08:23 uur 29-03-2016

Franse ouderenzorgorganisatie kiest opnieuw voor Ascom om comfort en veiligheid van bewoners te vergroten

GÖTEBORG, ZWEDEN–(BUSINESS WIRE)– L’Association du Sacré Cœur—een organisatie voor ouderenzorg die twee woonzorgcentra en een inloopcentrum exploiteert en nog andere diensten aanbiedt in de regio’s Niort en Cherveux in West-Frankrijk—heeft opnieuw voor de draadloze communicatiesystemen van Ascom gekozen als onderdeel van een doorlopend moderniseringsprogramma.

‘Het is natuurlijk prachtig dat we een organisatie als L’Association du Sacré Cœur kunnen helpen om nog betere zorg te verlenen,’ meent Philippe Billet, Managing Director van Ascom France. ‘Maar de order illustreert ook hoe Ascom in de loop der jaren met zorgverleners samenwerkt om de kwaliteit van de zorg, de veiligheid van de bewoners en de arbeidsvreugde van het personeel constant te verbeteren.’

L’Association du Sacré Cœur bestelde in 1992 haar eerste Ascom-oplossing: een Ascom verpleegoproepsysteem. Met de installatie van de DECT-oplossing (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) in 1995 koos de organisatie opnieuw voor Ascom. De jongste order maakt deel uit van een omvangrijk uitbreidings- en renovatieprogramma dat in 2010 van start ging en omvat de installatie van een systeem om dwalende bewoners in de gaten te houden, en een upgrade voor de mobiele handsets van het personeel.

‘Deze oplossing,’ voegt Billet eraan toe, ‘combineert 30 draadloze Ascom teleCARE IP-ontvangers met zorgvuldig geplaatste radiobasisstations. De ontvangers worden gedragen door bewoners die het risico lopen gedesoriënteerd te raken of te dwalen, en hebben de vorm van smaakvol ontworpen en ergonomische polsbanden of hangers. Het systeem zendt zeer nauwkeurige locatiegegevens naar de handsets van de zorgverleners, zodat het personeel snel en efficiënt kan reageren, mocht een bewoner buiten de vooraf bepaalde begrenzing van het in totaal 11.000 m 2 grote terrein van de twee woonzorgcentra lijken te dwalen.’

De jongste order van L’Association du Sacré Cœur omvat ook updates van Ascom-middleware, de software die de diverse onderdelen van een draadloos communicatiesysteem samenvoegt tot één naadloos geheel. Ascom-middleware voorziet L’Association du Sacré Cœur van traceerbaarheid van gebeurtenissen, hulpmiddelen voor apparaatbeheer en statistieken van responstijden.

Jean Pierre Bacle, Managing Director van de organisatie, geeft het volgende commentaar op deze nieuwe fase van de samenwerking tussen Ascom en L’Association du Sacré Cœur: ‘Onze bewoners hebben echt baat bij de communicatieoplossingen van Ascom. Doordat we bijvoorbeeld gebruik maken van een DECT-systeem, kunnen bewoners nu rechtstreeks met het personeel communiceren. Bovendien zien we concrete, meetbare verbeteringen in de responstijden van onze zorgteams. En de voorziening om dwalende bewoners in te gaten te houden, draagt daadwerkelijk bij aan de veiligheid en kwaliteit van leven van de bewoners—zodat ze met een minimaal risico de bewegingsvrijheid en sociale contacten kunnen houden die ze nodig hebben.’

Ascom en L’Association du Sacré Cœur werken momenteel aan het ontwikkelen van een gecombineerde WiFi- en GSM-oplossing. ‘Zo’n oplossing,’ meent Billet, ‘kan een belangrijke positieve invloed hebben op de manier van zorg verlenen. Doordat het personeel bijvoorbeeld klinische gegevens en alarmen kan ontvangen, kunnen bepaalde bewoners langer in de begeleid-wonenaccommodatie blijven. En wij verwelkomen alles waardoor mensen op een waardige, comfortabele en veilige manier in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De nieuwe Ascom-oplossing zal er zeker toe bijdragen dat we dit waardevolle doel kunnen bereiken.’

Over Ascom Wireless Solutions

Het in 1955 opgerichte Ascom Wireless Solutions, een divisie van Ascom AG, levert wereldwijd missiekritische ICT voor de gezondheidszorg. Vandaag de dag zijn meer dan 100.000 systemen geïnstalleerd in ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Maar we streven er vooral naar om een verschil maken in de gezondheidszorg.

Contacts

Ascom France
Celine Costantini, Communications Manager
Telefoon: + 33 1476 96 492
E-mail: celine.costantini@ascom.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr