14:54 uur 22-03-2016

MSD Animal Health ontvangt gunstig definitief advies van het Europese Geneesmiddelenbureau voor BRAVECTO™ (fluralaner) Spot-On voor katten en honden

MADISON, N.J.–(BUSINESS WIRE)– MSD Animal Health (bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada) kondigde vandaag aan dat het Comité voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik (CVMP) van het Europese Geneesmiddelenbureau, een positief definitief advies heeft gegeven en marktautorisatie heeft aanbevolen voor het diergeneesmiddelproduct BRAVECTO™ (fluralaner) Spot-On voor katten en honden.

BRAVECTO werd in 2014 gelanceerd als een kauwtablet met het actieve ingrediënt fluralaner voor de bestrijding van vlooien en teken in honden, met een effectieve werking van 12 weken in een enkele behandeling. BRAVECTO Spot-On, met hetzelfde actieve bestanddeel als BRAVECTO kauwtabletten, biedt 12 weken lang bescherming tegen vlooien en teken voor zowel katten en honden. Sinds de lancering van BRAVECTO zijn meer dan 13 miljoen dosissen van het product in 60 landen verkocht.

BRAVECTO Spot-On zal het eerste product zijn dat snel en aanhoudend vlooien en teken in katten bestrijdt. Het biedt dierenartsen en eigenaars van honden de keuze in hoe zij dit antivlooien- en anti-tekenmiddel willen toedienen. BRAVECTO Spot-On is onderdeel van de behandeling van door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis bij zowel honden als katten.

Als het product wordt goedgekeurd zal BRAVECTO Spot-On geïndiceerd zijn voor de behandeling van teken- en vlooienplagen in katten en honden. Het is een systemische insecticide en acaricide met een onmiddellijke en aanhoudende dodelijke werking tegen vlooien ( Ctenocephalides felis) in katten en honden, met een actieve werking van 12 weken.

Om aan de werkzame stof te worden blootgesteld, moeten vlooien en teken zich hechten aan de huid van het behandelde dier en zich met het bloed van de hond beginnen te voeden. De meest voorkomende bijwerkingen in honden zijn lichte en voorbijgaande huidreacties zoals erytheem of haarverlies op de plaats van toediening, en in katten, jeuk op de plaats van toediening.

BRAVECTO Spot-On wordt toegediend met behulp van de unieke “Twist’n’Use”™ pipet voor een eenvoudige toediening. Een nadere beschrijving van de voorwaarden van het product zal verschijnen in de samenvatting van de kenmerken van het product die zal worden gepubliceerd in het Europees openbaar evaluatierapport. Dit zal beschikbaar zijn als de Europese Commissie de marktgoedkeuring heeft verleend.

Over MSD Animal Health

MSD is al meer dan 125 jaar wereldwijd leider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada, is de mondiale bedrijfsunit voor diergeneeskunde van MSD. Door middel van haar verbintenis met de Science of Healthier Animals™ biedt MSD Animal Health dierenartsen, veehouders, eigenaars van huisdieren en overheden een vrijwel ongeëvenaard assortiment van diergeneeskundige farmaceutische producten, vaccins en oplossingen en diensten voor gezondheidsbeheer. MSD Animal Health zet zich in voor de bescherming en verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren. Het bedrijf investeert veel in dynamische en uitgebreide R&D-voorzieningen en een moderne, wereldomvattende leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en de producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in circa 150 markten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.msd-animal-health.com of verbind met ons op LinkedIn.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst van MSD & Co., Inc., Kenilworth, N.J., VS

Dit persbericht van Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., VS (het “bedrijf”) bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”) in de zin van de ‘safe harbor’ bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze uitspraken zijn gebaseerd op huidige overtuigingen en verwachting van het management van het bedrijf en zijn onderhevig aan aanzienlijke risico’s en onzekerheden. Er kunnen geen garanties worden gegeven met betrekking tot producten in de pijplijn, dat deze producten ook de noodzakelijke regelgevende goedkeuringen krijgen, of dat deze goed in de handel worden verkocht. Als de onderliggende aannamen onjuist blijken te zijn, of risico’s of onzekerheden werkelijkheid worden, kunnen de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst.

Tot de risico’s en onzekerheden behoren, onder andere, de algemene omstandigheden binnen de bedrijfstak en de concurrentie; algemene economische factoren, met inbegrip van schommelingen in rentetarieven en wisselkoersen; de gevolgen van regulering van de farmaceutische industrie en de wetgeving op het gebied van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten en daarbuiten; mondiale trends op het gebied van beheersing van de kosten van de gezondheidszorg; technologische vooruitgang, nieuwe producten en nieuwe octrooien van concurrenten; uitdagingen die van nature zijn verbonden aan de ontwikkeling van nieuwe producten, inclusief het verkrijgen van goedkeuring van regulerende instanties; het vermogen van het bedrijf tot het nauwkeurig voorspellen van toekomstige marktomstandigheden; problemen en vertragingen bij de productie; financiële instabiliteit van internationale economieën en politieke instabiliteit; afhankelijkheid van de effectiviteit van de octrooien en andere voorzieningen van het bedrijf ter bescherming van innovatieve producten; en de blootstelling aan gerechtelijke processen, waaronder processen op het gebied van octrooirecht, en/of maatregelen van regulatieve instanties.

Het bedrijf verplicht zich niet om publiekelijk een uitspraak met betrekking tot de toekomst te actualiseren, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige voorvallen of andere factoren. Andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn te vinden in het jaarrapport van het bedrijf voor 2012 op Formulier 10-K en de andere stukken die door het bedrijf zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), verkrijgbaar op de website van de SEC ( www.sec.gov).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MSD Animal Health
Media:
Amy Firsching, +1-908-473-6357
amy.firsching@merck.com
of
Pam Eisele, +1-908-423-5042
pamela_eisele@merck.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr