15:54 uur 22-03-2016

motorbandenmarkt.nl: lente betekent bikertijd – hoe motorfanaten nu veilig het seizoen inrijden

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Eindelijk weer in het zadel, naar buiten, de weg op, en onder een stralende zon genieten van de perfecte combinatie van snelheid, techniek en een gevoel van vrijheid – voor de motorrijders staat het hoogseizoen voor de deur. Maar eerst moet die motor nog eens goed worden nagekeken om orde op zaken te stellen. Reden: safety first. Alleen wie met een goed onderhouden motor de baan op gaat, kan onbekommerd en zonder onaangename verrassingen met volle teugen genieten van de komende motorritten.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160322006010/nl/

Ready for ride?! Off you go into the motor bike season 2016! Always on the safe side with fresh, new ... Ready for ride?! Off you go into the motor bike season 2016! Always on the safe side with fresh, new tyre (Photo: Business Wire)

Afgezien van een grondige schoonmaakbeurt staan nog heel wat andere zaken op de to do-lijst bij de voorjaarscontrole: Is de accu voldoende geladen? Kloppen alle vloeistofniveaus of is er mogelijk ergens een lek? Zitten de bougies goed en werkt de stroom en de lichtapparatuur? Bovendien moet de aandrijfriem correct opgespannen en ingevet zijn. Ook de reminstallatie moet uiteraard worden nagekeken.

„Een belangrijke factor voor uw veiligheid zijn natuurlijk ook de banden“, benadrukt Oliver Pflaum, vanmotorbandenmarkt.nl. „Hun volledig effect voor een perfecte grip en daarmee ook het bijhorende rijplezier kunnen motorrijders enkel benutten, als ze volledig intact zijn en voldoende profieldiepte hebben.“ Volgens de aanbeveling van de grootste Duitse autoclub ADAC mag die bij banden van motorfietsen niet minder dan twee millimeter bedragen. Beschadigingen zoals bulten of scheuren wijzen er ook duidelijk op dat het tijd is voor nieuwe banden.

Stellen motorrijders gebreken of defecten vast aan hun machine, dan raadt ADAC hen aan om hun eerste ritje uit te stellen totdat het euvel verholpen is. Zover hoeft het gelukkig niet te komen: „Wie vaststelt dat hij een nieuwe bandenset nodig heeft, kan ze online kopen bij motorbandenmarkt.nl“, aldus Pflaum. „Wij kunnen vaak al de volgende dag leveren, ook in het hoogseizoen, wanneer de vraag zeer groot is. De voordelen voor onze klanten liggen voor de gas-hand: Hoe sneller de band ter plaatse is, des te sneller kan de klant de baan op met zijn machine. En met goede banden heeft hij zijn hoofd vrij om te cruisen.“

Klanten vinden in het ruime assortiment van motorbandenmarkt.nl haast alle bandentypes – snel en eenvoudig. Ook wisselstukken en accessoires zoals binnenbanden of motorolie zijn hier terug te vinden. Een echte extra service voor bikers die het schroeven liever overlaten aan echte professionals: levering rechtstreeks bij een van de vele montagepartners in de buurt. Die monteert banden of wisselstukken dan meteen goed en deskundig.

Aantrekkelijke prijzen en regelmatige kortingsacties bij motorbandenmarkt.nl zorgen ervoor dat frustraties geen kans krijgen bij de jaarlijkse opknapbeurt van de motorfiets. Is de machine dan eindelijk klaar voor de zomer en zit het weer een beetje mee, dan kunnen de bikers eindelijk hun hartje ophalen. Nog enkele tips van Oliver Pflaum voor de eerste motorrit: „Bij het begin van het seizoen beter nog wat voorzichtigheid aan de dag leggen: Autobestuurders moeten mogelijk eerst nog wat wennen aan het toenemend aantal motorrijders, en ook uw eigen automatismen zijn misschien nog niet helemaal wat ze moeten zijn. En tot slot: Niet vergeten om de machine ook tijdens het seizoen regelmatig te onderwerpen aan een kleine check-up.“

Over motorbandenmarkt.nl

Banden voor choppers, tourers of scooters: In het assortiment van de gerenommeerde online shop vinden motorrijders alles wat een bikerhart begeert. Accessoires zoals binnenbanden, motorolie en motoraccu‘s, en ook mousse voor offroadbanden vervolledigen het motorassortiment van Delticom. Het portfolio van de motorbandenspecialist gaat van alle gevestigde premium fabrikanten voor motorbanden, zoals Pirelli, Continental, Metzeler of Michelin tot gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Heidenau, Sava, Avon of Mittas. Daarnaast biedt Delticom exclusieve verkooplijnen uit verschillende segmenten aan – zoals het Turkse merk voor scooter- en offroadbanden Anlas, radiaalbanden van Nankang en chopperbanden van Full Bore USA.

Online shop voor eindklanten: www.motorbandenmarkt.nl

Andere online shops in Europa: www.MotorradreifenDirekt.de (DE), www.MotorradreifenDirekt.at (AT), www.MotorradreifenDirekt.ch (CH), www.pneus-moto.fr (FR), www.moto-pneumatici.it (IT), www.neumaticosdemoto.es (ES), www.moto-tyres.co.uk (UK) en andere.

Online shop voor vakhandelaars: www.probanden.nl

Over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr