10:08 uur 18-03-2016

Michael Kors introduceert mode in de technologiewereld met Android Wear tijdens Baselworld 2016

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Michael Kors betreedt de markt van wearables. Dit najaar introduceert het bedrijf een nieuw assortiment van met technologie uitgeruste accessoires, de zogeheten ‘wearables’, te beginnen met de MICHAEL KORS ACCESS-smartwatch. Deze lancering is gericht op de modebewuste consument en omvat een intelligent horloge met een stijlvol en innovatief ontwerp van een trendsetter op het gebied van luxe mode.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160317005787/nl/

MICHAEL KORS ACCESS Smartwatch (Photo: Business Wire)MICHAEL KORS ACCESS Smartwatch (Photo: Business Wire)

De geavanceerde technologie, die kan samenwerken met iPhone- en Android-telefoons, is mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met Google en maakt gebruik van het Android Wear™-smartwatchplatform. John Idol, Chairman en CEO van Michael Kors, en David Singleton, VP van Engineering voor Android Wear, kondigden de lancering aan tijdens Baselworld 2016, de voornaamste vakbeurs van de horlogesector.

De MICHAEL KORS ACCESS-lijn, ontworpen om te laten zien dat technologie en sociale connectiviteit naadloos kunnen worden geïntegreerd, bewijst dat verbonden zijn zowel stijlvol als probleemloos kan zijn. “Ik zet me ervoor in het leven van mensen gemakkelijker te maken door middel van mode,” aldus Michael Kors. “Ik dacht: waarom zouden technologische accessoires niet chique en stijlvol kunnen zijn?’ Je draagt ze elke dag. De impact van technologie op het leven wordt immers steeds sterker. Ze zouden net zo zeer moeten aansluiten op je persoonlijke smaak als al het andere, maar tevens toegang moeten bieden tot alles wat je ermee wilt doen.”

MICHAEL KORS ACCESS-smartwatches bieden aanpasbare functionaliteit voor onze fans:

  • exclusieve Michael Kors-wijzerplaten, waarvan het design met één vingerbeweging kan worden gewisseld — van een digitale chronograaf voor de sportschool tot een sprankelend, geanimeerd sieraad voor een avondje uit
  • verwisselbare horlogebanden van leer en siliconen
  • stijlvolle uitvoeringen voor dames en sportieve uitvoeringen voor heren

Het aanraakscherm, Powered by Android Wear, kent de volgende functies:

  • meldingen van nieuwe berichten in sociale media, sms en e-mail
  • meldingen van apps
  • intelligente helpfunctie van Google™
  • ingebouwde fitnessmonitor
  • spraakbesturing van Google™

“Bij ons merk draait alles erom onze klanten, waarvan het leven dat geen moment stilstaat, te geven wat ze wensen,” aldus John Idol. “We weten dat ze een druk leven hebben en altijd verbonden willen zijn. We bieden hen nu een smartwatch die toegang biedt tot een wereld van glamour, ontsnapping aan het alledaagse en avontuur.”

Klanten van Michael Kors leven een druk leven in een hoog tempo en de MICHAEL KORS ACCESS-collectie stelt hen in staat altijd verbonden te zijn. “Door middel van voorzieningen van Google Search tot smartwatches streeft Google ernaar gebruikers de informatie te geven die ze nodig hebben om verbonden te blijven met wat voor hen het belangrijkst is,” aldus David Singleton. “ MICHAEL KORS ACCESS en Android Wear tillen wearables naar een hoger niveau met intelligente, stijlvolle horloges die je helpen de vinger aan de pols te houden en tegelijkertijd uitdrukking te geven aan je persoonlijke stijl.”

De MICHAEL KORS ACCESS-smartwatch is straks te koop vanaf USD 395 en zal in het najaar van 2016 verkrijgbaar zijn in Michael Kors-winkels, op MichaelKors.com en in een select aantal warenhuizen en speciaalzaken.

Google en Android Wear zijn handelsmerken van Google Inc.

Voor meer informatie kunt u terecht op:

Michael Kors Access: http://www.michaelkors.com/Access
Destination Kors: http://www.destinationkors.com/
Michael Kors op Facebook: http://www.facebook.com/michaelkors
@MichaelKors op Twitter: http://twitter.com/michaelkors
@MichaelKors op Instagram: http://instagram.com/michaelkors
Michael Kors op Pinterest: http://pinterest.com/michaelkors.com
@MichaelKors op Weibo:  http://weibo.com/michaelkors
Zoek “Michael Kors” op Weixin en WeChat

De video’s inbedden

U kunt de video’s over de MICHAEL KORS ACCESS-smartwatch die worden gepresenteerd gedurende de persconferentie tijdens Baselworld 2016 inbedden met behulp van de onderstaande codes:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/dcbXqNGeG6E” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/bh1sJ_XorV0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

In geval van vragen met betrekking tot het bovenstaande kunt u contact opnemen (of uw ontwikkelaars contact laten opnemen) met eric.mogil@michaelkors.com voor verdere assistentie.

Over Michael Kors

Michael Kors is een wereldberoemde, veelvuldig bekroonde ontwerper van luxe accessoires en confectiekleding. Het bedrijf dat zijn naam draagt, opgericht in 1981, produceert momenteel een productassortiment onder de namen Michael Kors Collection en MICHAEL Michael Kors, waaronder accessoires, schoeisel, horloges, sieraden, dames- en herenconfectie, en een complete lijn van parfumerieproducten. Michael Kors-winkels, geëxploiteerd door het bedrijf zelf of door licentiepartners, zijn te vinden in enkele van de meest prestigieuze steden ter wereld, waaronder New York, Beverly Hills, Chicago, Londen, Milaan, Parijs, München, Istanboel, Dubai, Seoul, Tokio en Hongkong.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”). Verlaat u niet al te zeer op dergelijke uitspraken, aangezien hieraan diverse onzekerheden en en andere factoren zijn verbonden wat betreft de activiteiten en de zakelijke omstandigheden van het Bedrijf, die allemaal moeilijk te voorspellen zijn en voor een groot deel buiten de invloedssfeer van het Bedrijf liggen. Uitspraken met betrekking tot de toekomst bevatten informatie over mogelijke of verwachte resultaten van het Bedrijf in de toekomst, met inbegrip van beschrijvingen van de zakelijke strategie van het Bedrijf. Dergelijke uitspraken bevatten vaak woorden als “zullen”, “kunnen”, “streven”, “geloven”, “verwachten”, “anticiperen”, “intentie hebben”, “plannen”, “schatten” of vergelijkbare uitdrukkingen. De uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht zijn gebaseerd op veronderstellingen van het Bedrijf op basis van de ervaring van het management binnen de sector, alsmede interpretatie van historische trends, huidige omstandigheden, verwachte toekomstige ontwikkelingen en andere factoren die door het management in de huidige omstandigheden als passend worden beschouwd. Houd er rekening mee dat deze uitspraken geen garanties inhouden met betrekking tot prestaties of resultaten. Er zijn bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en veronderstellingen aan verbonden. Hoewel het Bedrijf van mening is dat deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn gebaseerd op redelijke veronderstellingen, dient u ervan bewust te zijn dat diverse factoren invloed kunnen hebben op de financiële resultaten en de resultaten van onze activiteiten, waardoor deze resultaten wezenlijk kunnen afwijken van hetgeen in deze uitspraken met betrekking tot de toekomst wordt beschreven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MICHAEL KORS
Dinesh Kandiah, 917-934-2427
VP, Global Communications
Dinesh.Kandiah@michaelkors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr