14:03 uur 14-03-2016

autobandenmarkt.nl: Met prima banden de lente in

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De dagen worden langer, de temperatuur stijgt – wanneer de lente in aantocht is, is het tijd om de wagen aan een lentecheck te onderwerpen. Nu is het weer zaak om de wagen in orde te brengen voor de warmere seizoenen. En daar hoort ook het vangen van de winterbanden door zomerbanden bij. Die moeten in ieder geval worden nagekeken, om te kijken of de kwaliteit nog in orde is.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160314005652/nl/

De lente komt eraan: Experts van autobandenmarkt.nl raden een tijdige controle van je voertuig en de ... De lente komt eraan: Experts van autobandenmarkt.nl raden een tijdige controle van je voertuig en de banden aan

Bij de voorbereiding op de lente volstaat het schoonmaken en het onderhouden van de wagen niet. Om er zeker van te zijn dat de zomerbanden tiptop in orde zijn, raden de bandenexperts vanautobandenmarkt.nl aan om voor de start van het zomerseizoen de banden nauwkeurig te controleren. Het is bijvoorbeeld zaak om de profielslijtage te meten: De Duitse Automobielclub ADAC raadt voor zomerbaden ene profiel van minimum drie millimeter aan. ook de bandenspanning moet worden gecontroleerd en de banden moeten worden nagekeken op beschadigingen zoals scheuren of builen. Ook de ouderdom van de banden speelt een rol. Zelfs wanneer ze niet worden gebruikt, kan de hechting niettegenstaande voldoende profieldiepte, sterk verminderen. Volgens ADAC bedraagt de houdbaarheidsduur van banden maximum acht jaar.

Wanneer de controle heeft uitgewezen dat nieuwe banden noodzakelijk zijn, kunt u die snel en makkelijk aankopen bij autobandenmarkt.nl. Het brede aanbod van de online shop biedt de juiste banden aan, voor elke auto, wat uw eisen en wensen ook zijn – en dat voor een aantrekkelijke prijs en een korte leveringstermijn. Er is een comfortabele mogelijkheid om te laten de banden zonder bijkomende kosten rechtstreeks aan een van de talrijke montagepartners te sturen.

Wanneer de gemiddelde buitentemperatuur trouwens constant hoger is dan zeven graden, zijn zomerbanden een duidelijk betere keuze dan winterbanden. De hardere rubbermix biedt in de warmere maanden o.a. een kortere remweg, minder brandstofverbruik, minimale rolweerstand en een betere rijstabiliteit. „Voor veiligheid en comfort op topniveau in de warme seizoenen zijn intacte zomerbanden onmisbaar. Daarom is het belangrijk, tijdig de banden te controleren – en indien nodig nieuwe te kopen“, zo raadt Thierry Delesalle van autobandenmarkt.nl aan.

Over autobandenmarkt.nl:

Bij autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussenmaken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen en vervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.500 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

Perscontactpersoon:
insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr