09:54 uur 09-03-2016

Staples Europa breidt aanwezigheid uit in Polen

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Staples Europa heeft vandaag aangekondigd dat het haar aanwezigheid naar Polen uitbreidt, met als doel om elk bedrijf het product te leveren dat het nodig heeft om te slagen. Afgelopen jaar verhuisde en vergrootte Staples haar internationale competentiecentrum in Gdansk. Het bedrijf zal de groei van Staples Advantage, haar business-to-business-afdeling, verder voortzetten.

Het globale competentiecentrum van Staples opende afgelopen jaar met de ondersteuning van Invest in Pomerania, een plaatselijke overheidsinstantie. Het centrum groeide al snel uit haar vorige locatie, en is nu verplaatst naar een permanente vestiging in Olivia Six, het hart van het zakelijk district van Gdansk. Het centrum biedt werk aan verschillende vakgebieden, waaronder IT, e-commerce, leveringsketen en telecommunicatie, en ondersteunt de kantoren van Staples door middel van strategische, analytische en operationele activiteiten in heel Europa. Verder ondersteunt het de telecommunicatie wereldwijd.

“Wij vinden het heel spannend dat wij zo in Polen zijn gegroeid,” aldus John Wilson, President, Staples internationale activiteiten en hoofd globale transformatie. “De snelle expansie van onze globale competentiecentrum bevestigt dat Gdanks een ideale zakenplek is, met een hoge concentratie aan universiteiten en een goed opgeleid personeelsbestand. Wij zien ernaar uit om toptalent te blijven aantrekken want dat zal ons helpen bij onze verdere ontwikkeling in de toekomst.”

Marcin Piątkowski van Invest in Pomerania zei, “Het globale competentiecentrum van Staples profiteert van de lokale economie in Gdansk, en biedt grote kansen voor talentvolle toekomstige leiders, zowel in Polen als daarbuiten. Wij zijn zeer enthousiast dat wij Stapels kunnen ondersteunen.”

In de afgelopen jaren is Staples ook doorgegaan met het uitvoeren van belangrijke investeringen in haar business-to-business leveringsactiviteiten in Polen, waarin een snelle groei wordt gezien.

“Klanten begrijpen dat Staples Advantage Polen een ongeëvenaarde service en waarde inhoudt,” verklaarde Piotr Kiszkis, Managing Director, Staples Advantage Polen. “Wij zijn nu in een uitstekende positie om het onze klanten gemakkelijk te maken bij het vinden van alles wat zij nodig hebben om te slagen.”

Voor carrièrekansen in het globale competentiecentrum van Gdansk, ga naar http://kariera.staplesadvantage.pl/.

Voor nadere informatie, neem contact op met Rosanne Bonanno, hoofd communicatie bij Staples Europa: rosanne.bonanno@staples.com.

Over Staples:
Staples is wereldwijd het grootste bedrijf op het gebied van kantoorproducten, en de op één na grootste internet retailer. Al 30 jaar voorziet Staples in de behoeften van haar zakelijke klanten met de visie om elk product te leveren dat nodig is om succesvol te zijn. Door middel van haar retail-, online en leveringsmogelijkheden van wereldklasse biedt Staples kantoorinrichtingen, technologische producten en diensten, faciliteiten, kopieer- en afdrukdiensten, en een breed assortiment van andere productcategorieën. Met wereldwijd duizenden medewerkers opereert Staples in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland en legt het zich erop toe om het bedrijven van elke grootte gemakkelijk te maken. Het hoofdkantoor is gevestigd net buiten Boston, VS. Meer informatie over Staples (Nasdaq: SPSL) is te vinden op www.staples.com.

Over Invest in Pomerania:
Invest in Pomerania is een regionaal initiatief dat in 2011 is opgericht voor het leveren van gratis diensten aan buitenlandse investeerders die belang stellen in het uitvoeren van projecten in Pomerania. Het principe is gebaseerd op een nauwe samenwerking tussen de partners die Invest in Pomerania uitmaken: het Marshal’s Office van Pomorskie Voivodeship, de steden Gdansk, Gdynia, Slupsk en Sopot, de speciale economische gebieden van Pomerania en Slupsk, InvestGDA en de Pomerania Development Agency. Invest in Pomerania biedt grote ondersteuning bij het investeringsproces en uitgebreide nazorgdiensten. Het systeem is gebaseerd op het “one-stop-shop” concept – investeerders die advies inwinnen bij Invest in Pomerania zullen bij elke stap van het investeringsproces worden bijgestaan. Meer informatie over Invest in Pomerania vindt u op www.investinpomerania.pl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Staples Europa
Rosanne Bonanno, +31 (0)20 651 1539
rosanne.bonanno@staples.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr