13:21 uur 02-03-2016

Het energiestation van de toekomst

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Nissan geeft een spannende kijk op de toekomst met het Future of Mobility-concept. Dat is samen met het vermaarde internationale architectenbureau Foster + Partners ontwikkeld. Een plan om mobiliteit in de toekomst te garanderen om te kijken welke invloed emissievrije mobiliteit op moderne stadsontwikkeling kan hebben en bovenal welke mogelijkheden binnen steden geboden kunnen worden: https://youtu.be/zLs7YOjC2mE

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160302005580/nl/

What is the Fuel Station of the Future? Visionary ‘future of mobility concept’ unveiled by Nissan Eu ... What is the Fuel Station of the Future? Visionary ‘future of mobility concept’ unveiled by Nissan Europe and Foster + Partners. Photo credit Foster + Partners

Nissan en Foster + Partners kwam tot de conclusie dat het energiestation van de toekomst heel goed de auto zélf zou kunnen zijn. In een interessante video van twee minuten – waarin de Nissan LEAF en de futuristische Nissan IDS Concept een prominente rol spelen – laat Nissan zien hoe ons leven kan veranderen als de technologie verder ontwikkelt.

Na twaalf maanden onderzoek biedt Nissans visie een kijkje in de toekomst van mobiliteit: een wereld waarin auto’s meer samenwerken met hun omgeving naarmate meer consumenten kiezen voor emissievrije, Piloted Drive-technologie.

Richard Chandler van Advanced Product Strategy bij Nissan Europe, vertelt: ‘Nieuwe technologie biedt talloze oplossingen voor de uitdagingen die we in onze steden tegenkomen. De kracht schuilt in een effectieve integratie van die oplossingen. Nissan is al sinds 2010 toonaangevend op het gebied van emissievrije auto’s, maar wij kijken vooruit. De toekomst van mobiliteit hangt af van zowel de infrastructuur als het milieu. We zoeken praktische, werkbare oplossingen.’

Ommekeer

Nissan voorziet een ommekeer in energiebeheer, –levering en -verbruik. Door technologie waarmee de batterij van EV’s stroom aan het elektriciteitsnet kan leveren en energie kan opslaan, door draadloos opladen, Intelligent Drive-technologie en draadloze connectiviteit. Daarbij kan Nissans vooruitstrevende technologie een belangrijke rol spelen.

David Nelson, hoofd design bij Foster + Partners: ‘Elk fantastisch ontwerp is gebaseerd op een idee dat onze manier van leven ten goede kan veranderen. We moeten emissievrije technologie integreren in de bebouwing om steden slimmer en duurzamer te maken. We moeten veel verder kijken dan alleen naar de auto. Het moet onderdeel zijn van alles wat we doen.’

Behoefte duurzame energie stijgt

De ontwikkeling van een duurzame en innovatieve energie-infrastructuur is essentieel, aangezien er steeds meer vraag is naar alternatieve energie, bijvoorbeeld elektriciteit.
Maar liefst 54 procent van de wereldbevolking leeft in steden. Tegen 2050 woont 70 procent in stedelijk gebied. Het is dus noodzakelijk dat de infrastructuur deze groei aankan.

Nissan test momenteel een innovatief vehicle-to-grid-systeem dat – in combinatie met hergebruikte accu’s – van bezitters en berijders van EV’s een soort energiebeheerders maakt. Door de mogelijkheid te bieden in de batterij van hun auto energie op te slaan, of juist energie te leveren aan het elektriciteitsnetwerk. Naar verwachting kan in 2050 bijna volledig aan de vraag naar energie worden voldaan met hernieuwbare energie.

Nissan is leider op het gebied van emissievrije technologie en bracht in 2010 als eerste fabrikant een elektrisch aangedreven auto op de markt. De Nissan LEAF – de eerste in grote aantallen geproduceerde, volledig elektrisch aangedreven auto die wereldwijd verkrijgbaar is – is nog altijd de bestverkopende EV aller tijden.

Meer informatie over onze producten, diensten en onze toewijding aan duurzame mobiliteit vindt u op www.nissan.eu/experience-nissan.html

http://www.newsroom.nissan-europe.com/nl/

Contacts

Verweij, Marco
Communications Coordinator
Contact voor: Product Communications
Telefoon: +31205163204
E-mail: marco.verweij@nissan.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr