09:31 uur 02-03-2016

Fluor rondt overname van het in Nederland gevestigde Stork af

IRVING (Texas), VS–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) kondigde vandaag aan dat het bedrijf de overname van Stork Holding B.V. heeft afgerond. Fluor kondigde begin december 2015 al aan dat het bedrijf had besloten tot aanschaf van 100 procent van de aandelen Stork van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital Partners.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160301007211/nl/

Fluor Chairman and CEO David Seaton (Photo: Business Wire)Fluor Chairman and CEO David Seaton (Photo: Business Wire)

“Ik heet de 15.000 nieuwe collega’s van Stork van harte welkom; we zijn blij dat ze bij Fluor zijn gekomen,” zei David Seaton, chairman en CEO van Fluor. “Het belangrijkste asset van Fluor zijn de mensen, en het doet ons genoegen dat Stork een bedrijf is met dezelfde waarden, dezelfde fierheid en hetzelfde wereldwijde erfgoed als wij.”

Stork is wereldwijd marktleider op het gebied van onderhouds-, modificatie- en asset-integrity-diensten die te maken hebben met grote bestaande industriële faciliteiten in de markten voor olie en gas, chemische stoffen, petrochemie, en energiemarkten. Stork werd opgericht in 1827, heeft in de branche een sterk merk opgebouwd en heeft duurzame relaties met een grote verscheidenheid aan blue-chipklanten. Het heeft vestigingen in Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk), het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Het bedrijfsmodel van Stork is grotendeels gebaseerd op lopende operationele budgetten die minder invloed ondervinden van plannen voor kapitaaluitgaven en snel fluctuerende goederenprijzen. Met de toevoeging van de capaciteiten van Stork aan de bedrijfsportefeuille van Fluor kunnen wij nu nog beter tegemoetkomen aan de behoeften van de klant binnen de gehele levenscyclus van een actieve productie-installatie.

Stork komt samen met de huidige Operations & Maintenance-organisatie van Fluor onder leiding te staan van Stork-CEO Arnold Steenbakker, en ressorteert financieel onder het bedrijfssegment Global Services.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is een wereldwijd actief bedrijf voor technische ontwikkeling, inkoop, fabricage, bouw en onderhoud dat in zes werelddelen kapitaalefficiënte installaties voor zijn cliënten ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Fluor bedient al meer dan een eeuw lang klanten in de energie-, chemische, overheids-, industriële, infrastructuur-, mijnbouw-, metaal- en energiemarktsector met innovatieve en geïntegreerde oplossingen. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas), en het bedrijf staat nummer 136 op de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van US$ 18,1 miljard in 2015 en 59.000 medewerkers verspreid over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg ons op Twitter @FluorCorp.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fluor Corporation
Mediarelaties
Brian Mershon, 469-398-7621
of
Brett Turner, 864-281-6976
of
Beleggersrelaties
Geoff Telfer, 469-398-7070
of
Jason Landkamer, 469-398-7222

Check out our twitter: @NewsNovumpr