14:28 uur 01-03-2016

Tripwire breidt detectie van eindpunten en responscapaciteiten uit in Tripwire Enterprise

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– RSA Booth 3301 — Tripwire, Inc., een toonaangevende globale aanbieder van eindpuntbescherming, beveiligings- en nalevingsoplossingen, heeft vandaag de introductie van een aantal nieuwe proactieve eindpuntdetectie en -respons ( EDR) functies aangekondigd in zijn belangrijkste product, Tripwire® Enterprise. De nieuwe EDR-functionaliteit kan de veiligheid van eindpunten in een organisatienetwerk ontdekken en beoordelen, waardoor real-time detectie, analyse en respons op cyberaanvallen mogelijk worden gemaakt.

Tripwire Enterprise stelt gebruikers nu in staat om ongeautoriseerde bestands- of proceswijzigingen, die een eerste indicatie van een besmetting zijn, te verhelpen. De nieuwe functionaliteit maakt het ook mogelijk voor gebruikers om een schending te detecteren, de aanval op te houden en te anticiperen waar aanvallers de volgende keer zullen toeslaan.

Geïntegreerd met een groot aantal open source en commerciële diensten voor bedreigingsintelligentie, stellen deze nieuwste functies gebruikers in staat om automatisch of handmatig op bedreigingen en malware te reageren. Wanneer bekende malware opduikt in assets die worden bewaakt door Tripwire Enterprise, zal de nieuwe technologie dit automatisch opsporen, het proces vernietigen en het systeem schoonmaken om de infectie te verwijderen.

Tripwire Enterprise stelt gebruikers in staat om een groot aantal scenario’s te verhelpen vanuit een centrale console, en omdat tijd essentieel is bij het bestrijden van een cyberaanval, is er geen vereiste om in te loggen bij het eindpunt om een cyberattack in voortgang te stoppen.

“Bij cyberveiligheidsincidenten is er vaak sprake van een kloof tussen weten dat er een probleem is en weten wat eraan te doen,” aldus Dwayne Melancon, CTO en vicevoorzitter van onderzoek en ontwikkeling. “Deze geautomatiseerde capaciteit om te reageren overbrugt die kloof zodat het verantwoordelijke personeel zeker en nauwkeurig kan reageren op kwaadaardige aanvallen.”

Kritische eindpunten zijn systemen die, wanneer ze zijn besmet, significante fiscale of operationele invloed op een organisatie kunnen hebben, en deze systemen zijn ook het ultieme doel van cyberaanvallers. Effectieve eindpuntveiligheid gaat verder dan het beschermen en robuust maken van apparaten; uiteindelijk moeten deze capaciteiten de veerkracht van een organisatie verbeteren en ze in staat stellen om cyberaanvallen snel te detecteren en erop te reageren voordat ze significante schade kunnen veroorzaken.

De Tripwire Enterprise EDR oplossing verbetert de weerstand van een organisatie tegen een cyberaanval door ze in staat te stellen om:

  • Onmiddellijke proactieve stappen te nemen om de aanvalsmogelijkheden van kritische eindpunten te verminderen.
  • Real-time afwijkend gedrag en inbreuk op beleid te correleren, zodat de detectie van kwaadaardige activiteit kan worden versneld.
  • Gebeurtenissen te monitoren zodat snel en precies op nieuwe en zero-day bedreigingen kan worden gereageerd.
  • Samenwerking te verbeteren tussen IT en operationele technologie (OT) teams voor snellere en nauwkeurigere detectie van en respons op bedreigingen.

Melancon vervolgt, “Het automatiseren van de detectie van bedreigingen is essentieel in de hedendaagse cyberomgeving. Zoals we weten, is het detecteren van bedreigingen niet het eind van het verhaal – het neutraliseren wel, dat wil zeggen dat deze geautomatiseerde capaciteit om aanvallen te detecteren en te verhelpen een voordeel is voor bedrijven.”

Klanten van Tripwire Enterprise creëren direct waarde door bijna 700 kant-en-klare profielen en scan-, detectie- en beveiligingsregels te gebruiken die zijn ontworpen om een aanval te onderbreken. Tripwire oplossingen zijn geïntegreerd met meer dan 70 externe IT- en beveiligingsoplossingen, die de automatisering van een groot aantal sleutelprocessen voor zijn klanten vereenvoudigen, hetgeen uiteindelijk de effectiviteit van hun IT en veiligheid doet toenemen.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.tripwire.com/solutions/endpoint-detection-and-response/.

Aanvullende bronnen:

Blog: Surfing the New Wave of Endpoint Security
Blog: Rethinking Effective Endpoint Threat Protection
Blog: Building a Model for Endpoint Security Maturity

Over Tripwire

Tripwire is een leidende aanbieder van eindpuntdetectie en respons, veiligheid, naleving en IT-oplossingen voor bedrijven, dienstverleners en overheidsinstanties. De oplossingen van Tripwire zijn gebaseerd op highfidelity zichtbaarheid van activa en diepe eindpuntintelligentie gecombineerd met bedrijfscontext en maken automatisering van beveiliging door enterprise-integratie mogelijk. De portefeuille van Tripwire van enterprise-class beveiligingsoplossingen omvat beheer van configuratie en beleid, bewaking van bestandsintegriteit, beheer van kwetsbaarheid, beheer van logs en rapportage en analyse. Voor meer informatie kunt u terecht op www.tripwire.com, voor beveiligingsnieuws, -trends en -inzichten op tripwire.com/blog of volg ons op Twitter @TripwireInc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tripwire, Inc.
Shelley Boose, 408-398-6987
sboose@tripwire.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr