15:08 uur 29-02-2016

Humber River Hospital, het eerste volledig digitale ziekenhuis van Noord-Amerika, kiest communicatieoplossingen van Ascom om werkstromen te verbeteren

ONTARIO, Canada–(BUSINESS WIRE)– Humber River Hospital is een nieuw, 656 bedden tellend ziekenhuis in Ontario, Canada, dat op 1 oktober 2015 officieel werd geopend. Deze instelling, die als het eerste volledig digitale ziekenhuis van Noord-Amerika wordt aangemerkt, heeft gekozen voor op maat gemaakte communicatieoplossingen van Ascom Wireless, waaronder ruim 600 speciaal voor de zorg ontworpen Ascom MycoTM smartphones, in combinatie met het Ascom Unite softwareplatform.

‘De technologiestrategie van Humber River behelst onder andere dat we ons zorgteam uitrusten met de nieuwste communicatiemiddelen aan het bed,’ vertelt Kevin Fernandes, Chief Technology Officer van het Humber River Hospital. ‘Dit is een van de manieren waarop we technologie inzetten om hoogwaardige, veilige en efficiënte zorg te bevorderen waarbij de patiënt centraal staat. We hebben niet alleen op grond van onze eerdere positieve ervaringen voor de Ascom smartphones gekozen, maar ook vanwege de naadloze integratie van de Ascom Myco met andere ziekenhuissystemen, zodat allerlei zaken, van tijdgevoelige verpleegoproepen en berichten aan het bed tot realtime ECG’s en curves rechtstreeks naar het mobiele apparaat van de zorgverlener kunnen worden gestuurd. Dankzij de Ascom Myco hebben onze medewerkers en artsen meer tijd voor patiënten aan het bed doordat de communicatie efficiënter en betrouwbaarder is. En, heel belangrijk: Ascom heeft bij Humber River een uitstekende staat van dienst als een leverancier die tijdig levert en het budget niet overschrijdt.’

De Ascom Myco is ‘s werelds eerste smartphone die speciaal ontworpen is voor de gezondheidszorg. Het apparaat, dat gebruik maakt van het Android-besturingssysteem, zorgt dat zorgverleners in het hele ziekenhuis in realtime en gemakkelijk toegang hebben tot klinische informatie. In combinatie met het Ascom Unite-platform helpt het apparaat ‘alarmmoeheid’ te verminderen – een gevaar dat op de loer ligt wanneer zorgverleners worden bedolven onder klinisch niet-relevante alarmberichten. De voortdurende berichtenstroom kan zorgverleners ongevoelig maken, zodat ze niet meer reageren op monitoren en alarmsystemen en deze uiteindelijk misschien zelfs uitschakelen. Maar met behulp van intelligente berichtenfiltering en automatische escalatie, zorgen de oplossingen van Ascom ervoor dat alleen relevante alarmen bij de betreffende medewerker terechtkomen.

De Ascom-systemen die in het nieuwe Humber River Hospital worden gebruikt, optimaliseren bovendien de efficiency van werkstromen. Kritische gegevens, zoals monitoralarmen, laboratoriumuitslagen, alarmmeldingen, hartcurves, oproepen en berichten worden gecatalogiseerd, georganiseerd en doorgestuurd aan vooraf aangewezen zorgverleners. Escalatie volgens een vooraf goedgekeurde keten van collega’s, zorgt dat de berichten aankomen en dat ernaar gehandeld wordt. De Ascom Myco is zelfs voorzien van een ingebouwde barcodescanner die de toediening van medicatie vereenvoudigt. Bovendien kan de Ascom Myco, omdat hij onder Android draait, ook voor allerlei andere ziekenhuisapplicaties worden gebruikt, terwijl missie-kritische alarmen gegarandeerd altijd voorrang krijgen. Klinische en patiëntgegevens worden beschermd door middel van ‘sandboxing’.

‘Het nieuwe Humber River Hospital moest van meet af aan een efficiënt, groen en digitaal ziekenhuis worden,’ aldus Tim Whelehan, President en Chief Executive Officer van Ascom North America. ‘Daarom was het gepast dat Ascom werd geselecteerd voor dit vooruitstrevende project, omdat onze oplossingen erop gericht zijn zorgverleners te helpen om de meest kostenefficiënte zorg te bieden met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Ascom wist onze geavanceerde technologie nog te verbeteren door een pasklare oplossing te maken die meer kwaliteitstijd voor patiëntenzorg en veiligheid oplevert.’

Over Ascom Wireless Solutions

Het in 1955 opgerichte Ascom Wireless Solutions, een divisie van Ascom AG, levert wereldwijd missiekritische ICT voor de gezondheidszorg. Vandaag de dag zijn meer dan 100.000 systemen geïnstalleerd in ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Maar we streven er vooral naar om een verschil maken in de gezondheidszorg.

Contacts

Ascom North America
Chris Talbot, Vice President Marketing & Business Development
Telefoon: +1 919-234-2465
E-mail: chris.talbot@ascomwireless.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr