17:29 uur 24-02-2016

ZTE en Korea Telecom demonstreren Pre5G op MWC 2016

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)–  ZTE Corporation, een grote internationale aanbieder van telecom en zakelijk en particulier mobiel internet, heeft vandaag zijn demonstratie in samenwerking met Korea Telecom op het Mobile World Congress 2016 aangekondigd. De bedrijven laten een basisstation voor zogeheten Massive multiple input multiple output (MIMO) met Pre5G zien. Daarbij tonen ze de nieuwste gezamenlijke prestaties op gebied van 5G.

ZTE maakt voor zijn MIMO-basisstation voor Pre5G gebruik van de op meerdere antennes gestoelde technologie met de naam space-division multiple access (SMDA), voor een 4 to 6 keer efficiënter 4G-spectrum. Binnen een commercieel netwerk  overschrijdt de gemiddelde pieksnelheid van een enkele carrier bij Pre5G Massive MIMO 400 Mbps. ZTE heeft dit systeem geproduceerd om de drastisch gegroeide vraag naar capaciteit het hoofd te bieden en een oplossing te bieden voor de problematische zoektocht naar geschikte locaties. Pre5G Massive MIMO gebruikt een bundelvormende technologie om de dekking van 2D uit te breiden naar 3D, voor een probleemloze dekking en aanzienlijk verbeterde netwerkkwaliteit.

ZTE and Korea Telecom Showcase Pre5G at MWC 2016

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), a major international provider of telecommunications, enterprise and consumer technology solutions for the mobile internet, today announced its joint demonstration with Korea Telecom at Mobile World Congress 2016. The companies will exhibit a Pre5G Massive multiple input multiple output (MIMO) base station demonstrating their latest cooperative achievements in the 5G field.

For the Pre5G Massive MIMO base station, ZTE utilises the multi-antenna space division multiple access (SDMA) technology to improve existing 4G wireless frequency spectrum efficiency by four to six times. In a commercial network, the average single-carrier peak rate of Pre5G Massive MIMO exceeds 400 Mbps. ZTE has produced this solution to meet sharply increased capacity expansion requirements and to address the difficulty of finding site locations. Pre5G Massive MIMO uses a beam forming technology to extend coverage from 2D to 3D space to achieve seamless coverage and significantly improve the quality of the network end-to-end.

In 2015, ZTE continued its strategic investment into 5G. As a pioneer in this field, the company will continue to develop its cooperation in high-frequency communications, IoT, multi-user shared access (MUSA), and other fields to jointly promote global standardisation and the development of the 5G ecosystem.

About ZTE

ZTE is a provider of advanced telecommunications systems, mobile devices, and enterprise technology solutions to consumers, carriers, companies and public sector customers. As part of ZTE’s M-ICT strategy, the company is committed to provide customers with integrated end-to-end innovations to deliver excellence and value as the telecommunications and information technology sectors converge. Listed in the stock exchanges of Hong Kong and Shenzhen (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ), ZTE’s products and services are sold to over 500 operators in more than 160 countries. ZTE commits 10 per cent of its annual revenue to research and development and has leadership roles in international standard-setting organizations. ZTE is committed to corporate social responsibility and is a member of the UN Global Compact. For more information, please visit www.zte.com.cn.

Contacts

ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
or
AxiCom
Daniel Beattie, +44 2083928071
daniel.beattie@axicom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr