09:35 uur 23-02-2016

KT, NTT DOCOMO, SK Telecom en Verizon smeden 5G Open Trial Specification Alliance

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– KT, NTT DOCOMO, SK Telecom en Verizon zijn akkoord over een nieuw mondiaal initiatief met de naam 5G Open Trial Specification Alliance. Deze alliantie streeft naar een overkoepelende specificatie voor proeven met 5G en doet dienst als algemeen, uitbreidbaar platform voor verschillende 5G-proeven over de hele wereld. De specificatie is gericht op een technische basis en bevordert een inclusievere, open en op samenwerking gerichte benaderingswijze bij de ontwikkeling van 5G-testnetwerken.

De focus van 5G Open Trial Specification Alliance ligt bij testactiviteiten met 5G-radio-interfaces. De specificatie stelt zich tot doel de industrie voor draadloze netwerken te verrijken met de mogelijkheid tot het testen en valideren van belangrijke technische onderdelen. De coördinatie is al in volle gang en technische proeven vinden plaats in de periode 2016-2018.

 

KT, NTT DOCOMO, SK Telecom and Verizon to Form 5G Open Trial Specification Alliance

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– KT, NTT DOCOMO, SK Telecom and Verizon have agreed to form a new global initiative, called the 5G Open Trial Specification Alliance. This alliance plans to develop an aligned 5G trial specification that would serve as a common, extendable platform for different 5G trial activity around the world, focused on technical fundamentals and promoting a more inclusive, open, and collaborative approach to the development of 5G trial networks.

The 5G Open Trial Specification Alliance will focus on 5G radio interface trial activities and aims to provide the wireless industry with the ability to test and validate key technical components. Coordination is already underway, with technical trials occurring in the 2016-2018 timeframe.

The development of the trial specification will allow a variety of different industry partners (network vendors, chipset/device vendors, operators, test equipment vendors, etc.) to join and contribute.

The trial specification will be neutral and is not intended to limit on-going standardization discussions and decisions that will be happening in 3GPP. Rather its objective is to provide a common trial platform where different technology components can be trialed and evaluated in order to provide a better understanding of the value and performance of different 5G technologies. This can provide valuable input in the upcoming 3GPP discussions, by complementing simulation studies with real data from different trial deployments.

The trial specification will cover multiple spectrum bands, including bands above and below 6 GHz.

The interest for 5G is very high, and many players are engaging in activities to support the early commercialization and deployment of this next generation technology. The 5G Open Trial Specification Alliance is positive that this initiative will provide a platform to maximize the value of different trial activities around the world, and will provide valuable input from these trials to 3GPP.

So far KT, NTT DOCOMO, SK Telecom, Verizon, as well as some of their key suppliers have committed to this initiative, and other key industry participants are expected to join the alliance in the future. Our trial specification is intended to be in public to accelerate the ecosystem to bring 5G to market.

Contacts

For further information, please contact:
NTT DOCOMO
Public Relations Department
Tel: +81-3-5156-1366
Website: www.ntt docomo.co.jp/english

Check out our twitter: @NewsNovumpr