10:11 uur 23-02-2016

Gilead lanceert nieuw toelagenprogramma ter ondersteuning van hiv-genezing

FOSTER CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq:GILD) maakte vandaag bekend dat het toelagen tot drie jaar zal aanbieden aan academische instellingen, non-profitorganisaties en gemeenschappen die betrokken zijn bij activiteiten voor hiv-genezing. De onbeperkte toelagen worden toegekend aan organisaties met bewezen uitmuntendheid in resultaatgericht onderzoek.

“In de afgelopen 25 jaar streefde Gilead het doel na van ontdekking en ontwikkeling van veilige en werkzame behandelingen voor mensen met hiv. De best mogelijke behandeling zou hiv compleet kunnen uitroeien en dat was een belangrijk doel voor de onderzoeksorganisatie van het bedrijf in de afgelopen zeven jaar,” zei William Lee, PhD, Executive Vice President, Research. “Het genezen van hiv is een formidabele uitdaging. Met deze toelagen hopen we dat de betrokkenheid van een bredere reeks organisaties bij zal dragen aan snellere vooruitgang op dit gebied.”

Gilead zal vier gebieden ondersteunen met toelagen:

  • Implementeerbaar onderzoek – bewijs van concept en vroeg implementeerbaar onderzoek dat nieuwe therapeutische interventies voor de hiv-pool ondersteunt; ontwikkeling van analyses die kunnen worden gebruikt om de hiv-pool te evalueren en de invloed van therapeutische interventies te beoordelen; verkenning van de hiv-pool en de invloed van therapeutische interventies bij acuut hiv-geïnfecteerde personen.
  • Werkzaamheidsstudies met diermodellen – diermodellen met aids om nieuwe therapeutische concepten te testen die gericht zijn op de hiv-pools en/of de immuunbeheersing van aidsvirussen te versterken.
  • Institutionele financiering – institutionele programma’s die op dit moment betrokken zijn bij onderzoek naar hiv-genezing.
  • Gemeenschappen – onderzoek door hiv-geïnfecteerde personen en betroffen gemeenschappen, voor begrip van mogelijke kwesties met betrekking tot klinisch onderzoek naar hiv-genezing.

Organisaties die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een toelage, dienen geclassificeerd te zijn als een non-profitorganisatie of -institutie. De deadline voor het indienen van de intentieverklaring is 1 mei 2016. Bezoek http://www.gilead.com/HIV-Cure-FOA om het Funding Opportunity Announcement te downloaden. Ingevulde intentieverklaringen en vragen over de aankondiging of vereisten kunnen worden gericht aan grants@gilead.com. Gilead behoudt zich het recht voor om enige aanvraag goed te keuren of te weigeren. Toekenning van een toelage in enige enkele cyclus betekent niet dat een volgende toelage zal worden toegekend zonder verdere aanvraag en goedkeuring.

Over Gilead

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve behandelingen ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor medische behoeften waar nog geen oplossingen voor zijn. De missie van het bedrijf is om wereldwijd de zorg te verbeteren voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden. Gilead heeft bedrijven in meer dan 30 landen wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in Foster City, Californië.

Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar de website van het bedrijf: www.gilead.com , volg Gilead op Twitter (@GileadSciences) of bel Gilead Public Affairs: 1-800-GILEAD-5 of 1-650-574-3000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gilead Sciences, Inc.
Ryan McKeel, 650-377-3548 (Media)

Check out our twitter: @NewsNovumpr