19:16 uur 22-02-2016

FibCLOT®, humaan fibrinogeen van LFB, verkrijgt eerste marketinggoedkeuringen in Europa

LES ULIS, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– LFB SA kondigt aan dat het de eerste drie Europese marketinggoedkeuringen heeft verkregen voor haar humane fibrinogeen. Deze toestemmingen zijn via een gedecentraliseerde procedure verleend voor Duitsland, Denemarken en Hongarije. De volgende maanden worden nog dertien marketinggoedkeuringen in Europa verwacht.

Voor patiënten met zeldzame bloedziektes: Het humane fibrinogeen van LFB heeft sinds 22 januari goedkeuring verkregen in Duitsland en Hongarije, en op 27 januari in Denemarken, voor de behandeling van patiënten met een congenitale fibrinogeen-deficiëntie die vanwege hun zeldzame genetische bloedstoornis complicaties riskeren tijdens chirurgische ingrepen. Voor de enkele honderden patiënten die in Europa aan deze congenitale fibrinogeen-deficiëntie lijden, moeten specifieke maatregels worden getroffen om de perioperatieve bloedingen bij deze patiënten te voorkomen en te behandelen.

Een authentieke behandelingsoplossing: FibCLOT® is één van de slechts enkele fibrinogenen die in Europa voor deze indicatie zijn goedgekeurd, en daarom is dit een authentieke oplossing voor de behandeling op dit terrein. Voor dezelfde indicatie is klinisch onderzoek uitgevoerd onder de grootste groep pediatrische patiënten die tot op heden voor een dergelijke studie werd ingezet: 16 kinderen namen aan het onderzoek deel, waaronder acht kinderen beneden de zes jaar. “Fibrinogeen heeft ook een sterk therapeutisch potentieel als geneesmiddel op de intensive care-afdeling, waar het voor de behandeling van bepaalde soorten bloedingen de aandacht van veel artsen trekt. Er staat nog veel te doen op dit gebied, en LFB zal zich hier volledig op toeleggen,” voegt Guillaume Bologna, Executive Vice-President voor Ontwikkeling binnen de LFB Group, hieraan toe.
LFB verhoogt haar productiecapaciteit om deze geavanceerde behandeling steeds toegankelijker te maken. LFB heeft nieuwe industriële installaties in Lille, en een nieuwe fabriek voor plasma-gederiveerde geneesmiddelen in Arras, beide in Noord-Frankrijk. Het bedrijf is van plan hier in de komende 10 jaar tot 300 kg fibrinogeen te produceren voor Europese en internationale gezondheidsdeskundigen.

LFB is een toonaangevende speler op het gebied van zeldzame ziektes in Europa: “De licenties die FibCLOT® in Europa heeft getuigen van de vitaliteit van LFB’s onderzoek en ontwikkeling, want deze komen slechts enkele maanden na de eerste Europese marketinggoedkeuringen voor onze 10% vloeibare immunoglobuline, IQYMUNE®, geïndiceerd in zeldzame immunodeficiëntieziekte,” aldus Christian Béchon, CEO van de LFB Group.
FibCLOT® zal na Denemarken, Hongarije en Duitsland licenties verkrijgen in de volgende landen: Oostenrijk, België, Tsjechische Republiek, Finland, Griekenland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Verder bestaan er plannen om aanvragen voor marktgoedkeuring voor LFB’s fibrinogeen in te dienen voor een aantal andere landen ter wereld.

Over de LFB Group: LFB ( www.lfb.fr ) is een biofarmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen produceert en op de markt brengt die geïndiceerd zijn voor de behandeling van ernstige en vaak zeldzame ziektes in enkele belangrijke therapeutische gebieden: hemostase, immunologie en intensive care. De LFB Group staat bovenaan in Frankrijk en is wereldwijd het zesde bedrijf voor geneesmiddelen op plasma-basis. Verder is de LFB Group ook een van de Europese topbedrijven voor de ontwikkeling van innovatieve biotech-medicijnen en behandelingen.
De groeistrategie van de LFB Group is gericht op de uitbreiding van haar activiteiten wereldwijd en de ontwikkeling van innovatieve behandelingen. Vandaag brengt de LFB Group haar producten op de markt in meer dan 40 landen wereldwijd. In 2014 genereerde het bedrijf een omzet van 501,9 miljoen Euro. www.groupe-lfb.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERSCONTACTEN
LFB S.A.
Sandrine Charrières, Tel.: +33 (0)1 69 82 72 80
Corporate Communications Director
E-mail: charrieres@lfb.fr
of
Havas Worldwide
Jeanne Bariller, Tel.: +33 (0)6 15 51 49 40
E-mail: jeanne.bariller@havasww.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr