10:07 uur 12-02-2016

Opening van de World Smart Energy Week 2016 volgende maand in Japan

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Reed Exhibitions Japan organiseert volgende maand van 2-4 maart de 12 e editie van Japans grootste show voor slimme en hernieuwbare energie – World Smart Energy Week 2016 bij  Tokyo Big Sight.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160211006595/nl/

Scene from World Smart Energy Week 2015 (Photo: Business Wire)Scene from World Smart Energy Week 2015 (Photo: Business Wire)

Het beste platform voor slimme en hernieuwbare energie-activiteiten
Dit veelomvattende bedrijfsevenement bestaat uit  9 tentoonstellingen ( PV EXPO, PV SYSTEM EXPO, FC EXPO, BATTERY JAPAN, WIND EXPO, INT’L SMART GRID EXPO, ENERGY MARKET LIBERALISATION EXPO, ECO HOUSE & ECO BUILDING EXPO en INT’L BIOMASS EXPO) en  227 conferentiesessies; naar verwachting zullen 80.000 professionals en  21.000 conferentiedeelnemers uit geheel Japan en uit de gehele wereld hier bijeenkomen.

De begint met een openingsceremonie waarvoor 45 vermaarde experts vanuit Japan en van buiten Japan zijn uitgenodigd als  kopstukken, gevolgd door de  World Smart Energy Week Keynote Session geleid door  het  Ministry of Economy, Trade and Industry (METI) om de“Current Situation and Issues in Renewable Energy & Energy Conservation Policies”  te bespreken en het   U.S. Department of Energy om een lezing te geven over   “Clean Energy Revolution Now: Innovating to Accelerate a Low Carbon Future”. Informatie over alle keynotes en technische sessies is te vinden in het  conferentieprogramma .
Bij de tentoonstellingen zullen in totaal 1.430 exposanten de nieuwste producten, technologieën en oplossingen presenteren op verscheidene gebieden van slimme en hernieuwbare energie-aktiviteiten.

Retailactiviteiten voor stroom in de lift
Met de deregulering van de energiemarkt vanaf april dit jaar, zal de aandacht sterk gericht zijn op tentoonstellingen die te maken hebben met retailactiviteiten voor stroom.  ENERGY MARKET LIBERALISATION EXPO zal verscheidene tools, applicaties en diensten bijeenbrengen om de verkoop te promoten voor zowel bestaande bedrijven als nieuwkomers op het gebied van retailactiviteiten voor stroom. De nieuwste bedrijfsstrategieën van de grootste gas-, stroom bedrijven, adviesbureaus, nieuwkomers en buitenlandse spelers zullen op de  conferentie samenkomen. Bij de  ENERGY MARKET LIBERALISATION EXPO Keynote Session zullen de belangrijkste spelers van zowel Oost- als West-Japan –  Tokyo Gas en   The Kansai Electric Power hun ideeën delen.

Groei van energie-opwekking uit biomassa
Een belangrijk hoogtepunt dit jaar zal de lancering zijn van  INT’L BIOMASS EXPO . Van de markt van energie-opwekking uit biomassa in Japan wordt groei verwacht en de nieuwste pelletiseertechnologieën, logistieke diensten, brandstofproducten en andere gerelateerde diensten die de activiteiten ondersteunen zullen getoond worden aan plaatselijke overheden, fabrieken en instellingen om te verkennen en te vergelijken. De leiders vanuit de praktijk zullen visies bespreken voor de ontwikkeling van de activiteiten bij de  INT’L BIOMASS EXPO Keynote Session.

De zonne-energiebedrijfstak ziet er stralend uit
Na de door de royale Feed-In-Tariff beïnvloedde toename van PV-cel- en module-installaties verschuiven de activiteiten voor zonne-energie in Japan nu naar innovatieve technologieën en oplossingen, zoals efficiënte productieprocessen en kostenverlaging. Dergelijke producten en technologieën zullen belicht worden bij de  PV EXPO evenals de cellen en modulen van vooraanstaande bedrijven in Japan en het buitenland. Japanse bedrijven zoals  PANASONIC, SHARP, XSOL, zullen hun “Total Energy Solutions” presenteren. Grote bedrijven van buiten Japan zoals  TRINA SOLAR, YINGLI GREEN ENERGY, CANADIAN SOLAR, HANWHA Q CELLS, JINKO SOLAR, JA SOLAR zullen ook doorgaan met exposeren.  Gebruik en onderhoud van PV-systemen zal een belangrijk onderwerp zijn op de  PV SYSTEM EXPO en de update van de nieuwste trends en vooruitzichten van de activiteiten zal tijdens de  PV EXPO Keynote Session worden besproken door  METI, PANASONIC en het   U.S. Department of Energy.

Hernieuwde groei van Japanse windenergie
Een toenemend aantal windmolenparkprojecten in Japan die positief zijn beoordeeld na de drie jaar durende milieubeoordeling zijn nu klaar om met de activiteiten te starten. Omdat de bekabeling en infrastructuur tussen de hoofdstad en de noordelijke regio van Japan ook is geïnstalleerd, zal het potentieel voor windenergie naar verwachting groeien. Diverse windturbines, onderdelen, apparaten en aan O&M gerelateerde diensten zullen tentoongesteld worden bij  WIND EXPO. Zij spelen een rol bij het uitbreiden van de activiteiten. Omdat de show de grootste windenergieshow in Japan is, zal deze het perfecte trefpunt zijn om te onderhandelen en te netwerken met de belangrijkste spelers van deze bedrijfstak. Toekomstperspectieven van de bedrijfstak zullen worden gedeeld door  ENERCON, SENVION, GOLDWIND SCIENCE & TECHNOLOGY, en  GAMESA bij de   WIND EXPO Special Session . Strategieën en vooruitzichten zullen ook worden besproken door de grootste spelers in Japan –  METI, Municipal National Council for Wind Power Promotion, Marubeni Corp. en  MHI Vestas Offshore Wind bij de   WIND EXPO Keynote Session .

Vooruitgang op het gebied van accubenodigdheden en -technologieën
Met de vooruitgang die is geboekt bij toepassingen voor elektrische voertuigen, drones en robots maakt de R&D voor de accu’s van de volgende generatie een versnelling door. De nieuwste systemen voor dergelijke accu’s en condensatoren zullen belicht worden bij BATTERY JAPAN . Een nieuwe prominente expositiezone ” Battery Management Systems (BMS)” zal dit jaar ook worden geïntroduceerd. Daar worden BMS gepresenteerd voor de verbetering van de veiligheid, een langere levensduur en energie-efficiëntie van accu’s. Bij de grootste hernieuwbare-accu-show, zal BATTERY JAPAN het beste platform zijn voor het onderzoeken van de nieuwste technologieën en trends van deskundigen in geheel Japan en de rest van de wereld. Onderwerpen waaraan bij de tentoonstelling en  de conferentie aandacht zal worden gegeven zijn LIB, condensatoren, elektrische voertuigen, stationaire accu’s en veiligheidsmaatregelen. Bij de  BATTERY JAPAN Keynote Session  zullen ” The latest trends of EV and battery storage technologies towards a low carbon society” worden besproken door  NISSAN MOTORS, LG CHEM en  TESLA MOTORS JAPAN.

Hydrogen Society Infrastructure
Voor de voortgaande commercialisering van elektrische branstofcelauto’s (Fuel Cell Electric Vehicles, FCEVs) en de ontwikkeling van de infrastructuur zullen technologieën voor waterstofstations, opslagtanks, sensing-apparatuur, automaten en onderdelen bij  FC EXPO worden belicht.De nieuwste FCEV-modellen uit Japan zoals  Toyota‘s  MIRAI zullen beschikbaar zijn voor testritsessies georganiseerd door  THE RESEARCH ASSOCIATION OF HYDROGEN SUPPLY/UTILIZATION TECHNOLOGY (HySUT). De show is in de wereld de grootste in zijn soort en de nieuwste hoog-kwalitatieve materialen, onderdelen, apparaten en technologieën voor waterstof- en brandstofcellen zullen worden gepresenteerd. Om de strategieën en vooruitzichten naar een waterstofmaatschappij te delen, zullen  METI, U.S. DEPARTMENT OF ENERGY, HONDA MOTORS en  KAWASAKI HEAVY INDUSTRIES de FC EXPO Keynote Session houden.

IoT-technologieën in slimme gemeenschappen
Omdat IoT-technologieën verbeteren zullen de nieuwste ICT-diensten, sensortechnologieën voor draadloze netwerken voor energiebeheersystemen voor thuis (Home Energy Management Systems, HEMS) en gebouwbeheersystemen (Building Management Systems, BEMS) belangrijke hoogtepunten zijn op de   INT’L SMART GRID EXPO. Belangrijke spelers in de praktijk, zoals  TOSHIBA, MITSUBISHI ELECTRIC, MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES en  FUJI ELECTRIC , zullen hun nieuwste technologieën en oplossingen tentoonstellen. Op de conferentie zullen ,  TOKYO ELECTRIC POWER, MITSUBISHI ELECTRIC, SUMITOMO ELECTRIC INDUSTRIES, TOSHIBA en  HITACHI een update geven van de gezichtspunten voor een maatschappij met slimme netten (smart grid society), de nieuwste technologieën voor een stabiel krachtsysteem en de ontwikkeling van slimme steden in Japan.
De nieuwste materialen en technologieën voor slimme woningen en gebouwen worden gepresenteerd op de gelijktijdig gehouden  ECO HOUSE & ECO BUILDING EXPO.
Ga voor meer informatie over de exposanten en tentoonstellingen naar de  Exhibitor Directory .

Bezoek de tentoonstelling met een gratis ticket
World Smart Energy Week 2016 is toegankelijk voor alle professionals op het gebied van slimme en hernieuwbare energie. Tentoonstellingstickets kunnen kosteloos worden verkregen via online registratie .
Bezoektips en hoogtepunten van de show zijn te vinden in de Visitor’s Guide .
Ga voor meer informatie naar de officiële  websites van de show of neem direct contact op met het showmanagement:  visitor-eng.wsew@reedexpo.co.jp .

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Showmanagement World Smart Energy Week
Reed Exhibitions Japan Ltd.
Ena Masui, +81-3-3349-8519
pr-eng.wsew@reedexpo.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr