14:06 uur 11-02-2016

Open Interconnect Consortium helpt ontwikkelaars voor het Internet of Things met nieuwe developertoolkit

PORTLAND, Oregon–(BUSINESS WIRE)– Het Open Interconnect Consortium (OIC) heeft vandaag aangekondigd dat er een belangrijke update voor developers beschikbaar is die organisaties helpen bij het vinden van de resources die OIC aanbiedt zodat ze hun voordeel kunnen doen met de ontwikkelde technologieën en infrastructuur, die zich richten op verdere standaardisering voor het Internet of Things (IoT). IoT kan alleen op grote schaal worden gerealiseerd wanneer alle “dingen” met elkaar kunnen communiceren, onafhankelijk van hun technologie. oneIoTa en OIC maken dat als eerste waar.

“IoT zet developers onder druk om ervoor te zorgen dat hun toepassingen naadloos samenwerken. IoT-technologieën kunnen ingewikkeld zijn en moeilijk om te implementeren in de praktijk”, zei Mike Richmond, uitvoerend directeur van het Open Interconnect Consortium. “Met deze geactualiseerde developertoolkit maakt het OIC het proces duidelijk eenvoudiger. Dit is een belangrijke stap in onze missie om de ontwikkeling van specificaties voor de volgende generatie van IoT-apparaten te stroomlijnen.”

Het geactualiseerde developertool omvat oneIoTa, dat gebruikers in staat stelt om eenvoudige modellen te creëren voor ieder IoT-apparaat (met behulp van RAML en JSON) in enkele minuten. Deze modellen zijn meteen compatibel met de OIC RESTful architectuur. Omdat de modellen constructief zijn (bijvoorbeeld, een thermostaat kan worden gebouwd van een thermometer, een insteltemperatuur en een schakelaar) kunnen apparaten van grote complexiteit (zoals een koelkast) eenvoudig worden gedefinieerd als een verzameling van bestaande modellen, zodat interoperabiliteit is ingebouwd. Het bevat de OIC-resourcemodellen in zowel JSON en RAML-formaten.

Uitgebracht samen met oneIoTa is de API Designer console, een grafisch, webgebaseerde tool van MuleSoft dat synchroniseert met oneIoTa voor het documenteren van de API’s in een voor mensen leesbaar formaat via een interactieve console en het eenvoudiger maakt om vakgenoten bij de ontwikkeling te betrekken.

Beide tools maken deel uit van de laatste versie van IoTivity, de referentie-implementatie van OIC. De gecombineerde tools zijn een snelle manier voor bedrijven om hun voordeel te ervaren van OIC’s gemeenschappelijke connectiviteitsframework en zijn gemakkelijk in producten te implementeren.

Het IOC is ook verheugd te kunnen melden dat het nu bestaat uit 158 leden, waaronder twee nieuwe bestuursleden van Arris en CableLabs, naast managers van vooraanstaande technologiebedrijven waaronder Samsung, Intel, GE Digital en Cisco.

Voor wie IoTivity-code in actie wilt zien, organiseert OIC verschillende demonstraties met producten uit de smart home en industrial vertical markten; evenals UPnP naar IoTivity. Bovendien laten we demonstraties zien van onze liaisonpartners waaronder EEBus, de EnOcean Alliance en de ULE Alliance. Bezoek ons tijdens het Mobile World Congress in Hal 8.0 stand8.0C35.

Over Open Interconnect Consortium

Open Interconnect Consortium (OIC) is een standaard voor open source projecten dat “just-works” interconnectiviteit biedt aan ontwikkelaars, producenten en eindgebruikers. OIC is in het leven geroepen door toonaangevende technologiebedrijven met het doel om de connectiviteitsvereisten te definiëren en interoperabiliteit te garanderen van de miljarden apparaten die samen het opkomende Internet of Things (IoT) vormen, op meerdere besturingssystemen en netwerkprotocollen. Met meer dan 150 leden en de recente assettransfer van  UPnP, zet OIC haar inspanningen voort om producten te leveren die samenwerken middels OIC-standaarden en draaien op IoTivity open source software. Voor meer informatie kunt u terecht ophttp://openinterconnect.org en  https://www.iotivity.org/.

Alle opgenomen handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OIC Public Relations
Sophie Sieck, 415-856-5120
OICPR@blancandotus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr