12:24 uur 10-02-2016

Verizon test schaalbaar LTE-U-systeem voor bedrijven en drukke ruimtes van SpiderCloud

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)–SpiderCloud Wireless, een toonaangevende aanbieder van schaalbare small cell-systemen voor bedrijven, heeft aangekondigd dat Verizon zijn LTE-U-systeem gaat testen op capaciteit binnen een licentieloos spectrum voor drukke binnenruimtes. LTE-U (LTE-Unlicensed) maakt gebruik van de 5GHz-band, waarvoor geen licentie bestaat, om de doorvoer te vergroten via carrieraggregatie met gelicentieerde banden.

Het LTE-U Enterprise Radio Access Network (E-RAN) van SpiderCloud levert duizenden abonnees LTE-capaciteit via spectrum met en zonder licentie in drukke ruimtes, zoals bedrijfskantoren met meerdere huurders, winkelcentra, ziekenhuizen, campussen van universiteiten en concertzalen. SpiderClouds software voor gecentraliseerd beheer van naast elkaar bestaande zelfregulerende netwerken zorgt ervoor dat het systeem naast honderden wifipunten kan functioneren. Verizon test het LTE-U-systeem van SpiderCloud in het derde kwartaal van 2016.

 

Verizon to Trial SpiderCloud LTE-U Scalable In-building System for Enterprises and Venues

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– SpiderCloud Wireless, the leading provider of scalable small cell systems for enterprises and venues, announced that Verizon will trial its LTE-U system for delivering capacity over unlicensed spectrum in high-density indoor environments. LTE-U (LTE-Unlicensed) uses the unlicensed 5GHz band to increase throughput via carrier aggregation with licensed bands.

SpiderCloud’s LTE-U Enterprise Radio Access Network (E-RAN) seamlessly delivers LTE capacity over licensed and unlicensed spectrum to thousands of subscribers in high-density venues such as multi-tenant business offices, shopping malls, hospitals, university campuses and concert halls. SpiderCloud’s centralized co-existence manager self-organizing network (SON) software enables its system to coexist with hundreds of ad-hoc Wi-Fi access points. Verizon will trial SpiderCloud’s LTE-U system in the third quarter of 2016.

“SpiderCloud is excited to continue its collaboration with Verizon,” said Mike Gallagher, CEO of SpiderCloud. “SpiderCloud’s LTE-U system will allow Verizon to use unlicensed spectrum to offer the best network experience in high-density venues and busy enterprises.”

“SpiderCloud has deployed and demonstrated its dual-carrier LTE in-building solution at Verizon’s enterprise customer locations across the country,” said Adam Koeppe, vice president of network planning for Verizon. “We look forward to working with SpiderCloud on LTE-U.”

About SpiderCloud Wireless

SpiderCloud Wireless develops breakthrough, small cell network platforms that allow mobile operators to deliver unprecedented cellular coverage, capacity and smart applications to enterprises. Customers include América Móvil (Telcel), EE with Cisco, Verizon, Vodafone UK, Vodafone Netherlands, and Warid Telecom, among others. SpiderCloud Wireless is backed by investors Charles River Ventures, Matrix Partners, Opus Capital and Shasta Ventures. SpiderCloud Wireless is a registered trademark and SmartCloud a trademark of SpiderCloud Wireless, Inc. © 2016 SpiderCloud Wireless, Inc. For more information visit www.spidercloud.com and follow SpiderCloud on Twitter  http://twitter.com/spidercloud_inc

Contacts

SpiderCloud Wireless
Cathy Ducker, +33 672 1505 69
Senior Marketing Manager
cathy.ducker@spidercloud.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr