18:07 uur 10-02-2016

Rockwell Automation koopt toonaangevend transportbandbedrijf MagneMotion

MILWAUKEE–(BUSINESS WIRE)– Rockwell Automation heeft vandaag bekendgemaakt dat het akkoord is over de overname van MagneMotion, een toonaangevende fabrikant van intelligente transportbandsystemen. De systemen van MagneMotion worden gebruikt voor een brede keur aan industriële toepassingen, zoals in de auto-industrie, assemblage, verpakkingsindustrie en materiaalverwerking. De overname vormt een aanvulling op iTRAK van Rockwell Automation en schept zodoende het breedste portfolio met onafhankelijke cartsystemen binnen deze opkomende technologie.

“Deze overname is een voortzetting van onze strategie om een portfolio met intelligent productietechnologieën samen te stellen, zodat onze klanten beschikken over een nieuwe generatie prestaties”, zei Marco Wishart, vicepresident en algemeen directeur van motion control bij Rockwell Automation. “MagneMotion vergroot onze bestaande capaciteiten in onafhankelijke carttechnologie. Onze recente overname van Jacobs Technology en zijn iTRAK-technologie vult MagneMotions portfolio aan. We hebben een toekomst voor ogen waarin het transport van producten binnen de fabriek, of het nu binnen een machine of tussen meerdere machines is, volledig onder controle staat, wat de productiviteit en flexibiliteit van het gehele proces optimaliseert.”

 

 

Rockwell Automation to Acquire MagneMotion, a Leading Manufacturer of Intelligent Conveying Systems

MILWAUKEE–(BUSINESS WIRE)– Rockwell Automation (NYSE: ROK) today announced that it has agreed to purchase MagneMotion, a leading manufacturer of intelligent conveying systems. MagneMotion systems are used across a broad range of industrial applications including automotive and general assembly, packaging and material handling. This acquisition will complement Rockwell Automation’s iTRAK to create the broadest portfolio of independent cart solutions in this emerging technology area.

“This acquisition continues our strategy to build a portfolio of smart manufacturing technologies that brings next generation performance to our customers today,” said Marco Wishart, vice president and general manager of Rockwell Automation’s motion control business. “MagneMotion expands our existing capabilities in independent cart technology. Our recent acquisition of Jacobs Automation and its iTRAK technology is complementary to MagneMotion’s portfolio. We see a future where the transportation of products within the factory, whether inside of a particular machine or between machines, will be fully controlled to optimize the productivity and flexibility of the entire process.”

“This deal is the logical next step in the evolution of our business, and a welcome development for MagneMotion,” said Todd Weber, president and CEO of MagneMotion. “Rockwell Automation’s leading position in plant-wide controls and industrial automation gives us the best opportunity to introduce this technology to customers. As the market continues to realize the benefits of applying independent cart technology, Rockwell Automation’s global organization will be a tremendous asset.”

MagneMotion, based in Devens, Mass., will be integrated into Rockwell Automation’s motion business, within its Architecture & Software segment. The acquisition is expected to close this quarter.

Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), the world’s largest company dedicated to industrial automation and information, makes its customers more productive and the world more sustainable. Headquartered in Milwaukee, Wis., Rockwell Automation employs over 22,000 people serving customers in more than 80 countries.

Contacts

Rockwell Automation Contacts:
Patrick Goris
Vice President, Finance and Investor Relations
414-382-8510
ppgoris@ra.rockwell.com
or
Kei th Lester
Public Relations Manager
414-382-4871 (o)
414-406-8882 (m)
klester@ra.rockwell.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr