15:31 uur 08-02-2016

Witteveen+Bos en BST Global gaan een baanbrekend samenwerkingsverband aan

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Het in Nederland gevestigde advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos en het internationale softwarebedrijf BST Global zijn in januari een historisch partnerschap aangegaan.

Na een uitgebreid evaluatieproces, heeft Witteveen+Bos BST Global geselecteerd als de provider van zijn Enterprise Resource Planning (ERP)-oplossingen, waarmee het advies- en ingenieursbureau het eerste in Nederland gevestigde bedrijf is dat het belangrijkste product van het softwarebedrijf, BST10, implementeert. Witteveen+Bos is één van de top 10 advies- en ingenieursbureaus in Nederland volgens de ranglijst van Technisch Weekblad Top 50 Ingenieursbureaus 2015.

“Wij hebben een aantal andere ERP- providers ontmoet, maar we waren uiteindelijk onder de indruk van de focus die BST Global heeft op de ingenieursbranche”, zei Karin Sluis, Chief Executive Officer Witteveen+Bos. “Het vinden van een partner, die begrijpt hoe onze branche en ons bedrijf werkt, had voor ons de allerhoogste prioriteit. Wij hebben deze kwaliteiten in BST gevonden.”

Door over te stappen naar BST10 wil het advies- en ingenieursbureau zijn efficiëntie binnen het gehele bedrijf verbeteren. Tevens de project- en financiële zichtbaarheid vergroten door gebruik te gaan maken van dashboards. Witteveen+Bos was ook op zoek naar een oplossing die flexibel genoeg is om de internationale uitbreidings strategie en de joint ventures die zij hebben om hun klanten wereldwijd te ondersteunen.

“Wij zijn erg enthousiast over de toekomst van BST10. In een markt die zich voortdurend blijft ontwikkelen, is het belangrijk om een partner te vinden die ons niet alleen bij kan houden, maar ook voorop kan lopen,” aldus Jeffrey Hinnen, Chief Financial Officer Witteveen+Bos. “Dat is precies wat BST Global doet. Ze luisteren naar de behoeften van hun klanten en werken voortdurend aan de ontwikkeling en verbetering van hun product, zodat in die behoeften voorzien kan worden. Hierdoor wordt gewaarborgd dat het bedrijf nooit achterblijft.”

Vertegenwoordigers van de twee bedrijven zijn op 19 januari bijeengekomen voor een ondertekeningsceremonie op het hoofdkantoor van Witteveen+Bos, om het nieuwe partnerschap te formaliseren.

“Witteveen+Bos is precies het soort partner welke wij hoopten te vinden toen we op de Nederlandse markt toetraden. ” zei Coskun Tuzgol, BST Global Regional Director voor Europa. “Hoewel onze bedrijven in andere markten opereren, hebben we opgemerkt dat onze culturele waarden en de manier waarop we zakendoen, veel met elkaar gemeen hebben.”

Javier Baldor Executive President van BST Global, zei tijdens de ceremonie dat het softwarebedrijf zich geëerd voelt dat Witteveen+Bos zijn vertrouwen heeft geplaatst in BST Global als hun wereldwijde ERP-provider.

“Met Witteveen+Bos hebben wij niet alleen een gerespecteerde marktleider gevonden, maar ook een strategische partner” aldus Baldor. “Wij kijken uit naar een langdurig partnership met Witteveen+Bos” .

Witteveen+Bos sluit zich aan bij een uitgebreide groep van advies- en ingenieursbureaus – zoals IBI Group, KPFF Consulting Engineers en RSP Architects Planners & Engineers – die hebben samengewerkt met BST Global voor software-oplossingen. Ga voor een uitgebreidere lijst met bedrijven die overstappen naar BST Global naar de Clients pagina van BST Global.

Over Witteveen+Bos

Witteveen+Bos biedt advies- en ingenieursdiensten op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Met bijna 1100 medewerkers richt het bedrijf zich vooral op complexe projecten die geavanceerde kennis en een geïntegreerde aanpak vereisen. De multidisciplinaire aanpak, waarbij specialisten in verschillende vakgebieden samenwerken, is kenmerkend voor de werkwijze van ons. Onze bedrijf onderscheidt zich door zijn expertise, betrouwbaarheid en toewijding. Witteveen+Bos heeft een unieke eigendomsstructuur waarbij alle aandelen in handen van hun eigen medewerkers zijn. De cliënten van ons zijn overheidsinstellingen, particuliere bedrijven en allianties. Zij worden bediend vanuit het hoofdkantoor in Deventer, vijf andere Nederlandse kantoren en de buitenlandse kantoren in België, Dubai, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Witteveen+Bos.

Over BST Global

BST Global levert geïntegreerde software-oplossingen zoals ERP en bedrijfsmanagement systemen aan Internationaal toonaangevende architecten, ingenieurs en milieuadviseurs. Meer dan 100.000 professionals in zes continenten en 65 landen vertrouwen dagelijks op de oplossingen van BST om hun projecten, hulpbronnen, financiën en klantenrelaties te beheren. Het nieuwste aanbod van het bedrijf, BST10, is het eerste meertalige bedrijfsmanagement-systeem ter wereld dat exclusief voor de architectuur- en ingenieursbranche is ontworpen en dat zowel in de Cloud als op een lokale server beschikbaar wordt gesteld. Ga voor meer informatie naar bstglobal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

BST Global
Coskun Tuzgol, +31 20 799 7709

Check out our twitter: @NewsNovumpr