16:39 uur 04-02-2016

Het toegewijde Nederlandse team van Meggitt Training Systems demonstreert schietbaanmaterieel tijdens IWA Outdoor Classics 2016 in Neurenberg

SUWANEE, Georgia–(BUSINESS WIRE)– Om het belang van de Europese klant te benadrukken zal het in Nederland gevestigde team van Meggitt Training Systems de nieuwste militaire apparatuur voor schietbanen en live-fire-producten demonstreren tijdens de IWA Outdoor Classics, die van 4 tot 7 maart 2016 in Neurenberg, Duitsland gehouden zal worden.

Meggitt Training Systems heeft 90 jaar ervaring op het gebied van live-fire-ammunitie en is de wereldwijde leider in het ontwerpen van schietbanen, apparatuur en installaties voor de schietbanen van ordehandhavende instellingen, defensie en commerciële ondernemingen. Wereldwijd zijn meer dan 13.000 schietbaansystemen, met inbegrip van 75.000 live-fire-doelsystemen op 122 legerbases geïnstalleerd.

Als de meest vooraanstaande fabrikant van live-fire-trainingssystemen en virtuele trainingssystemen, zullen de volgende producten in Meggitts IWA-stand #6-138 tentoongesteld worden:

  • de XWT GEN3 draadloze doeldrager met een interne, direct aangedreven systeem met dubbele motoren voor een stillere en soepelere werking en met superieure betrouwbaarheid, duurzaamheid en een strak, laag profiel, bedienbaar tot 100 meter met een aangepast gebruikersbeheer.
  • de GranTrap™ granulaat rubberen kogel en het LE5000 stalen kogelvat, met een superieur ontwerp en de veerkracht om kogels effectief op te vangen, verzamelen of vertragen.
  • de Multi-Function Stationary Infantry Target (MF-SIT) heeft het unieke vermogen om vriendelijke of vijandelijke doelen van verschillende invalshoeken te presenteren waardoor afbeelding 11, 12, US Army-standaard E-, F- of 3-D-doelen belicht en verborgen kunnen worden.

Meggitt Training Systems’ heeft aangetoond dat zij het vermogen heeft om live-fire-trainingssystemen en virtuele trainingssystemen te ontwerpen en vervaardigen waardoor ordehandhavende instellingen en defensie in staat gesteld worden om tijd en geld te besparen tijdens het ontwerp- en bouwproces van het project.

“Ons fulltime toegewijde team in Nederland bevindt zich in een ideale positie om zich volledig te richten op Europa’s unieke trainingsvereisten,” aldus Jonathan Read, vicepresident voor live-fire systems bij Meggitt Training Systems. “Vroegtijdige betrokkenheid zorgt ervoor dat het ontwerp, de apparatuur en de installatie voor onze klanten zo effectief mogelijk wordt uitgevoerd, zodat nu en in de toekomst, onschatbare trainingsmogelijkheden geleverd kunnen worden.

Ga naar http://meggitttrainingsystems.com/IWA_Outdoor_Classics/e/1 om een afspraak te maken of bezoek ons op stand #6-138 in hal 6 in de Neurenberg Messe.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens, onbemande land- en zeevoertuigen, luchtdoel- en elektronische scoringsystemen. Meer dan 13.000 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft meer dan 400 mensen in dienst bij het hoofdkantoor in Atlanta en bij de faciliteiten in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal in de wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt, bekend om zijn gespecialiseerde engineering voor extreme milieuomstandigheden is een wereldleider op het gebied van ruimtevaart, defensie en energie. Meggitt heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst, verspreid over 40 productiefaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
Marketing Manager
michelle.henderson@meggitt.com< br/>www.m eggitttrainingsystems.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr