09:29 uur 27-01-2016

QD Vision opgenomen in de Global Cleantech 100 Under the Radar-lijst van 2015

AN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– QD Vision, de wereldleider in quantum dot-technologie voor displays, heeft vandaag bekendgemaakt dat het is opgenomen in de 2015 Global Cleantech 100 Under the Radar-lijst, geproduceerd door Cleantech Group.

Deze inaugurele lijst zet de schijnwerpers op bedrijven die ‘onder de radar’ vliegen, maar die sterk de aandacht hebben gekregen van de expert panelleden van de Global Cleantech 100. De diversiteit van de panelleden leidt tot een lijst van bedrijven die veel respect afdwingen en ondersteuning krijgen van veel belangrijke spelers binnen het wereldwijde cleantech innovatie ecosysteem. Dit jaar werd een recordaantal nominaties ontvangen: 6900 verschillende bedrijven uit 60 landen.

“Om te worden erkend als een cleantech leider in zo’n grote groep van gekwalificeerde kandidaten is een ware eer en een bewijs van de inzet van QD Vision om energie-efficiënte producten te creëren die zijn afgestemd op de principes van verantwoorde ontwikkeling,” aldus Mustafa Ozgen, CEO van QD Vision. “Onze quantum dot-technologie verbetert de prestaties terwijl het energieverbruik en milieu-afval verminderd worden, en het doet ons genoegen om te worden erkend voor onze toewijding aan deze zaak.”

Genomineerde bedrijven zijn gewogen en behaalden een score om een shortlist van 323 bedrijven te maken. Op de shortlist staande genomineerden werden beoordeeld door het expert panel van de Cleantech Group, wat resulteerde in de Under the Radar-lijst, in aanvulling op de jaarlijkse Global Cleantech 100-lijst. Om voor beide lijsten in aanmerking te komen, moeten bedrijven onafhankelijke cleantech bedrijven met een winstoogmerk zijn die niet genoteerd staan op een grote beurs.

Over Cleantech Group

Cleantech Group werd opgericht in 2002. De missie van Cleantech Group is om duurzame innovatie te versnellen. De kern van deze missie is i3, een online platform dat bedrijven verbindt met innovatie op schaal door hen startups te laten vinden die vervolgens doorgelicht worden en waarmee verbinding gemaakt kan worden, zodat op efficiënte wijze een innovatiepijplijn wordt opgebouwd. Het i3-platform komt tot leven op onze wereldwijde evenementen waarop bedrijven en startups bijeenkomen, samen met andere spelers die de toekomst van duurzame innovatie vormgeven.

Cleantech Group is gevestigd in San Francisco en heeft kantoren in Londen. Ga voor meer informatie naar: www.cleantech.com

Over QD Vision Inc.

QD Vision, Inc. is een leider in quantum dot-technologie voor QLED displays. Quantum dot-technologie is een superieur volgende generatie alternatief voor OLED displays en biedt ongeëvenaarde kleurweergave tegen een zeer concurrerende LCD-kostenstructuur. Color IQ quantum dot-technologie van QD Vision biedt een unieke oplossing voor optische componenten die een volledig kleurengamma kan leveren aan de display-industrie. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2004, heeft meer dan $ 100 miljoen in fondsen bijeengebracht van de beste risicokapitaalondernemingen en is gevestigd in Lexington, Massachusetts. http://www.coloriq.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cleantech Group
Heather Matheson, +1 415-233-9714
heather.matheson@cleantech.com< br/>or
Jenna Beaucage (QD Vision, US)
508-475-0025 x124
QDV@rainierco.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr