14:23 uur 26-01-2016

Kroll Ontrack biedt lokaal databeheer aan met mobiele eDiscovery-technologie en lokale expertise

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Nu wettelijke voorschriften over dataoverdracht tussen landen en in gereguleerde sectoren wereldwijd veranderen, vragen veel organisaties zich af hoe ze de bescherming van privacygevoelige informatie het best kunnen aanpakken. Het uitvoeren van onderzoeken, verzoeken om informatie door overheidsinstanties en compliance-eisen worden steeds ingewikkelder. In antwoord daarop lanceert Kroll Ontrack vandaag een uniek dienstverleningsmodel waarbij mobiele eDiscovery-technologieën en consultancy gecombineerd worden. Hiermee kunnen organisaties overal data opvragen, analyseren, verwerken, filteren en beoordelen.

Voor de mobiele oplossing van Kroll Ontrack worden krachtige verwerkings- en beoordelingstechnologieën met lokale expertise gecombineerd. Dat maakt het mogelijk om data ter plekke te filteren, te beoordelen en te interpreteren, zonder dat daar een datacenter of een vaste, lokale oplossing voor nodig is. Kroll Ontrack’s experts op het gebied van forensische informatica en onderzoek voeren gerichte gegevensanalyses uit. Ze werken ter plaatse nauw samen met compliance- en eDiscovery-advocaten om specifiek gebruikersgedrag bloot te leggen en op basis van feiten strategieën te ontwikkelen.

“De kracht, de mobiliteit en de flexibiliteit van onze oplossing heeft ons vermogen om onze klanten overal ter wereld te helpen bij het aanpakken van hun wereldwijde data-uitdagingen in een stroomversnelling gebracht. We kunnen ze nu letterlijk overal van dienst zijn”, vertelt Wendy King, product director van Kroll Ontrack. “In de afgelopen zes maanden kregen we te maken met een significant toenemende vraag naar hulp bij complexe, vaak gevoelige onderzoeken in regio’s of sectoren met een strenge privacywetgeving of ingewikkelde voorschriften. Onze integrale, wereldwijd toepasbare oplossing wordt gebruikt door consultants die uitstekend op de hoogte zijn van de lokale wetgeving, talen en cultuur. Dat biedt onze klanten toegang tot krachtige technologische en lokale expertise, waar en wanneer ze die maar nodig hebben.”

Tegenwoordig vormt eDiscovery een belangrijk onderdeel van het zakelijke en bedrijfsregelgevinglandschap, zelfs voor landen die niet verplicht zijn eDiscovery te leveren binnen hun legale raamwerk. In het onlangs verschenen rapport New Frontiers in Ediscovery van Kroll Ontrack wordt de snelle groei van eDiscovery in Europa en Azië toegelicht. Daarnaast wordt de flexibiliteit van eDiscovery-technologie erin beschreven. eDiscovery wordt inmiddels niet alleen meer gebruikt bij geschillen, maar heeft zijn nut al in tal van andere juridische scenario’s bewezen.

“Wereldwijd organisaties en advocatenkantoren maken steeds vaker gebruik van flexibele eDiscovery-technologieën om uiteenlopende situaties op databeheergebied aan te pakken”, laat Mark Williams, CEO van Kroll Ontrack weten. “Mobiele technologie in combinatie met lokale expertise kan van essentieel belang zijn voor het begrijpen van een dataset. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wereldwijd onderzoek naar fraude en corruptie, het verwerken van gegevens over geschillen in zeer gereguleerde omgevingen, sectoren of landen, of het internationaal of lokaal terugvinden van gevoelige bedrijfsinformatie.”

Tim Phillips, Managing Director van Kroll Ontrack International Legal Technologies, vertelt: “De recente nietigverklaring van de Safe Harbor-regeling, de hervorming van de Algemene verordening gegevensbescherming in de EU, en de Chinese wetgeving rond staatsgeheimen dwingen organisaties ertoe hun databeheer steeds strenger te beveiligen. Daarom gaan ze op zoek naar praktische oplossingen zoals mobiele eDiscovery.”

De internationale vraag naar lokale expertise en support was voor Kroll Ontrack de aanleiding voor de uitbreiding van het wereldwijde netwerk van datacentra en documentreviewteams. Naast onze mobiele oplossing en vijf datacentra (VS, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Japan) biedt Kroll Ontrack vanuit 30 kantoren wereldwijd juridisch advies. In mei 2014 opende het Duitse datacenter in Frankfurt zijn deuren, in 2015 gevolgd door het Franse datacenter in Parijs. Het zeer succesvolle en snelgroeiende documentreviewcentrum in het juridische hart van Londen ging in januari 2015 van start. Recentelijk kondigde Kroll Ontrack de lancering van eDiscovery-diensten in China aan, waarmee klanten geholpen worden met de naleving van de wetgeving op staatsgeheimen en de integratie van Relativity in het Britse productaanbod. Ook zijn er plannen om Relativity in maart 2016 in Tokio te introduceren. Kroll Ontrack is een Relativity Best in Service-partner en won de Relativity Innovation Award 2015 voor het beste dienstverlenersproduct.

Ga voor meer informatie over de mobiele oplossingen van Kroll Ontrack naar: http://www.ediscovery.com/nl/solutions/mobile-solution/

Over Kroll Ontrack LLC

Kroll Ontrack levert technologisch aangestuurde diensten en oplossingen om rechtspersonen, bedrijven, overheidsinstellingen en consumenten te helpen gegevens efficiënter en kosteneffectiever te beheren, herstellen, zoeken, analyseren, beoordelen en produceren. Naast onze bekroonde software biedt Kroll Ontrack dataherstel, datavernietiging, elektronische opsporing, advies- en documentreviewdiensten aan. Ga voor meer informatie over Kroll Ontrack en onze diensten naar:  http://www.ediscovery.com/nl of volg @KrollOntrack op Twitter.

Contacts

Citigate Dewe Rogerson
Judith Massey, Charlotte Pascal, Camilla Medd
Tel: 00 +44 (0) 207 638 9571
Camilla.medd@citigatedr.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr