16:54 uur 25-01-2016

FUJIFILM SONOSITE KONDIGT DE LANCERING VAN HET NIEUWE SONOSITE EDGE II-SYSTEEM AAN

BOTHELL, Wash.–(BUSINESS WIRE)– FUJIFILM SonoSite Inc. , specialist in het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen op het gebied van echografie en aanbieder van toonaangevende leermiddelen voor het toegankelijk maken van point-of-care-visualisatie, heeft vandaag CE-markering en 510(k)-goedkeuring voor zijn nieuwe draagbare echografieapparaat bekendgemaakt, de SonoSite Edge II. De Edge II is ontworpen met het oog op toepassingen binnen de spoedeisende medische hulp en kritische zorg, en levert met revolutionaire transducertechnologie betere beeldvormingservaring voor de meest veeleisende omgevingen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160125006001/nl/

Source: FUJIFILM SonoSite, Inc.Source: FUJIFILM SonoSite, Inc.

“SonoSite is, sinds de introductie van het eerste draagbare echografieapparaat in 1999, doorgegaan met het ontwikkelen van oplossingen die anticiperen op de behoeften van de zorgverlener,” aldus Diku Mandavia, MD, FACEP FRCPC, Chief Medical Officer en Senior Vice President, Fujifilm SonoSite Inc. en Fujifilm Medical Systems U.S.A., Inc. “Het Edge II-echografieapparaat blijft trouw aan de duurzaamheid, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van SonoSite. Wij hebben echter ook verbeteringen toegepast om het verkrijgen van het beeld te versnellen, zodat clinici met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen en zich kunnen concentreren op wat nog belangrijk is: de patiënt.”

Binnen de acute zorg is het van vitaal belang om zo snel mogelijk de juiste diagnose te kunnen stellen. De Edge II bevat DirectClear™-technologie; een nieuw proces dat beschikbaar is op bepaalde transducers. DirectClear™ verbetert de prestaties van transducers door de penetratie en de contrastresolutie te verhogen. Deze transducerinnovatie, in combinatie met een nieuw groothoekscherm voor 33% meer kijkhoeken, draagt bij aan een ongeëvenaarde beeld ervaring voor de arts aan het bed.

De Edge II is draagbaar en is ontworpen voor gebruik in de meest veeleisende omgevingen. De Edge II verstevigt de uitgangspunten betrouwbaarheid en duurzaamheid van FUJIFILM SonoSite met Armored Cable-technologie. Gepantserde kabels, met een ingebouwde metalen omhulsel, beschermen transducers tegen de meest gangbare ongelukken door verkeerd gebruik, zoals erover rollen, erop staan of verdraaien. Zo blijft de beeldkwaliteit de gehele levensduur van de transducers op dit kabelplatform behouden.

Met deze technologische innovaties, een geoptimaliseerd ontwerp voor beter infectiebeheersingsmanagement en efficiënt gebruik van gangbare controles zoals beeldversterking is de Edge II de robuuste, betrouwbare en responsieve echografie-oplossing voor point-of-care-zorg.

Kijk voor meer informatie over FUJIFILM SonoSite op: www.sonosite.com/uk.

Over Fujifilm

FUJIFILM SonoSite, Inc. is de innovator en wereldwijd marktleider op het gebied van point-of-care-echografie. Tevens is het marktleider in technologie voor micro-echografie met een ultrahoge frequentie. Het hoofdkantoor is gevestigd in de buurt van Seattle en het bedrijf is met 26 dochterondernemingen en een wereldwijd distributienetwerk in meer dan 100 landen vertegenwoordigd. De draagbare, compacte systemen van SonoSite zorgen voor een toename in het gebruik van echografie in het klinische spectrum door hoogwaardige echografie kosteneffectief naar de locatie van patiëntenzorg te brengen. Ga voor meer informatie naar: www.sonosite.com/uk.

FUJIFILM Holdings Corporation, Tokio, Japan brengt continue innovatie en toonaangevende producten naar een breed spectrum van sectoren, zoals gezondheidszorg (met medische systemen, geneesmiddelen en cosmetica); grafische systemen; uiterst functionele materialen (zoals materialen voor vlakke beeldschermen); optische apparaten (zoals lenzen voor tv-camera’s en cinemacamera’s); digitale beeldverwerking en documentproducten. Deze zijn gebaseerd op een uitgebreid portfolio van chemische, mechanische, optische, elektronische, software- en productietechnologieën. In het boekjaar dat op 31 maart 2015 eindigde bedroeg de totale omzet bijna 20,8 miljard dollar bij een wisselkoers van 120 yen ten opzichte van de dollar. Fujifilm zet zich in voor milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kijk voor meer informatie op: www.fujifilmholdings.com.

Contacts

Fujifilm
Lauren Geloso, 914-789-8303
lgeloso@fujifilm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr