15:45 uur 22-01-2016

Gelieerde van Visual China Group neemt activa van Corbis Images over

LOS ANGELES EN BEIJING–(BUSINESS WIRE)– Corbis en Visual China Group (“VCG”; Shenzhen Stock Exchange:000681.SZ) hebben vandaag gezamenlijk bekendgemaakt dat Unity Glory International Ltd. (“Unity Glory”), een gelieerde van VCG, eigendom van de belangrijkste aandeelhouders van VCG, de activa en merknamen heeft overgenomen van de Images-divisie van Corbis, een van ‘s werelds toonaangevende beeldarchieven en bedrijven op het gebied van contentlicentiëring. VCG is een toonaangevend bedrijf op het gebied van visuele communicatie en nieuwe media in China en behoort tot de grootste bedrijven in de beeldsector ter wereld. De financiële aspecten van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Op grond van de overeenkomst wordt Unity Glory eigenaar en beheerder van de archieven met foto’s en bewegende beelden, namen en handelsmerken die zijn geassocieerd met de merknamen Corbis Images, Corbis Motion en Veer.

Amy Jun Liang, Chief Executive Officer van VCG zegt, “Corbis is een wereldwijd toonaangevende en hoog aangeschreven merknaam in de beeldsector, en we zijn uiterst verheugd dat we deze schatkamer van waardevol beeldmateriaal kunnen toevoegen aan ons portfolio van vooraanstaande merknamen. De transactie versterkt onze dominante positie binnen de beeldsector in China en onze kerncompetentie in de wereldwijde high-end beeldmarkt, en vormt een belangrijke mijlpaal op ons globalisatietraject. Als een van de meest gevestigde bedrijven in de sector spannen we ons in om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag op het gebied van visuele communicaties wereldwijd met hoogwaardige visuele inhoud en een ongeëvenaarde klantbeleving, samen met ons uitgebreide netwerk van partners.”

Voor Corbis betekent de verkoop van Corbis Images een versnelling van de transformatie van het bedrijf naar een onderneming die is gespecialiseerd in entertainment advertising, met specifieke nadruk op productintegratie, waardoor internationale merken en media-instellingen kunnen beschikken over allesomvattende toegang tot film, tv en OTT-content, en over mogelijkheden voor het aanbieden van digitale en celebrityproducten. Twee jaar geelden lanceerde het bedrijf de Branded Entertainment Network (BEN) door middel van haar divisie Corbis Entertainment. Hierbij werden technologie en functionaliteit voor zoeken, plannen en analyse toegevoegd aan productintegratie. Hierdoor ontstaan naadloze, efficiënte en effectieve mogelijkheden voor productplaatsing en wordt schaalvergroting op mondiale basis bevorderd als nooit tevoren.

Na de verkoop van het beeldmateriaal aan Unity Glory, zal Corbis Entertainment de komende maanden een naamswijziging ondergaan, en zullen BEN en de andere bedrijfsonderdelen binnen de divisie verdergaan onder een nieuwe merknaam, die de focus van het bedrijf op entertainment advertising zal weerspiegelen.

“Corbis is een bloeiende en snelgroeiende onderneming. We geven uitvoering aan onze strategie op het gebied van entertainment advertising door middel van ons Branded Entertainment Network (BEN),” aldus Gary Shenk, Chief Executive Officer van Corbis. “We zijn blij met de verkoop van Corbis Images aan Unity Glory. We hebben het volste vertrouwen dat Unity Glory en VCG dit bedrijfsonderdeel verder zullen ontwikkelen in China en in andere delen van de wereld, en we wensen hen daarbij het allerbeste. Het is duidelijk dat het advertentielandschap in hoog tempo verandert, en we zien uitstekende kansen voor nog snellere groei door verdere productintegratie door middel van ons Branded Entertainment Network (BEN) platform en andere activiteiten op het gebied van entertainment advertising.”

In aanvulling op BEN zal Corbis Entertainment onder haar nieuwe naam doorgaan met de bescherming van rechten van beroemdheden en haar marktleidende activiteiten op het gebied van celebritycontent. Tot de beroemdheden die door Corbis Entertainment worden vertegenwoordigd, behoren: Albert Einstein, Steve McQueen, Marvin Gaye, Bruce Lee, Thomas Edison, Mohammed Ali, Sophia Loren and Dr. Martin Luther King, Jr. en anderen.

Mevr. Liang van VCG voegt toe: “We wensen Corbis Entertainment het allerbeste bij hun toekomstige ontwikkeling, en verheugen ons op mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst in China naarmate hun BEN en activiteiten op het gebied van celebritycontent groeien.”

Bij de verkoop van Corbis Images werd Corbis vertegenwoordigd door Allen & Company LLC.

Over Visual China Group Ltd.

Visual China Group (“VCG” of “de Group”) is een toonaangevend bedrijf in de visuele communicatie en nieuwe media in China, en een van de grootste bedrijven in licentieverlening voor beeldmateriaal ter wereld. VCG bezit en beheert het grootste platform van China voor digitale visuele content van topniveau, en is de bestemming van keuze van creatieve en mediaprofessionals om die content in China te kopen en te beheren. De Group biedt via zijn online licentie- en auteursrechtdistributieplatform VCG.com producten als foto’s, video’s, muziek, multimedia en andere digitale content aan ongeveer 15.000 adverteerders, media en andere bedrijven in China aan. Het bedrijf runt ook de grootste en populairste online merkcommunity’s van China voor ontwerpers en fotografen. De Group brengt ook consumenten en bedrijven met elkaar in contact vanwege zijn deskundigheid op het gebied van licenties en reclame in meerdere sectoren. Via Tungstar.com biedt de Group topklasse entertainmentcontent en geïntegreerde marketingproducten aan voor mediabureaus, adverteerders, filmmakers, producers en beroemdheden. Omdat de Group een strategische ingang heeft in toerisme, onderwijs en andere voor visuele communicatie zeer relevante sectoren maakt de Group ook gebruik van zijn kerncompetentie om de sterke consumptieve vraag naar visuele content in de wacht te slepen.

VCG is opgericht in 2000 en was het eerste bedrijf in China dat beeldmateriaal licentieerde en auteursrechten distribueerde via zijn eigen online platforms, en het is uitgegroeid tot een bekende speler in de bedrijfstak. In 2014 werd VCG genoteerd op het voornaamste bord van de Shenzhen Effectenbeurs (000681.SZ) en het bedrijf geniet een van de grootste marktkapitaliseringen van de bedrijfstak. De Group telt meer dan 600 werknemers, en heeft dochterondernemingen in belangrijke steden in Groter China waaronder in Beijing, Sjanghai, Guangzhou, Shenzhen, Hongkong en Taiwan.

Over Corbis Entertainment

Corbis Entertainment brengt internationale merken in contact met consumenten door middel van de kracht van entertainment. Tot onze kerncompetenties behoren productintegratie,, entertainment, public relations, muzieklicentiëring en muzikale partnerverbanden, rechtenverlening en vertegenwoordiging, talent seeding en onderhandeling.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
Voor Corbis:
Whit Clay, 212-446-1864
wclay@sloanepr.com
of
Voor VCG:
Woomi Yun, 212-729-2166
Woomi.yun@edelman.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr