15:52 uur 20-01-2016

Dong Sung CORP. is toonaangevend op het gebied van hoogwaardige en lichtgewicht technologie voor composietmaterialen met CFRTP

SEOUL, Zuid-Korea–(BUSINESS WIRE)– Dong Sung CORP. (KRX:102260) (CEO, Park Chung-Yeol, www.dongsungcorp.co.kr) is erin geslaagd CFRTP-technologie (CFRTP: koolstofvezelversterkte thermoplasten) te ontwikkelen en heeft een leidende positie binnen de sector voor composietmaterialen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160120005916/nl/

(Photo: Business Wire)(Photo: Business Wire)

Dong Sung CORP. produceert composietmaterialen waaronder nieuwe standaard petrochemische, complexe chemische en polymeermaterialen. De onderneming bestaat uit vijf bedrijfsdivisies waaronder twee productiebedrijven in Yeosu en Ulsan en petrochemische, complexe chemische en polyurethaan-divisies. Daarnaast heeft materiaalleverancier Dongsung Doha Industry gekocht, een Koreaans bedrijf dat levert aan de auto-, agrarische en vliegtuigindustrie. Dongsung verklaart dat door deze transactie de portefeuille op het gebied van lichtgewicht materialen voor de auto- en vliegtuigindustrie versterkt wordt.

Het O&O-centrum van Dong Sung CORP. is erin geslaagd CFRTP-technologie te ontwikkelen voor het binnen één minuut vervaardigen van grote industriële onderdelen door het impregneren van hoogwaardige koolstofvezels met een thermoplastische hars met behulp van een ultrasnel geavanceerd productiesysteem voor met koolstofvezels versterkte thermoplasten.

De door Dong Sung CORP. ontwikkelde CFRTP’s hebben geen tijdrovend uithardingsproces nodig. Met dit nieuwe proces worden uniforme koolstofvezel-composietdelen geproduceerd zonder open ruimtes, een effectieve methode voor de massaproductie van (thermoplastische) koolstofvezelcomposieten. Om deze producten te kunnen commercialiseren voor toepassingen in de automobiel industrie en in andere sectoren, moet dit proces een persvormprocedure hebben met een korte cyclusduur. Verdere voordelen zijn een flexibele vormgeving en recycling.

Dong Sung CORP. heeft in 2014 tijdens de ‘JEC ASIA Composite Show & Conferences’ voor deze technologie de Asia Innovation Award ontvangen, en de thermoplastische prepreg, LFT/prepreg hybride overmoulding-materialen (omspuitmaterialen), een stoelframe met CFRTP-technologie en organosheet om de technologie op het gebied van composietmaterialen te tonen.

Een functionaris van Dong Sung CORP. verklaarde, “Met behulp van CFRTP-technologie kunnen we het gewicht van auto-onderdelen reduceren”, en vervolgde “we verwachten dat deze technologie binnen alle industrieën kan worden toegepast, waar composietmaterialen worden gebruikt, zoals de auto-industrie, vliegtuigbouw en bouwsector.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dong Sung CORP.
TIM KIM, +82-10-620-1401
cadinal@idongsung.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr