09:19 uur 06-01-2016

Gilead beëindigt fase 2 onderzoek van simtuzumab bij patiënten met idiopatische longfibrose

FOSTER CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) kondigde vandaag aan dat het bedrijf stopt met het fase 2 klinisch onderzoek van het experimentele monoklonale antilichaam simtuzumab bij patiënten met idiopatische longfibrose (Idiopathic Pulmonary Fibrosis, IPF). Dit besluit volgt op een analyse van niet-geblindeerde werkzaamheids- en veiligheidsgegevens door de commissie voor gegevenscontrole (Data Monitoring Committee, DMC) van het onderzoek, waarin aanbevolen werd het onderzoek vroegtijdig te beëindigen als gevolg van gebrek aan werkzaamheid. Gilead heeft de gegevens ook geïnspecteerd en heeft vastgesteld dat het onderzoek geen bewijs heeft laten zien van een behandelingsvoordeel in de groep patiënten die gerandomiseerd waren om simtuzumab te ontvangen.

Los hiervan lopen er fase 2 onderzoeken van simtuzumab bij patiënten met non-alcoholische steatohepatitis (NASH) en primaire scleroserende cholangitis (PSC). De DMC voor deze onderzoeken kwam ook bijeen en heeft aanbevolen de onderzoeken, die een eindpunt van 96 weken hebben, voort te zetten.

Over Gilead Sciences

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve therapeutica ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor medische behoeften waar nog geen oplossingen voor zijn. De missie van het bedrijf is om wereldwijd de zorg te verbeteren voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden. Gilead heeft bedrijven in meer dan 30 landen wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in Foster City, Californië.

Toekomstgerichte verklaring

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen (forward-looking statements), in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die onderworpen zijn aan risico’s, onzekerheden en andere factoren. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten zoals die worden genoemd in de toekomstgerichte verklaringen. De lezer wordt gewaarschuwd zich niet te baseren op deze toekomstgerichte verklaringen. Deze en andere risico’s worden uitgebreid beschreven in het kwartaalverslag van Gilead op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 30 september 2015, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie waarover Gilead momenteel beschikt en Gilead neemt geen verplichting op zich om dergelijke toekomstgerichte verklaringen te actualiseren.

Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar de website van het bedrijf: www.gilead.com , volg Gilead op Twitter (@GileadSciences) of bel Gilead Public Affairs: 1-800-GILEAD-5 of 1-650-574-3000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gilead Sciences, Inc.
Investeerders
Patrick O’Brien, 650-522-1936
Media
Amy Flood, 650-522-5643

Check out our twitter: @NewsNovumpr