09:23 uur 05-01-2016

Blackboard Inc. benoemt William L. Ballhaus tot voorzitter, president en CEO

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Blackboard Inc., marktleider in educatieve technologie, kondigde vandaag aan dat William “Bill” L. Ballhaus, PhD, tot voorzitter, president en CEO is benoemd. Hij is de opvolger van Jay Bhatt, die sinds 2012 de leiding over Blackboard heeft gehad. Mr. Bhatt zal de functie bekleden van speciaal adviseur van de voorzitter en zich erop toeleggen dat de overdracht vlekkeloos verloopt.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160104006629/nl/

William L. Ballhaus (Foto: Business Wire)William L. Ballhaus (Foto: Business Wire)

Dr. Ballhaus komt bij Blackboard vanuit SRA International, waar hij als CEO een vernieuwingscultuur stimuleerde en het accent legde op het anticiperen van de behoefte van de klant. Hij breidde aldaar de bedrijfsportefeuille uit op het gebied van cyberveiligheid, cloud computing, mobilisatie, snelle systeemontwikkeling, ERP en gegevensanalyse. Hij was eerder president en CEO van DynCorp International, een internationaal dienstverleningsbedrijf voor overheden. Dr. Ballhaus heeft ook senior leiderschapsposities bekleed bij BAE Systems, Boeing en Hughes waar hij vooral verantwoordelijk was voor de software- en IT-activiteiten van mondiale overheden en handelstechnologiebedrijven.

“Ik vind het uiterst spannend om bij Blackboard te zorgen dat miljoenen mensen overal ter wereld nieuwe methoden te vinden om te leren, contacten te leggen en zich te ontwikkelen, waardoor zij betere educatieve resultaten scoren. Het bedrijf brengt verandering in de denkwijze van de onderwijsgemeenschap op het gebied van technologie, en de volgende generatie van onderwijs- en leertools,” zei Dr. Ballhaus. “Het hele Blackboard-team heeft grote ervaring op het gebied van technologie en industrie, en een verfijnd inzicht in de systemen waar leerlingen baat bij hebben. Ik zie ernaar uit om op de solide basis van Blackboard voort te bouwen en de partner te zijn waarop leerlingen en leerkrachten kunnen rekenen bij hun innovaties.”

“Blackboard en de missie en visie van dit bedrijf zijn mijn grote passie. Ik ben echt trots op het Blackboard-team en alles wat wij in de afgelopen drie jaar tot stand hebben gebracht. Het bedrijf moet de komende jaren echter hetzelfde evolutieve ritme aanhouden, want alleen dan kunnen wij ons potentieel volledig benutten,” voegde de heer Bhatt eraan toe. “Met dit voor ogen en gegeven de hoge tol die het constante op en neer reizen van Boston naar Washington DC eist van mijn familie, zijn het bestuur en ik het er over eens dat dit het juiste moment is voor mijn functiewisseling, en dat Bill de geschikte persoon is om Blackboard naar haar volgend groeistadium leiden. Ik verheug me erop om als speciaal adviseur een vlekkeloze overgang te verzekeren, en ik zal me hier ook volledig op toeleggen.”

“Wij zijn heel gelukkig met de ontwikkeling van Blackboard in de afgelopen drie jaar. Dankzij het strategisch en operatief leiderschap van Jay Bhatt, hebben wij bij Blackboard een nieuwe directie gevormd voor het uitbreiden van onze klantenrelaties, investeren in nieuwe productontwikkeling, belangrijke aanwervingen van bedrijven en technologie, sterke internationale groei, en een nieuw talentvol team met ervaring in software, technologie en onderwijs,” zei Peter Wilde, directeur bij Blackboard en Managing Director van Providence Equity Partners, hoofdaandeelhouder van Blackboard en vroegere meerderheidsaandeelhouder van SRA International. “Nu Blackboard haar volgende fase van groei ingaat, zijn Jay en het bestuur overtuigd dat het een goed moment is om het leiderschap van het bedrijf aan Bill over te dragen. Zijn operatieve ervaring, gepaard met de wens om technologische vernieuwing te bevorderen waardoor leerlingen betere resultaten zullen boeken, zal deze impuls nog verder bekrachtigen. Het doet ons een groot plezier Bill in het Blackboard team welkom te heten en kijken uit naar zijn ondersteuning.”

Nog een benoeming in het bestuur

Het bedrijf kondigde verder aan dat Brian Napack als vicevoorzitter van het bestuur is aangesteld. De heer Napack is sinds 2012 directeur bij Blackboard en senior adviseur bij Providence. Brian brengt een meerwaarde van topexpertise in onderwijs, technologie en publicatie, evenals in het gebruik van software voor betere resultaten in zowel K12 als postsecundaire instellingen.

“Ik vind deze belangrijke functie van Brian als adviseur geweldig,” zei Bill. “Zijn bijdrage zal zeer worden gewaardeerd en ik zal zeker kunnen profiteren van de grote ervaring die hij in de onderwijssector heeft.”

Extra biografische informatie over Dr. Ballhaus

Dr. Ballhaus heeft een bachelor-graad in werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Californië bij Davis and Master’s en haalde een graad van doctor in luchtvaartkunde en ruimtevaartwetenschappen aan de Universiteit van Stanford. Ook heeft hij een Master in bedrijfsadministratie van de Anderson Graduate School of Management aan de UCLA. Hij is momenteel lid van de UCLA Anderson School Board of Visitors, en emeritus directeur in het bestuur van de Amerikaanse Geospatial Intelligence Foundation. Hij is eveneens Fellow van het Amerikaans Instituut voor luchtvaartkunde en ruimtewetenschappen.

Over Brian Napack

Brian Napack is senior adviseur bij Providence Equity Partners. Hij is lid van verschillende ondernemingsraden, o.a. bij Blackboard, Ascend Learning en Burning Glass. Voordat de heer Napack in 2012 bij Providence kwam, was hij president van Macmillan, het mondiale uitgeversbedrijf die werken uitgeeft van o.a. St. Martin’s Press; Farrar Strauss & Giroux; Henry Holt; Bedford, Freeman & Worth; en Scientific American. Hij bekleedt senior posities in het onderwijs, uitgeverijwezen en de media bij bedrijven als The Walt Disney Company, ThinkBox en Simon & Schuster. Ook was hij partner van L.E.K. Consulting, een vooraanstaand consultingbureau. De heer Napack is eveneens bestuurslid van Zero to Three, een nationale belangenbehartigingsorganisatie gewijd aan het leven van baby’s en peuters.

Over Blackboard Inc.

Blackboard is ‘s werelds toonaangevende bedrijf in educatieve technologie. We zetten vraagtekens bij conventioneel denken en bevorderen nieuwe leermodellen om een ander beeld van onderwijs te scheppen en het toegankelijker, boeiender en relevanter te maken voor de moderne leerling en de instellingen waar ze zich ontwikkelen. In samenwerking met onze klanten en partners in het hoger onderwijs en K-12, evenals met ondernemingen en overheidsinstanties overal ter wereld, is het onze missie om elke leerling te helpen zijn of haar talenten optimaal te benutten door een passie voor een leven lang leren te ontwikkelen. Voor meer informatie over Blackboard, volg ons op Twitter @Blackboard.

Voor meer informatie over Blackboard, ga naar www.blackboard.com of volg @Blackboard op Twitter

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Business/Finance
Sard Verbinnen & Co
Andrew Cole/Patrick Scanlan, 212-687-8080
PScanlan@SARDVERB.com
ACole@SARDVERB.com
of
Industry/L ocal/Technology
IQ360 Inc.
Jeffrey Scott, 408-348-3651
jscott@iq360inc.com
of
Blackboard Inc.
Peter Milligan, 434-996-7985
peter.milligan@blackboard.com
of
International
Blackboard Inc.
Massimo Morigi, +44(0)2075342063
massimo.morigi@blackboard.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr