10:21 uur 18-12-2015

Summit Partners investeert € 31 miljoen om groei bij Signavio te versterken

BERLIJN & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Signavio GmbH – een toonaangevende leverancier van SaaS-gebaseerde technologie voor bedrijfsprocessen en besluitvormingsmanagement – heeft vandaag de voltooiing bekendgemaakt van een minderheidsinvestering van € 31 miljoen van de wereldwijde verstrekker van groeikapitaal, Summit Partners. De investering zal bijdragen aan Signavio’s uitbreiding van haar internationale aanwezigheid en helpen haar zeer sterke groeitraject te blijven voortzetten.

Signavio werd opgericht in 2009 met kantoren in Berlijn, Singapore en Sunnyvale, en is leverancier van cloud-gebaseerde software die bedrijven helpt complexe processen, besluiten en workflows efficiënt te ontwerpen, te implementeren en te beheren. Met haar drie producten – Process Editor, Decision Manager en Effektif – biedt Signavio een intuïtief en collaboratief platform voor de transformatie van processen, waardoor bedrijfsbrede initiatieven voor compliance, procesprestaties en procesinnovatie mogelijk zijn. Momenteel bedient het bedrijf meer dan 750 ondernemingen, bedrijven en organisaties over de hele wereld in sectoren die variëren van productie tot financiële diensten.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Signavio,” aldus oprichter en CEO, Gero Decker. “Wij zijn ervan overtuigd dat onze gedifferentieerde benadering de manier verandert waarop onze klanten belangrijke strategische bedrijfsinitiatieven optimaliseren en uitvoeren, en we zijn verheugd om te werken met het team van Summit in onze volgende groeifase. Met hun steun zijn we gericht op de instandhouding van onze staat van dienst op het gebied van productinnovatie en de verdere versterking van onze verkoop- en servicemogelijkheden rond de wereld.”

“Gero en zijn team hebben opmerkelijk werk verricht door Signavio te onderscheiden als topbedrijf op het gebied van volgende generatie oplossingen voor bedrijfsprocessen en besluitvormingsmanagement,” verklaarde Scott Collins, Managing Director bij Summit Partners. “Summit heeft een reputatie van het ondersteunen van innovatieve, toonaangevende bedrijven die op het punt staan geweldige successen te boeken. Met haar SaS-model, open standaarden architectuur en complete productsuite, zijn wij van mening dat Signavio een enorme toekomst tegemoet gaat, en we kijken ernaar uit om samen te werken met het team om het bedrijf te laten groeien in Europa, Noord-Amerika en Azië.”

Signavio werd geadviseerd bij de transactie door GP Bullhound en CMS. Summit Partners werd geadviseerd door Hengeler Mueller en Kirkland & Ellis. Verdere details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Over Signavio

Signavio biedt een webgebaseerde oplossing voor het modelleren, analyseren en optimaliseren van zakelijke processen en beslissingen. Als toonaangevende leverancier van SaaS-software voor bedrijfsbreed proces- en besluitvormingsmanagement, combineert Signavio de rijkdom van een professionele oplossing voor Business Process Management (BPM) en Business Decision Management (BDM) met de voordelen van samenwerking in de cloud. Signavio is gevestigd in Berlijn en heeft kantoren in Sunnyvale, Californië, en Singapore. Voor meer informatie kunt u terecht op www.signavio.com.

Over Summit Partners

Summit Partners werd opgericht in 1984. Het is een wereldwijde investeringsmaatschappij die momenteel meer dan $ 6,5 miljard investeert in aandelen en vastrentende kansen. Summit heeft geïnvesteerd in meer dan 400 bedrijven in de technologiesector, de gezondheidszorg en andere groeisectoren. Deze bedrijven hebben meer dan 135 beursintroducties afgerond, en meer dan 150 zijn verworven door middel van strategische fusies en verkoop. Signavio is de derde Europese software-investering van Summit in 2015, na partnerschappen met met DarkTrace en RELEX. Andere opmerkelijke, door Summit Partners gefinancierde technologiebedrijven zijn onder meer Avast, Belkin, Clearwater Analytics, Flow Traders, Hyperion Solutions, Infor, McAfee, NetWitness, Postini, RiskIQ, SafeBoot, Uber en WebEx. Summit heeft kantoren in Noord-Amerika en Europa en investeert in bedrijven over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.summitpartners.com of volg ons op Twitter via @SummitPartners

In de Verenigde Staten van Amerika is Partners actief als een bij de SEC geregistreerde beleggingsadviseur. In het Verenigd Koninkrijk wordt dit document verstrekt door Summit Partners LLP, een onderneming die geautoriseerd en gereguleerd wordt door de Financial Conduct Authority. Summit Partners LLP is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid geregistreerd in Engeland en Wales met registratienummer OC388179 en is statutair gevestigd op 20-22 Bedford Row, Londen, WC1R 4JS, VK. Dit document is uitsluitend bedoeld om informatie te verstrekken over mogelijke financieringsmogelijkheden voor potentiële portfoliobedrijven door Summit Partners.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Signavio GmbH
Katharina Clauberg
VP Marketing
katharina.clauberg@signavio.com
+49 30 856 21 54 12

Check out our twitter: @NewsNovumpr