09:43 uur 16-12-2015

Merck geëerd door R&D Magazine voor innovatie

DARMSTADT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Merck, een toonaangevend wetenschaps- en technologiebedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het twee prestigieuze R&D Magazine 100 awards heeft ontvangen – een voor haar waterzuiveringssystemen voor laboratoria, en de andere voor een technologie waarmee onderzoekers wetenschappelijke vragen kunnen onderzoeken die ze eerder niet aan konden pakken.

“Onze onderzoekers zijn enorm nieuwsgierig en streven naar het bieden van de hoogwaardigste en meest innovatieve producten die de moeilijkste problemen in de life sciences oplossen,” aldus Udit Batra, President en CEO van de life science-activiteiten van Merck. “We zullen doorgaan met het bevorderen van de toekomstige ontwikkelingen binnen ons uitgebreide portfolio. Ik heb enorme waardering voor onze collega’s die hun carrière hebben gewijd aan deze inspanningen.”

De felbegeerde onderscheidingen, aangeduid als de ‘Oscars of Invention,’ erkennen de 100 meest innovatieve wetenschappelijke en technologische doorbraken die in het afgelopen jaar op de markt geïntroduceerd werden. Vertegenwoordigers van Merck namen de awards in ontvangst op de 53e jaarlijkse R&D Awards ceremonie op 13 november in Las Vegas, Nevada.

De AFS-waterzuiveringssystemen van het bedrijf wonnen in de categorie Process & Prototyping. De watersystemen, die kunnen worden gevonden in laboratoria over de hele wereld, zijn voorzien van de nieuwste technologieën om klinische laboratoria te helpen de productiviteit te verhogen, de downtime van analyzers te verminderen en te zorgen voor robuuste prestaties.

Simplicon RNA Reprogramming Technology won in de categorie Analytical/Test. De kits maken een veilige, efficiënte manier voor het genereren van virusvrije, door de mens geïnduceerde pluripotente stamcellen mogelijk met behulp van een enkele transfectiestap, en geven onderzoekers een efficiënte herprogrammeringsmethode bij het bestuderen van ziekten, waardoor ze onopgeloste wetenschappelijke vragen kunnen onderzoeken.

In 2014 werden twee van de producten van het bedrijf – SmartFlare™-detectiereagens en Clarisolve® ®-dieptefilters – uitgeroepen tot winnaars van een R&D 100 award.

De winnaars worden uitgekozen door de redactie van R&D Magazine en een onafhankelijk panel van meer dan 70 juryleden.

Alle persberichten van Merck worden via e-mail verspreid op hetzelfde moment dat ze beschikbaar zijn op de website van Merck. Ga naar www.merckgroup.com/subscribe voor online registratie, om uw selectie te wijzigen of deze service stop te zetten.

Over Merck

Merck is een toonaangevend wetenschaps- en technologiebedrijf in gezondheidszorg-, life science- en hoogwaardige materialen. Rond 50.000 medewerkers werken aan de verdere ontwikkeling van technologieën die het leven verbeteren en versterken – van biofarmaceutische therapieën voor de behandeling van kanker of multiple sclerose, geavanceerde systemen voor wetenschappelijk onderzoek en productie, tot vloeibare kristallen voor smartphones en LCD-televisies In 2014 behaalde Merck een omzet van € 11,3 miljard in 66 landen.

Merck werd opgericht in 1668 en is ‘s werelds oudste farmaceutische en chemische bedrijf. De oprichtende familie blijft de meerderheidseigenaar van het beursgenoteerde concern. Merck, Darmstadt, Duitsland heeft de wereldwijde rechten op de naam en het merk Merck. De enige uitzonderingen zijn de Verenigde Staten en Canada, waar het bedrijf actief is als Merck Serono, MilliporeSigma en EMD Performance Materials.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Merck
Karen Tiano, +1 978 495 0093

Check out our twitter: @NewsNovumpr