09:54 uur 14-12-2015

The Longines Grand Prix at 2015 CSI A Coruña’s winter edition

A CORUNA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Veel topruiters en paarden zetten koers naar Spanje voor de 31e wedstrijd van de CSI A Coruña wintereditie, waar Longines van 11 tot 13 december de hoofdpartner, officiële tijdwaarnemer en het officiële horloge was. De Zwitserse horlogemaker klokte het hoogtepunt van het weekend: de Longines Grand Prix gewonnen door de Nederlandse Lisa Nooren met de Vdl Groep Centora De Wallyro.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151213005031/nl/

Lisa Nooren (NED) on Vdl Groep Centora De Wallyro winner of the Longines Grand Prix at 2015 CSI A Co ... Lisa Nooren (NED) on Vdl Groep Centora De Wallyro winner of the Longines Grand Prix at 2015 CSI A Coruña’s winter edition (Foto: Business Wire)

Zowel nationale als internationale topruiters vochten om de eerste plaats op de vijf sterren wedstrijden van de CSI, waarvan vier meetellen voor de beste ruiterspunten van de door de FEI opgestelde Longines ranking-lijst, en de uiteindelijke finale van de Longines Grand Prix op zaterdag.

Longines had als officiële partner, officiële tijdwaarnemer en officieel horloge van het Spaanse hippisch centrum van Casas Bovas, de eer om de zege te klokken van Lisa Nooren met Vdl Groep Centora De Wallyro, tijdens de Longines Grand Prix van de CSI A La Coruña die op 12 december werd gehouden. Op de prijsuitreikingsceremonie ontving de winnares een elegant Longines-horloge uit de handen van Juan-Carlos Capelli, vicepresident van Longines en hoofd International Marketing.

Het door Longines officiële gepresenteerde horloge van de CSI A Coruña is een damesmodel van de nieuwe Longines DolceVita, dat de eigentijdse elegantie van het wereldwijde horlogemerk van Longines voorstelt.

De hartstocht die Longines voor de paardensport aan de dag legt, stamt uit 1878, toen het merk een tijdproduct fabriceerde waarin een jockey met paard en tuig stond gegraveerd. Aanvankelijk was het merk betrokken bij de paardenrennen, maar na haar eerste bijdrage in 1912 op de internationale paardenspringwedstrijd in Portugal, werd het merk al snel partner in springtoernooien. Vandaag ondersteunt Longines de ruitersport in al zijn vormen: paardenspringen, paardenrennen, event-paardrijden en duursport.

Longines is sinds 1832 gevestigd in Saint-Imier in Zwitserland. Haar horloges weerspiegelen de toewijding van het bedrijf aan traditie, elegantie en prestatie. Longines heeft al eeuwen ervaring als officiële tijdwaarnemer tijdens wereldkampioenschappen en partner van internationale sportfederaties. Longines staat bekend om de elegantie van haar tijdproducten en is lid van de Swatch Group Ltd, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van uurwerken. Met de gevleugelde zandloper als embleem wordt het merk in meer dan 150 landen op de markt gebracht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dominique Curchod, +37797701165
publicrelations@longines.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr