10:05 uur 10-12-2015

Institute of Management Accountants (IMA®) en International Business Communication Standards (IBCS®) Association ondertekenen overeenkomst voor levering van waarden aan leden

ZÜRICH, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– IMA Europe en  de International Business Communications Standards Association (IBCS) zijn verheugd om aan te kondigen dat ze een Memorandum of Understanding (MOU) hebben ondertekend die verschillende samenwerkingsgebieden omvat waarvan de leden van beide organisaties kunnen profiteren.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151209006295/nl/

Onder de overeenkomst zal het IMA de leden van de IBCS Association concessies verlenen in verband met IMA-lidmaatschap en inschrijfkosten met kortingen bieden voor het CMA® (Certified Management Accountant)-programma. In ruil daarvoor krijgen IMA-leden de gelegenheid om IBCS ®-seminars bij te wonen tegen een gereduceerde prijs. Bovendien kunnen ze CPE Credits krijgen wanneer ze aanwezig zijn op een seminar. De twee organisaties zullen hun leden ook regelmatig informeren over gezamenlijke projecten, campagnes of onderzoeksresultaten via verschillende communicatieplatformen.

Jürgen Faisst, Managing Director van de IBCS Association, is ervan overtuigd dat beide partijen zullen profiteren van de samenwerking: “Door samen te werken met het IMA kunnen we de IBCS ®-standaarden voor de conceptuele en visuele vormgeving van rapporten en presentaties per publicatie bekendmaken aan een breder publiek van deskundigen. Tegelijkertijd is de IBCS®-gemeenschap geïnteresseerd in opleidingsmogelijkheden die door het IMA kunnen worden aangeboden met de CMA-referentie. Het is dus een win-win situatie.”

Nina Michels-Kim, directeur European Operations bij IMA Europe, stemde in met deze verklaring en voegde daaraan toe: “Onze interesse in het bevorderen van het belang van management accounting zal zeker worden ondersteund door het MOU. Het partnerschap zal onze leden ook de mogelijkheid bieden om hun kennis uit te breiden dankzij de verlaagde tarieven voor IBCS®-seminars voor IMA-leden.”

Over IMA ®  (Institute of Management Accountants)

IMA ®, de vereniging van accountants en financiële professionals in het bedrijfsleven, is een van de grootste en meest gerespecteerde verenigingen uitsluitend gericht op het bevorderen van het beroep van management accounting. Wereldwijd ondersteunt IMA het beroep door middel van onderzoek, het CMA ® (Certified Management Accountant)-programma, voortgezet onderwijs, netwerken en promotie van de hoogste ethische handelspraktijken. IMA heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 leden in 140 landen en 300 subdivisies voor professionals en studenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Montvale, NJ, VS. IMA biedt gelokaliseerde diensten via de vier wereldwijde regio’s: Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific, Europa en het Midden-Oosten/Afrika.

Over de IBCS Association

De International Business Communication Standards (IBCS®) zijn praktische regels voor de conceptuele en visuele vormgeving van rapporten en presentaties, met name wat betreft een consistente beeldtaal. De IBCS Association is een non-profit organisatie die de afkondiging, het onderhoud en de verdere ontwikkeling van de International Business Communication Standards ondersteunt.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IMA Europe
Philipp Strahm
0041 44 500 35 15
pstrahm@imanet.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr