09:54 uur 08-12-2015

Fluor komt overname overeen van Stork Holding B.V., een wereldwijd industrieel dienstenbedrijf

RVING, Texas, VS–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) en Stork hebben vandaag bekendgemaakt dat Fluor een overeenkomst heeft gesloten met de in het VK gevestigde niet-beursgenoteerde onderneming Arle Capital Partners voor de overname van 100 procent van de aandelen van Stork Holding B.V., gevestigd in Nederland, voor een investering van € 695 miljoen ($ 755 miljoen).

Stork is wereldwijd marktleider op het gebeid van onderhouds-, modificatie en asset-integrity-diensten die te maken hebben met grote bestaande industriële faciliteiten in de markten voor olie en gas, chemische stoffen, petrochemie, industriële en energiemarkten. Stork is opgericht in 1827, heeft in de branche een sterk merk opgebouwd en heeft duurzame relaties met een grote verscheidenheid aan blue-chipklanten. Het bedrijf heeft activiteiten in continentaal Europa, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika, met run-rate-inkomsten op jaarbasis berekend van circa € 1,6 miljard ($ 1,7 miljard) en EBITDA van circa € 100 miljoen ($ 109 miljoen), wat een veelvoud van transacties met zich meebrengt van net onder de zeven keer EBITDA.

“De aankoop van Stork is in lijn met het doel van Fluor om onze mogelijkheden van geïntegreerde oplossingen op een doordachte, strategische wijze te vergroten, die de waarde die we leveren aan onze klanten en aandeelhouders zal doen toenemen,” aldus David Seaton, Chairman en CEO van Fluor. “Wij heten het getalenteerde personeelsbestand van meer dan 15.000 werknemers, die ons extra flexibiliteit en capaciteit zullen bieden om onze onderhouds- en constructieactiviteiten uit te breiden, van harte welkom. Stork vult Fluor zeer goed aan omdat het beide bedrijven de kans biedt om diverse diensten en mogelijkheden aan te bieden aan nieuwe klanten en in nieuwe geografische regio’s.”

“De activiteiten van Stork worden grotendeels gestuurd door exploitatiebudgetten en worden daarom minder beïnvloed door schommelingen in bulkgoedprijzen op de goederenmarkt. Daarnaast zal de voortdurende aanwezigheid van Stork ter plaatse ons beter in staat stellen om gedurende de gehele levenscyclus van een productiefaciliteit aan de behoefte van klanten tegemoet te komen en Fluor een doorlopende inkomstenstroom en krachtige groeimogelijkheden bieden,” voegde Seaton toe.

Arnold Steenbakker, de huidige CEO van Stork stelt: “Wij zijn er erg trots op dat een bedrijf van wereldklasse als Fluor de sterke reputatie van Stork, het kundige personeel en de prestaties van het bedrijf als wereldwijd industrieel dienstverlener erkent. De combinatie zal nieuwe mogelijkheden scheppen om onze voetafdruk uit te breiden en de producten en diensten die wij onze klanten bieden te doen toenemen. De activiteiten van Stork zijn complementair aan die van Fluor en de combinatie zal een toonaangevend bedrijf op het gebied van industriële diensten vormen.”

Na voltooiing van de overname zal Fluor starten met het samenvoegen van Fluor’s Operations & Maintenance-organisatie met Stork. Arnold Steenbakker, de huidige CEO van Stork, zal de samengevoegde groep leiden en rechtstreeks rapporteren aan Fluor’s CEO, David Seaton. Het managementteam zal gevormd worden door het bestaande management van Stork samen te voegen met dat van Fluor’s Operations & Maintenance-bedrijf. De gecombineerde groep zal actief zijn onder de merknaam Stork, met het hoofdkantoor in Nederland. De jaarlijkse omzet zal circa € 2,1 miljard ($ 2,3 miljard) bedragen en het bedrijf zal in totaal circa 19.000 werknemers hebben.

De verwachting is dat de overname een toename zal betekenen voor de winst per aandeel van Fluor in 2016. Fluor verwacht belangrijke synergieën waaronder verhoogde inkomsten van het verkopen of aanbieden van andere diensten dan die al worden gevraagd of geleverd en uitbreiding naar nieuwe markten.

Het veelvoud van de transactie zou onder zes keer de EBITDA van Stork liggen, inclusief run-rate-inkomstensynergieën. Fluor is van plan het transactiebedrag volledig te financieren door schuldemissie op internationale markten. Naar verwachting zal de overname in het eerste half jaar van 2016 worden afgerond, afhankelijk van goedkeuringen door regelgevende instanties en consultatieprocedures met de ondernemingsraad van Stork.

Goldman Sachs trad op als exclusief financieel adviseur voor Fluor.

Over Stork

Stork biedt diensten en producten die verband houden met onderhoud, modificaties en asset-integrity-diensten voor productiefaciliteiten. Het bedrijf levert technische ondersteuning die de levenscycli van de activa van de activiteiten van hun klanten omvat. Stork heeft tot doel het risico voor hun klanten te verlagen, veiligheid te waarborgen en de prestatie van hun activa, van concept tot en met uitvoering, te verbeteren en hierdoor hun winst te verhogen. Met meer dan 15.000 werknemers wereldwijd (Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika) biedt Stork innovatieve oplossingen op de gebieden asset integrity, onderhoud, modificaties, advies, inspecties, reparatie, renovaties, verhuizingen en andere daarmee in verband staande complexe projecten in de markten olie en gas, chemische stoffen, petrochemie, industriële en energiemarkten.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is een wereldwijd techniek- en constructiebedrijf, dat enkele van de meest complexe projecten in de wereld ontwerpt en bouwt. Het bedrijf maakt en levert innovatieve en geïntegreerde oplossingen voor zijn klanten op het gebied van techniek, inkoop, fabricage, bouw, onderhoud en projectmanagement op wereldwijde basis. Fluor bedient al meer dan een eeuw klanten in de energie-, chemische, overheids-, industriële, infrastructuur-, mijn- en energiemarktsector. Fluor heeft zijn hoofdvestiging in Irving, Texas en staat op plaats 136 op de FORTUNE 500-lijst. Met meer dan 40.000 werknemers wereldwijd, bedroegen de inkomsten van het bedrijf in 2014 $ 21,5 miljard. Ga voor meer informatie naarwww.fluor.com of volg ons op Twitter @FluorCorp.

Toekomstgerichte verklaringen:  Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen (waaronder, onder meer, verklaringen waarin woorden worden gebruikt als “gelooft,” “verwacht,” “is van plan,” “anticipeert,” “zal,” “plant,” “heeft als oogmerk” of andere vergelijkbare uitdrukkingen) met betrekking tot de overname van Stork. Dergelijke uitspraken kunnen worden geïdentificeerd door het feit dat ze niet uitsluitend verband houden met historische of actuele feiten. Dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen over de voordelen van de transactie, waaronder verwachte toekomstige financiële en bedrijfsresultaten; synergieën, waardetoename- en groeipercentages; de plannen van het bedrijf met betrekking tot de toekomstige activiteiten, plannen en doelen van Stork; de verwachte timing van voltooiing van de transactie; en de plannen van het bedrijf voor het financieren van de transactie. Werkelijke plannen en resultaten kunnen aanzienlijk verschillen door een aantal factoren, waaronder mislukken van het realiseren van de verwachte voordelen en synergieën van de transactie; algemene economische en zakelijke voorwaarden die van invloed zijn op het bedrijf of Stork na de transactie; belangrijke onbekende verplichtingen van Stork; veranderingen in mondiale, politieke, economische, zakelijke, concurrentie-, markt- en regelgevingskrachten; veranderingen in belasting- en andere wetten, regelgeving en beleid; het verlies van belangrijk seniormanagement van Stork; de beschikbaarheid van internationale schuldfinanciering tegen gunstige tarieven; en oponthoud bij of in het geheel niet ontvangen van goedkeuring van de regelgevende instanties. Er moet voorzichtigheid worden betracht bij het vertrouwen op deze en andere op de toekomst gerichte voorspellingen. Vanwege bekende en onbekende risico’s kunnen de plannen van het bedrijf met betrekking tot Stork en de daadwerkelijke resultaten aanzienijk verschillen van de verwachtingen en ramingen.

Aanvullende informatie met betrekking tot risico’s en andere onzekerheden kan gevonden worden in de openbare, periodieke deponeringen van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission, waaronder de discussie onder de kop “Item 1A. Risk Factors” op het 10-K-formulier van het bedrijf dat gedeponeerd is op 18 februari 2015. Dergelijke deponeringen zijn openbaar verkrijgbaar, of op verzoek bij Fluor’s Investor Relations Department: (469) 398-7070. Het bedrijf verwerpt elk voornemen of verplichting anders dan welke wettelijk is vereist om de op de toekomst gerichte verklaringen te actualiseren in het licht van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fluor Corporation
Mediarelaties
Lisa Bottle, +1-469-816-2983
of
Janet Kearns, +44 7802 373466
of
Investeerdersrelaties
Geoff Telfer, +1-469-398-7070
of
Jason Landkamer, +1-469-398-7222
of
Stork Holding B.V.
Mediarelaties
Beatrijs van de Ven, +31 (0) 6 51 566 513

Check out our twitter: @NewsNovumpr