14:43 uur 02-12-2015

Parallels Holdings Limited kondigt verkoop aan van Odin Service Automation Platform aan Ingram Micro

RENTON, Washington–(BUSINESS WIRE)– Parallels Holdings Limited heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van het Odin Service Automation-platform, samen met de bijbehorende cloudmanagementtechnologieën, intellectueel eigendom en de merknaam Odin aan Ingram Micro Inc. (www.ingrammicro.com) voor een niet nader bekendgemaakt bedrag. De transactie zal naar verwachting eind 2015 worden voltrokken.

Hierna zal de bedrijfsunit cross-platform solutions van Parallels haar activiteiten voortzetten als zelfstandig bedrijf onder de merknaam Parallels ( www.parallels.com). De bedrijfsunit Plesk, die oplossingen voor webmanagement levert aan meer dan 10 miljoen kleine ondernemingen en hosters wereldwijd, zal haar activiteiten voortzetten als zelfstandig bedrijf onder de merknaam Plesk ( www.plesk.com). De bedrijfsunit Virtuozzo, die de toonaangevende technologie voor containervirtualisatie ontwikkelt, zal haar activiteiten voortzetten als zelfstandig bedrijf onder de merknaam Virtuozzo ( www.virtuozzo.com). Deze drie bedrijfsunits blijven allemaal eigendom van en onder bestuur van Parallels Holdings Limited.

“Het verheugt ons zeer dat onze duurzame samenwerking met Ingram Micro heeft geleid tot deze nieuwe mijlpaal, die een uiterst positieve uitwerking zal hebben voor klanten, partners en personeel van Odin Service Automation,” aldus Birger Steen, chief executive officer van Parallels Holdings Limited. “Tegelijkertijd verschaft dit ons de mogelijkheid onze focus als bedrijf te verscherpen en dor te gaan met het leveren van toonaangevende producten onder de merknamen Parallels, Plesk en Virtuozzo.”

Het bedrijf Plesk zal worden geleid door Nils Hueneke, een ervaren leider binnen Parallels en Odin die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van hosting en clouddiensten.

“Ik ben uiterst enthousiast over de mogelijkheid om Plesk naar het volgende niveau te tillen,” aldus Nils Hueneke, chief executive officer van Plesk. “We zullen scherp gefocust zijn op ons belangrijkste doelgroep van webdesigners, ontwikkelaars en hosters to om de evolutie van Plesk als het beste control panel en webmanagementplatform te versnellen.”

Virtuozzo zal worden geleid door Rob Lovell die in oktober terugkeerde bij Parallels en de laatste tijd leidinggevende posities bekleedde bij Colt na de overname van ThinkGrid door Colt, waar hij oprichter en chief executive officer was.

“Virtuozzo heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van containers, cloud, PaaS en IaaS, lang voordat deze woorden gemeengoed werden,” aldus Rob Lovell, chief executive officer van Virtuozzo. “Dankzij de hernieuwde focus zullen onze klanten en partners getuige zijn van een snellere evolutie van onze roadmap, erop gericht om hen te helpen een breder scala van diensten te leveren aan hun klanten met behulp van de beste technologieën van Virtuozzo op het gebied van container, virtualisatie en opslag.”

“We geloven dat dit een uitstekende transactie is voor onze respectieve bedrijven, associates, partners en klanten, en Ingram Micro is enthousiast over de uitbreiding van de ondersteuning van de productlijnen Plesk en Virtuozzo van Parallels bij onze overname van en uitbreiding van de investeringen in het Odin Automation-platform,” aldus Nimesh Dave, executive vice president van Ingram Micro. “Samen bieden Ingram Micro en Odin de ideale combinatie van expertise, kennis en commerciële banden voor al onze klanten en partners. Ingram Micro blijft alle bestaande klanten op het Odin-platform ondersteunen, en gaat door met investeren in de uitbreiding en verbetering van de technologie ten behoeve van alle belanghebbenden.”

Over Parallels Holdings Limited

Parallels Holdings Limited heeft haar hoofdkantoor in Schaffhausen, Zwitserland, en is het moederbedrijf dat voor 100 procent eigenaar is van de bedrijfsunits Parallels, Odin Automation, Plesk en Virtuozzo. De groep werd opgericht door de huidige Executive Chairman Serguei Beloussov en staat sinds 2010 onder leiding van Chief Executive Officer Birger Steen. Het bedrijf had in 2014 een omzet van meer dan USD 150 miljoen en wordt ondersteund door vooraanstaande industriële beleggers als Bessemer Venture Partners, Insight, Intel Capital, Almaz, Russia Partner, Cisco en Ingram Micro. Parallels Holdings Limited heeft zich een marktleidende positie verworven op het gebied van desktopvirtualisatie, server- en containervirtualisatie, control panels en clouddienstautomatisering.

Over Virtuozzo

Virtuozzo is een vooraanstaande leverancier van software voor virtualisatie en cloudinfrastructuur die serviceproviders, ISV’s en ondernemingen in staat stelt veilige, robuuste en hyper-geconvergeerde gevirtualiseerde platforms te bieden voor het lanceren van toepassingen en clouddiensten. Als pionier binnen de sector ontwikkelde Virtuozzo in 2001 de eerste commercieel verkrijgbare containertechnologie, die tegenwoordig wereldwijd wordt gebruikt door meer dan 500 partners voor meer dan 1 miljoen virtuele omgevingen waarin mission-critical cloudworkloads worden uitgevoerd. Zie www.virtuozzo.com voor meer informatie.

Over Plesk

Plesk is het toonaangevende cloudplatform voor het uitvoeren en laten groeien van applicaties, websites en hostingbedrijven. Tot de bedrijven die samenwerken met Plesk behoort 50% van de serviceproviders uit de wereldwijde top 100. Het wordt uitgevoerd op 300.000 servers, en vormt de motor achter meer dan 10 miljoen websites en meer dan 15 miljoen mailboxes. Plesk is beschikbaar in 26 talen en in 140 landen. Plesk maakt al sinds de vroege jaren 2000 het leven van systeembeheerders en ondernemingen in het MKB gemakkelijker. Tegenwoordig bieden we toegevoegde waarde voor diverse clouddiensten en geven we applicatieontwikkelaars effectieve gereedschappen in handen, in combinatie met een eenvoudigere, veiligere webinfrastructuur, beheerd door webprofessionals en hostingbedrijven. Zie www.plesk.com voor meer informatie.

Over Parallels

Parallels is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van cross-platform oplossingen die het mogelijk en eenvoudig maken voor klanten om gebruik te maken van de toepassingen en bestanden die ze nodig hebben, p elk apparaat en elk besturingssysteem. We helpen klanten te profiteren van de beste technologie die verkrijgbaar is, ongeacht of het Windows®, Mac®, iOS, Android™ of de cloud is. Parallels lost complexe problemen op het gebied van techniek en de gebruikersbeleving op door bedrijven en individuele klanten in staat te stellen eenvoudig en kosteneffectief gebruik te maken van toepassingen, waar deze zich ook bevinden — lokaal, op afstand, in een particulier datacenter, of in de cloud. Ziewww.parallels.com/about voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Odin
Nikolett Bacso, 425-282-5982
nbacso@odin.com
@NikolettPR

Check out our twitter: @NewsNovumpr