15:40 uur 17-11-2015

Western Union biedt nieuwe wereldwijde geldoverboekingsdiensten op WeChat

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Het bedrijf The Western Union Company (NYSE: WU), een leider in wereldwijde betalingsdiensten, en WeChat, een leidend sociaal communicatieplatform, eigendom van Tencent Holdings Limited, kondigden vandaag aan dat ze een overeenkomst zijn aangegaan die gebruikers van WeChat de mogelijkheid biedt internationaal geld te verzenden naar 200 landen en gebieden via het WU Connect-platform van het bedrijf.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151117006189/nl/

(Photo: Business Wire)(Photo: Business Wire)

Deze samenwerking consolideert de positie van Western Union verder als marktleider in digitale geldoverdracht door het verschaffen van een snelle en gemakkelijke manier om geld te ontvangen, afgestemd op de behoefte van de klanten. De overeenkomst kenmerkt ook WeChat als de eerste app voor sociale communicatie die een technologisch platform verstrekt dat geldoverdrachtmogelijkheden van persoon tot persoon wereldwijd ondersteunt naar meer dan 200 landen en gebieden. De mogelijkheid is nu beschikbaar voor WeChat-gebruikers in de Verenigde Staten, met geplande uitbreiding naar meerdere landen in de toekomst.

“Western Union’s veelzijdige strategie combineert onze digitale aanwezigheid met ons distributienetwerk, dat betalingen doet in meer dan 200 landen en gebieden”, zei  Hikmet Ersek, CEO, Western Union. “Gegeven de proliferatie van sociale media wereldwijd breiden we onze activiteiten uit naar dit spannende terrein. Het is niet meer dan logisch om het WeChat-platform op te nemen als een onderdeel van de innovatieve mogelijkheden van het bedrijf op het gebied van digitale geldoverdracht. Door samen te werken met WeChat en voor zijn gebruikers in de VS het WU Connect-platform in te zetten, biedt Western Union consumenten nogmaals een nieuwe methode om geld wereldwijd over te boeken.

Met het kortgeleden aangekondigde WU Connect-platform wordt de mogelijkheid voor het overmaken van geld geïntegreerd in digitale platforms van derden, zodat gebruikers meer manieren hebben om snel en gemakkelijk geld naar vrienden en familie te sturen. Consumenten kunnen voor het versturen van geld betalen met hun pinpas, hun creditcard of hun bankrekening. Vervolgens sturen ze het geld heel eenvoudig naar een lokaal Western Union-kantoor ergens ter wereld en, daar waar dat beschikbaar is, naar een mobiele portemonnee of bankrekening.

WeChat is een van ‘s werelds snelst groeiende sociale apps, die innoveert in verbinden, communiceren en delen. WeChat en zusterbedrijf Weixin in China hadden eind september 2015 meer dan 650 miljoen maandelijks actieve gebruikersaccounts en brengen berichtgeving, sociale communicatie en spellen samen in een app die eenvoudig te gebruiken is. Gebruikers kunnen kiezen voor het gratis verzenden van tekst- en multimediaberichten, het maken van telefoongesprekken met video of het delen van foto’s op hun afgesloten sociale netwerk Moments.

Als u meer informatie wilt over WU Connect of over de mogelijkheden tot samenwerking, stuur dan een e-mail aan WUConnect@wu.com.

Over Western Union

De Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union consumenten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 september 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. Ook de mogelijkheid om geld te versturen naar honderden miljoenen bankrekeningen is hierin opgenomen. In 2014 handelde de Western Union Company wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naar www.WesternUnion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

WU-F

WU-G

Contacts

Western Union
Brad Jones, +1-720-332-1262
bradley.jones@westernunion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr