16:22 uur 12-11-2015

Grotere inzetbaarheid in Groene Energie: de Technische Universität Berlin en de Renewables Academy (RENAC) bieden experts op het gebied van hernieuwbare energie de nieuwe Master of Science (MSc.) “Global Production Engineering voor New Energy Technologies”

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)–Na de succesvolle samenwerking bij de MSc. “Global Production Engineering Solar” (GPE Solar), hebben de Technische Universität (TU) Berlin en het Duitse bedrijf Renewables Academy (RENAC) een volgende stap gezet om ingenieurs voor te bereiden op de laatste uitdagingen op het gebied van hernieuwbare energie met de lancering van de internationale MSc. “GPE New Energy Technologies” (GPE NET). In oktober 2015 zijn studenten uit Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Azië en Europa begonnen aan hun eerste semester in Berlijn (Duitsland).

GPE NET biedt studenten de kans om experts te worden in een specifieke hernieuwbare-energietechnologie of zich te richten op het grote overzicht en inzicht te krijgen in verschillende technologieën en hun implementatiegebieden. GPE NET bestrijkt alle aspecten van de industriële waardeketen: van productontwikkeling en productie, via planning, installatie en de operatie van toepassingen naar financiering, juridische zaken en beheer. Actuele onderwerpen zoals integratie van hernieuwbare energie in het elektriciteitsnet worden ook behandeld.

Widening employability in Green Energies: The Technische Universität Berlin and the Renewables Academy (RENAC) provide renewable energy experts with the new Master of Science (MSc.) “Global Production Engineering for New Energy Technologies”

BERLIN–(BUSINESS WIRE)– After the successful cooperation with the MSc. “Global Production Engineering Solar” (GPE Solar), the Technische Universität (TU) Berlin and the German company Renewables Academy (RENAC) have given a further step into preparing engineers for the latest renewable energy challenges with the launching of the international MSc. “GPE New Energy Technologies” (GPE NET). In October 2015, students from Latin America, Middle East, Asia and Europe started their first semester in Berlin (Germany).

GPE NET allows students to become experts in a specific renewable energy technology, or focus on the big picture, getting an insight into different technologies and their implementation fields. GPE NET covers all aspects of the industrial value chain: from product development and production, over the planning, installation and operation of applications up to financing, law and management. Hot topics such as grid integration of renewable energy are also addressed.

According to Prof. Holger Kohl, GPE NET dean, “with the increasing competitiveness of these technologies and the global energy demand, growth rates in the renewable energy markets will remain positive in the foreseeable future, meaning good job opportunities for well-trained engineers” “For instance, in Germany, the Energiewende is motivating private companies, research institutes and organisations to develop solutions to accomplish the energy transition”, added Mr. Berthold Breid, RENAC CEO. “Also, many other countries are implementing policies to include renewable energy in their energy mix”

GPE NET provides managerial and technical competences from Germany, a leading country in the renewable energy sector, to access international job markets and support the development of local and national energy generation infrastructure. To conclude the degree, students have to undertake an internship of at least nine weeks. Additionally, field trips to production plants and international fairs are part of the academic program.

The TU Berlin is an internationally acclaimed university distinguished by its research and teaching excellence, highly qualified graduates and modern management.

RENAC, a globally operating expert on training for renewable energies and energy efficiency, serves as bridge between students and the industry.

For further information, please visit GPE NET website. Registration is possible annually from October to March.

Contacts

TU Berlin
Jens Palacios Neffke
Program Manager GPE
E-Mail: info@gpe.tu-berlin.de
Tel.: +49 (0)30 – 314 – 79879

Check out our twitter: @NewsNovumpr