09:41 uur 10-11-2015

Cornelius, SBT levert automaat voor geconcentreerd bier

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Cornelius, Inc., de vooraanstaande producent van drankautomaten, en Sustainable Beverage Technologies (“SBT”), een ontwikkelaar in Colorado van geconcentreerde biertechnologieën, kondigen een nieuwe strategische samenwerking aan op het gebied van automaten voor geconcentreerd bier aan merkeigenaren en detailhandelaren over de hele wereld.

SBT biedt een milieuvriendelijke oplossing voor het leveren van bier van hoge kwaliteit aan conventionele en opkomende markten. Door alleen gebruik te maken van traditionele brouwingrediënten (water, mout, hop en gist), gebruikt de gepatenteerde BrewVo-technologie van SBT een uniek proces genaamd “Nested Fermentation” (geneste gisting), waarbij brouwers de gistingsomgeving controleren, waar een sterk geconcentreerd bier wordt geproduceerd. Wanneer het bierconcentraat later wordt gemengd met koolzuurhoudend water is het resultaat vergelijkbaar met premium bier op de markt. SBT was opgericht in 2008 met het oorspronkelijke doel om reizigers in afgelegen gebieden de mogelijkheid te bieden om bier te drinken tijdens hun avonturen. Door de samenwerking met Cornelius kan SBT nu wereldwijd premium drankjes aan consumenten over de hele wereld leveren. Pat Tatera, CEO en oprichter van SBT, stelde: “Door onze concentraten te combineren met de automaattechnologie van Cornelius bieden we dezelfde efficiëntie aan de brouwindustrie waarvan Coke en Pepsi al decennialang hebben geprofiteerd in de frisdrankbranche. Dat model spreekt voor zichzelf. Dit is de toekomst van bier.” Voor meer informatie over SBT kunt u terecht op hun website onder www.sbevs.com.

Cornelius zal de exclusieve leverancier zijn van uitrusting voor afgifte van geconcentreerd bier van SBT. Met behulp van de technologie van Cornelius zal de automaat gebruik maken van een modern waterfiltratiesysteem dat koolzuurhoudend water mengt met geconcentreerd bier zodat de consument kan genieten van een premium drankje. De oplossing reduceert de hoeveelheid ruimte die nodig is voor het bier in restaurants en bars aanzienlijk zodat het gemakkelijk kan worden geïnstalleerd.

“De combo van SBT en Cornelius brengt een economisch product naar detailhandelaren die hun koolstofvoetafdruk en transportkosten willen verminderen. Dit is de technologie voor een duurzame toekomst,” zei Jeff Garascia, VP van Growth & Innovation voor Cornelius.

Cornelius, Inc., een bedrijf Marmon/Berkshire Hathaway, is een wereldwijde leider in het ontwerp en de productie van automaten voor frisdrank, vruchtensap, bier, water, ijs en bevroren drankjes. Cornelius is sinds 1931 een innovator in de drankindustrie op het gebied van ambachtelijk bier dat steeds meer populariteit geniet. Voor meer over Cornelius kunt u terecht opwww.flavorfulbeer-cornelius.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cornelius
Michael McShane
630-539-5105
michael.mcshane@cornelius.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr