22:30 uur 09-11-2015

QD Vision sluit nieuwe financieringsronde af, met toevoeging van Tsing Capital en BASF Venture Capital als investeerders

LEXINGTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– QD Vision, de leider in quantum dot-technologie voor QLED displays, heeft vandaag een nieuwe investeringsronde aangekondigd, geleid door Tsing Capital en BASF Venture Capital, prominente entiteiten met durfkapitaal in Europa en China die zich richten op innovatieve cleantech bedrijven. Deze nieuwe ronde voor financiering van QD Vision – in totaal ongeveer $ 22 miljoen van zowel bestaande als nieuwe investeerders – zal worden gebruikt om te investeren in de verdere ontwikkeling van uitvindingen met intellectueel eigendom en om de versnelde groei van het bedrijf te ondersteunen.

QD Vision maakte ook een nieuw akkoord voor gezamenlijke ontwikkeling met BASF Group bekend voor een met quantum dots verbeterde achtergrondverlichting en een kleurfilter voor gebruik in LCD-schermen. De twee bedrijven zullen zich richten op de groeiende vraag naar brede kleurengammatechnologieën, met name die die gericht zijn op het bereiken van de Rec. 2020-standaard voor kleurweergave. Dankzij de brede kleurengammatechnologie zullen schermen miljoenen meer kleuren kunnen weergeven dan de UHD- of 4K-beeldschermen van dit moment.

“Deze nieuwste infusie van kapitaal signaleert vertrouwen van de beleggers in QD Vision en het sterke groeipotentieel van de quantum dot-markt,” aldus Mustafa Ozgen, CEO van QD Vision. “We zijn de gevestigde solide industrieleider op het gebied van kleurprestaties, laag energieverbruik, veiligheid voor het milieu en betaalbaarheid van onze Color IQ™-technologie. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe partners om onze quantum dot-marktpenetratie te blijven uitbreiden in het ruimste aanbod van hardware- en content-platforms.”

“QD Vision heeft haar inzet voor de ontwikkeling van energiezuinige, milieuvriendelijke quantum dots voor LCD-schermen aangetoond, en het bedrijf heeft zich onderscheiden als de beste keuze voor Chinese tv-fabrikanten,” verklaarde Michael Li, Managing Partner, Tsing Capital, de toonaangevende cleantech venture capital onderneming in China. “Met haar wereldwijde leiderschapsprofiel en uitgebreide activiteiten in China sluit QD Vision goed aan bij ons China Environmental Fund.”

“De producten van QD Vision maken een ongeëvenaarde LCD-kijkervaring mogelijk met een aanzienlijk lager energieverbruik. We verwachten dat de innovatie op brede schaal zal worden toegepast in de volgende generatie LCD-apparaten,” sprak Dirk Nachtigal, Managing Director bij BASF Venture Capital.

“Het feit dat de huidige standaard LCD-technologie slechts ongeveer eenderde van de kleuren kan weergeven die het menselijk oog kan zien, geeft het verbeterpotentieel op dit gebied aan. Door QD Vision’s Color IQ-technologie te combineren met de capaciteiten van BASF op het gebied van kleurfilters kunnen we gezamenlijk geavanceerde beeldschermmaterialen ontwikkelen die passen bij de volgende generatie standaarden voor beeldschermkleuren,” merkte Jeff Knight, Senior Vice President Dispersions & Pigments, Azië/Pacific bij BASF, en verantwoordelijk voor de Electronic Specialties-activiteiten van BASF, op.

Over Tsing Capital
Tsing Capital werd opgericht in 2001 en is de belangrijkste cleantech venture capital onderneming in China. Via haar China Environment Fund-serie werkt Tsing Capital nauw samen met haar portfoliobedrijven in China op het gebied van nieuwe energie, energie-efficiëntie, milieubescherming, schonere productie, duurzaam transport, nieuwe materialen en duurzame landbouw.

Over BASF Venture Capital
BASF Venture Capital GmbH werd in 2001 opgericht als een volledige dochteronderneming van BASF New Business GmbH, Ludwigshafen, Duitsland, met als doel het verkennen van nieuwe groeimogelijkheden op basis van investeringen in startende bedrijven en fondsen. Meer informatie is beschikbaar op www.basf-vc.com.

Over BASF
Bij BASF creëren we chemie – en dat doen we alweer 150 jaar. Ons portfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten en gewasbeschermingsmiddelen, tot olie en gas. Als ‘s werelds grootste chemiebedrijf combineren we economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. Door middel van wetenschap en innovatie stellen wij onze klanten in bijna elke industrie in staat om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van de samenleving. Onze producten en oplossingen dragen bij aan het behoud van hulpbronnen, zorgen voor voeding en verbeteren de kwaliteit van het leven. We hebben deze bijdrage samengevat in ons maatschappelijke doel: wij creëren chemie voor een duurzame toekomst. BASF had in 2014 een omzet van meer dan € 74 miljard en aan het eind van het jaar rond de 113.000 medewerkers. BASF-aandelen staan genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op het internet op www.basf.com.

Over QD Vision, Inc.
QD Vision, Inc. is een leider in quantum dot-beeldschemtechnologie voor QLED (Quantum-dot LED) displays. Quantum dot-technologie is een superieure volgende generatie alternatief voor OLED displays en biedt ongeëvenaarde kleurweergave tegen een zeer competitieve LCD-kostenstructuur. Color IQ quantum dot-technologie van QD Vision biedt een unieke oplossing voor optische componenten die een volledig kleurengamma kan leveren aan de beeldschermindustrie. Het bedrijf werd opgericht in 2004 en heeft meer dan $ 100 miljoen in financiering van de top-tier venture capital ondernemingen bijeengebracht, en is gevestigd in Lexington, Massachusetts. http://www.coloriq.com

COLOR IQ, QLED en QD VISION zijn handelsmerken van QD Vision, Inc. De handelsmerken COLOR IQ en QD VISION zijn geregistreerd in één of meerdere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

QD Vision
Jenna Beaucage, 508-475-0025 x124
QDV@rainierco.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr