19:48 uur 09-11-2015

Printronix verkoopt thermische/AIDC-productenlijn aan TSC Auto ID Technology

IRVINE, Californië–(BUSINESS WIRE)– Printronix Inc., een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van industriële printoplossingen heeft vandaag bekendgemaakt dat het overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van haar thermische/AIDC-activiteiten aan TSC Auto ID Technology Co., Ltd. (TWSE: 3611.TWO)

TSC zal alle intellectuele en merkrechten verkrijgen van de Printronix industriële thermische printers, mobiele printers, barcodeverificatie, RFID en PrintCart. Na het sluiten van de overeenkomst zullen deze activiteiten worden ondergebracht in een zelfstandig bedrijf onder de naam Printronix Auto-ID Inc.

“Onze strategie om het groeipotentieel van de thermische activiteiten van Printronix te versnellen en onze zakelijke klanten een bredere keuze aan oplossingen te bieden heeft geleidt tot onze beslissing om de thermische activiteiten aan TSC Auto ID te verkopen. TSC’s kracht op het gebied van AIDC-productontwikkeling, hun uitgebreide productportfolio, de mogelijkheid om de commerciële footprint van Printronix, met name in Azië, uit te breiden en het vermogen om schaalvoordeel te verkrijgen binnen de toeleveringsketen, maakte TSC Auto ID een logische keuze,” aldus Printronix Chief Executive Officer Werner Heid.

“De aankoop van de Printronix thermische/AIDC-activiteiten biedt fantastische kansen voor beide bedrijven, hun partners en hun eindgebruikers,” aldus Sam Wang, President van TSC Auto ID. “De twee bedrijven zijn uiterst complementair, vanuit product-, kanaal- en technologieperspectief. Printronix’s erkende uitmuntendheid in het segment industrieel printen vormt de optimale aanvulling op TSC’s sterke basis in desktop printen. Bovendien zal Printronix’s krachtige positie in Noord- en Zuid-Amerika en EMEA beide bedrijven helpen om de groei in deze regio’s te versnellen. We zijn erg enthousiast om met onze nieuwe teamleden te gaan samenwerken en een breder en concurrerender productenaanbod te realiseren voor de klanten van beide bedrijven.”

Printronix zal haar overblijvende activiteiten voortzetten als Printronix, LLC en zal zich volledig richten op de impact-technologie, waar Printronix haar leidende wereldwijde positie behoudt.

Heid zei, “De verkoop van de Printronix thermische activiteiten zal ons in staat stellen om de zakelijke mogelijkheden voor het overblijvende impact-printbedrijf te maximaliseren, waarbij belangrijke waarden als ongeëvenaarde betrouwbaarheid, de laagste operationele kosten, robuuste document afhandeling en inherente ‘groene’ voordelen blijven geboden. Bovendien stelt het ons in staat om samen te werken met onze zakelijke klanten en ons intellectuele eigendom in te zetten teneinde ons product- en dienstenaanbod naar aangrenzende printermarkten uit te breiden en te investeren in nieuw opkomende mogelijkheden op het gebied van industrieel printen.”

De transactie zal volgens planning in januari 2016 worden voltooid.

Over Printronix Inc.

Printronix is wereldwijd een marktleider op het gebied van industriële printoplossingen en biedt de meest vertrouwde keuze aan uiterst betrouwbare printers, verbruiksartikelen, diensten en onderdelen voor omgevingen die hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid en lage kosten met betrekking tot printen. Het bedrijf biedt twee van de meest vertrouwde merken voor industriële printers, Printronix en TallyGenicom, bekend bij produktie-, distributie- en detailhandelsbedrijven, het bankwezen, de gezondheidszorg, de overheid en andere bedrijfstakken over de hele wereld. De gecombineerde portfolio omvat lijnmatrix-, thermische en RFID-printers van de hoogste kwaliteit. Printronix is in 1974 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Irvine, Californië. Ga voor meer informatie naar Printronix.com, Twitter, LinkedIn of Facebook.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Printronix Inc.
David Espinosa
Senior Director Corporate Marketing
+1 714-368-2559
despinosa@printronix.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr