10:34 uur 04-11-2015

Replicor presenteert nieuwe tussentijdse resultaten van onderzoek naar REP 2139-Ca tegen chronische co-infectie HBV/HDV

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Replicor Inc., een niet-beursgenoteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zoekt naar een medicijn tegen hepatitis-B en een gelijktijdige infectie met hepatitis-b (HBV) en hepatitis-delta (HDV), onthult nieuwe tussentijdse gegevens van het de veiligheids- en effectiviteitsonderzoek REP 301 (BCT02233075) op de bijeenkomst van de American Association for the Study of Liver Disease (AASLD), die van 13 tot 17 november plaatsheeft in San Francisco. De nieuwe gegevens worden volgens planning gepresenteerd op zondag 15 november in de Parallel Session 4: Hepatitis B: Novel Treatments and Treatment Targets.

REP 301 onderzoekt de veiligheid en effectiviteit van een monotherapie met REP 2139-Ca, gevolgd door een gecombineerde behandeling met het gepegyleerde interferon alpha-2a bij blanke patiënten met een chronische co-infectie van HBC en HDV. Tussentijdse gegevens van de monotherapiefase toonden aan dat REP 2139-Ca getolereerd werd tot een snelle en gelijktijdige multi-logreductie van zowel HBsAg als HDV-RNA. Veel patiënten hadden na vijftien weken geen waarneembare HBSaG of HDV-RNA meer.

 

Replicor to Present an Update on the Safety and Efficacy of REP 2139-Ca Based Combination Therapy in Chronic HBV / HDV Co-Infection at AASLD 2015

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Replicor Inc., a privately held biopharmaceutical company targeting a cure for patients with chronic hepatitis B virus (HBV) and chronic HBV and hepatitis delta virus (HDV) co-infection, will disclose updated interim safety and efficacy data from its ongoing REP 301 trial (NCT02233075) at the 2015 meeting of the American Association for the Study of Liver Disease (AASLD) being held from November 13-17 in San Francisco, USA. Updated data from the REP 301 trial is scheduled to be presented (Abstract 31) on Sunday November 15 th in Parallel Session 4: Hepatitis B: Novel Treatments and Treatment Targets.

The REP 301 trial is examining the safety and efficacy of REP 2139-Ca monotherapy, followed by combined therapy with pegylated interferon alpha-2a in Caucasian patients with chronic HBV / HDV co-infection. Interim data previously presented from the REP 2139-Ca monotherapy phase of the trial demonstrated that REP 2139-Ca was well tolerated and resulted in the rapid and simultaneous multi-log reduction of both serum HBsAg (up to 6 logs) and HDV RNA (up to 7 logs) with many patients having no detectable serum HBsAg or HDV RNA after 15 weeks. Updated data will cover the combination therapy portion of the protocol, when pegylated interferon alpha 2a is added to patient’s existing REP 2139-Ca regimen.

For the AASLD 2015 meeting:

http://www.aasld.org/events-professional-development/liver-meeting

For the AASLD 2015 abstract book:

http://www.aasld.org/events-professional-development/liver-meeting/program-0/2015-abstracts-full-text

About Replicor

Replicor is a privately held biopharmaceutical company with the most advanced animal and human clinical data in the development of the cure for HBV and HDV. The company is dedicated to accelerating the development of an effective treatment for patients with HBV and HBV/HDV infection. For further information about Replicor please visit our website atwww.replicor.com or follow us on Twitter @replicorinc.

Contacts

Media:
Alexandra Peterson, 212-508-9709
apeterson@makovsky.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr