10:25 uur 02-11-2015

Galleri Brandstrup: wereldberoemde kunstenaar Joseph Kosuth komt naar Noorwegen voor een nieuwe tentoonstelling en onthulling van een locatiespecifiek kunstwerk

OSLO–(BUSINESS WIRE)– Internationaal befaamde kunstenaar Joseph Kosuth (geb. 1945) reist medio november naar Noorwegen. De pionier van de conceptuele kunst zal zijn eerste galerietentoonstelling in Noorwegen openen – ‘A Zoology of Thinking’ – in Galleri Brandstrup in Oslo op donderdag 19 november 2015, in zijn allereerste galerietentoonstelling in Noorwegen. Daarnaast zal Kosuth zijn grootschalige, openbare installatie, ‘A Monument of Mines’, tonen, onthuld in het Krona Cultureel en Educatief Centrum in Kongsberg op 20 november .

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151102005396/nl/

Art icon Joseph Kosuht visited Kongsberg earlier this year. Here he studied strand silver from silve ... Art icon Joseph Kosuht visited Kongsberg earlier this year. Here he studied strand silver from silver mines, together with gallery owner Kim Brandstrup (center) and museum educator Erik Engebretsen (right). (Photo: Halldis Skogen, Krona). (Photo: Business Wire)

– Joseph Kosuth is een van de belangrijkste hedendaagse internationale kunstenaars. Kosuth welkom heten in Noorwegen is een grote eer en geweldig evenement, aldus galeriehouder Kim Brandstrup van Galleri Brandstrup.

‘A Monument of Mines’ verbindt de moderne architectonische expressie van het Krona Cultureel en Educatief Centrum met de geschiedenis van Kongsberg. De installatie is geïntegreerd in de wanden van de gemeenschappelijke ruimte van het atrium en bestaat uit een totaal van 136 neonwerken met de namen van alle zilvermijnen die ooit bestonden in Kongsberg, samen met het jaar van de sluiting van elke mijn; een eerbetoon aan de mijnen en de geschiedenis van de stad.

– Deze nationale attractie wordt de belangrijkste internationale publieke opdracht in Noorwegen sinds Pablo Picasso’s muurschildering op het regeringsgebouw, geeft galeriehouder Kim Brandstrup te kennen.

De tentoonstelling ‘A Zoology of Thinking’ in Galleri Brandstrup bestaat uit 47 werken uit 12 verschillende series geproduceerd tussen 1965 en 2015.

Joseph Kosuth woont momenteel in Londen en New York. Hij heeft een aantal prestigieuze onderscheidingen ontvangen en is tentoongesteld in gerenommeerde musea zoals het Musée du Louvre, Whitney Museum of American Art in New York, Solomon R. Guggenheim Museum in New York en The Brooklyn Museum. Kosuth is ook in de collecties te vinden van The Museum of Modern Art, The Solomon R. Guggenheim Museum, The Whitney Museum of American Art in New York, het Centre Pompidou in Parijs, Tate Modern in Londen en de Galleria Nazionale d’Arte Moderna in Rome.

Kosuth zal tussen 13 en 20 november op afspraak beschikbaar zijn voor interviews in Oslo/Kongsberg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Galleri Brandstrup
Rune Brynhildsen
tel.: + 47 905 57 793

Check out our twitter: @NewsNovumpr