11:04 uur 30-10-2015

SanDisk introduceert nieuwe FlashSoft®-software voor verbeterde applicatieprestatie voor Microsoft Hyper-V en Microsoft Windows Server

SEATTLE en MILPITAS, Californië–(BUSINESS WIRE)– MICROSOFT SQL PASS SUMMIT 2015SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), een wereldwijd marktleider op het gebied van flash-opslagoplossingen heeft vandaag de volgende generatie FlashSoft-software voor Microsoft Windows Server en Microsoft Hyper-V bekendgemaakt. Deze nieuwste versie van hun FlashSoft server-side-, solid state-cachingsoftware biedt klanten aanzienlijke versnellingstoename van de applicatieprestatie, tot drie à 5 keer 1, vooral in transactionele en gevirtualiseerde omgevingen waar vaak sprake is van een hoge I/O-latentie.

“Dit nieuwe aanbod illustreert onze opdracht om het datacentrum door flashtechnologie een verandering te laten ondergaan,” aldus Ravi Swaminathan, vice president and general manager, Systems and Software Solutions, SanDisk. “Wij erkennen dat efficiënte toegang tot data voor de voornaamste applicaties een essentiële vereiste is voor onze zakelijke klanten. De nieuwe versie FlashSoft-software biedt klanten nu een nog betere applicatieversnelling, ongeacht de omgeving of schaal.”

FlashSoft-software, nu geüpdatet voor Microsoft Windows Server-, Microsoft Hyper-V- en Linux-besturingssystemen, verzekert dat de data waarnaar het vaakst wordt gezocht (hot data) eerder via server-sideflash wordt bediend dan de tragere back-end-opslag. Dit vermindert de knelpunten in de opslagprestatie en versnelt applicaties door het verminderen van de responstijd, zonder dat een grote investering in hardware noodzakelijk is. Organisaties die grote databasegestuurde applicaties op gedeelde opslaginfrastructuren draaien, ondervinden vaak hoge I/O-latentie als de belangrijkste beperking wat betreft de applicatieprestatie. FlashSoft-software helpt de pijnpunten van deze ondernemingen aan te pakken door de beschikbaarheid van hot data zeer sterk te verbeteren.

Tot de voornaamste voordelen van de nieuwste FlashSoft-update behoren onder meer:

  • Applicatieversnelling: Door FlashSoft op een hoger plan te brengen, kunnen bedrijven de applicatieprestatie versnellen met een 4,38 maal zo hoog aantal transacties per seconde 2.
  • Caching gebaseerd op beleid: de nieuwe op beleid gebaseerde cachingtechnologie op bestandsniveau verbeterde de cachingefficiëntie door het voor beheerders mogelijk te maken om specifieke bestanden van de cache uit te sluiten. Het testen uitgevoerd door SanDisk liet zien dat caching met FlashSoft de werkbelastingsprestatie van een SQL-server met een factor 2,8 verbeterde in een Windows Server Hyper-V-omgeving en dat de prestatiewinst was toegenomen met 5,9x wanneer de bestandsuitsluitingsfunctie werd gebruikt om alleen de meest kritieke data te cachen 1.
  • Onderbreking en werkbelastingsdichtheid SAN: FlashSoft vermindert ook het verkeer op opslagnetwerken en opslagsystemen (“SAN relief”), wat de gebruikslevensduur van de huidige opslaginvesteringen kan verlengen. Bovendien maakt het grotere werkbelastingen mogelijk op versnelde hosts (toegenomen werkbelastingsdichtheid per hostserver), wat de softwarelicentiekosten sterk kan verminderen.

FlashSoft is compatibel met elk zakelijk flash-apparaat, waaronder PCIe-, NVMe-, SAS- of SATA-interfaces van alle leveranciers. De software loopt op elke op x86 gebaseerde server, werkt efficiënt met zowel storage area network- (SAN) als Direct Attached Storage- (DAS) configuraties.

1Gebaseerd op intern testen. Zoals gemeten met gebruikmaking van een OLTP-benchmarksuite met MS-SQL-server. Volledig testrapport verkrijgbaar.
2Bij het testen van de applicatieprestatie uitgevoerd door SanDisk werd gebruik gemaakt van een HammerDB-werkbelasting op een Microsoft SQL-server om een toename met een factor 4,4 van het aantal transacties per seconde aan te tonen .

SanDisk bij de SQL PASS Summit 2015

SanDisk is een Gold sponsor van de SQL PASS Summit 2015, 27-30 oktober in Seattle. Bezoek stand nr. 222 van SanDisk om meer te weten te komen over hoe flash-producten voor ondernemingen applicatieversnelling bieden en bedrijven efficiënter maken. Ontmoet SanDisk en SIOS voor het “PASS The Bacon”-panel op vrijdag 30 oktober om 6:45 ‘s ochtends.

Over SanDisk

SanDisk Corporation (NASDAQ:SNDK), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf, is wereldwijd leider op het gebied van flash-opslagoplossingen. Al meer dan 27 jaar heeft SanDisk de opslagmogelijkheden uitgebreid door betrouwbare en innovatieve producten te leveren die de elektronica-industrie hebben veranderd. Vandaag de dag zijn de geavanceerde oplossingen van hoge kwaliteit van SanDisk het hart van veel van de grootste datacentra in de wereld en ingebed in geavanceerde smartphones, tablets en PC’s. Consumentenproducten van SanDisk zijn verkrijgbaar in honderdduizenden winkels wereldwijd Ga voor meer informatie naar www.sandisk.com.

© 2015 SanDisk Corporation. Alle rechten voorbehouden. SanDisk en FlashSoft zijn handelsmerken van SanDisk Corporation, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Andere merknamen die in dit persbericht worden genoemd zijn uitsluitend bestemd voor identificatiedoeleinden en kunnen de handelsmerken zijn van hun houder(s).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SanDisk Corporation
Rebecca Parr, 408-801-3224
rebecca.parr@sandisk.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr