15:25 uur 29-10-2015

Pacific Drilling herroept bouwcontract Pacific Zonda

LUXEMBURG — (BUSINESS WIRE) — Pacific Drilling S.A. (NYSE:PACD) heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn recht om het bouwcontract voor ultra-diepzee boorschip Pacific Zonda te herroepen heeft gebruikt. Pacific Drilling heeft dit gedaan, omdat Samsung Heavy Industries (SHI) heeft nagelaten op tijd een vaartuig te leveren dat voldoende tegemoetkomt aan de vereisten voor het afronden van het vaartuig in overeenstemming met het bouwcontract en zijn specificaties. Pacific Drilling heeft voorschotten voor een totaalbedrag van naar schatting 181,1 miljoen dollar gemaakt in het kader van het contract en wil de aflossingen terugbetaald krijgen.

 

Pacific Drilling Rescinds Pacific Zonda Construction Contract

 

LUXEMBOURG–(BUSINESS WIRE)– Pacific Drilling S.A. (NYSE:PACD) today announced that it has exercised its right to rescind the construction contract for ultra-deepwater drillship Pacific Zonda due to the failure by Samsung Heavy Industries (SHI) to timely deliver a vessel that substantially meets the criteria required for completion of the vessel in accordance with the construction contract and its specifications. Pacific Drilling made advance payments totaling approximately $181.1 million under the contract, and will be seeking a refund of the installment payments.

About Pacific Drilling

With its best-in-class drillships and highly experienced team, Pacific Drilling is committed to becoming the industry’s preferred high-specification, floating-rig drilling contractor. Pacific Drilling’s fleet of seven drillships represents one of the youngest and most technologically advanced fleets in the world. For more information about Pacific Drilling, including our current Fleet Status, please visit our website at www.pacificdrilling.com.

Contacts

Pacific Drilling SA
Investor Contact:
Johannes (John) P. Boots, +352 27 85 81 39
or
Pacific Drilling Services Inc.
Media Contact:
Amy Roddy, +1 832 255 0502
Investor@pacificdrilling.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr