09:36 uur 28-10-2015

Business Wire France & Southern Europe viert 10-jarig jubileum

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Deze week viert Business Wire France & Southern Europe, een volle dochteronderneming van Berkshire Hathaway Inc., haar 10- jarig jubileum. Het kantoor, gevestigd in Parijs in Frankrijk, opende op 24 oktober 2005 haar deuren met de ambitie om de distributie van persberichten en regulatieve mededelingen in Frankrijk en Zuid-Europa verder te ontwikkelen.

In 2005 nam de nieuwsdistributiesector in de VS al een prominente plaats in, maar in onze regio stond deze nog in de kinderschoenen. Op het moment dat het kantoor werd geopend, stond Business Wire voornamelijk bekend als distributeur van financieel nieuws en bekendmakingen”, aldus Patrice Le Tulle, Director, Business Wire France & Southern Europe. Hij vervolgt, “ Tegenwoordig, na 10 jaar van activiteiten, is het beeld van een pure financiële specialist geleidelijk verschoven naar dat van een medium met digitaal georiënteerde PR- en IR-inhoud. We zijn er trots op dat wij deze nieuwe ideeën hebben geïntroduceerd bij onze cliënten, zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven.”

Sinds de introductie van de Europese Transparantierichtlijn in januari 2007 en de vereiste voor beursgenoteerde bedrijven om gebruik te maken van een nieuwsdistributiedienst conform de voorschriften van de Franse beursregulator ( Autorité des Marchés Financiers), heeft Business Wire haar diensten verbreed naar ver buiten het gebied van de distributie van financieel nieuws. Door gelijke tred te houden met de digitale transformatie in het afgelopen decennium heeft Business Wire nieuwe producten en diensten geïntroduceerd die gebruik maakten van technologieën in opkomst ter ondersteuning van de communicatiediensten van bedrijven.

Digitale persberichten, distributie van foto’s, video’s en andere multimedia, content marketing, nieuws- en fotocapsules, een online nieuwsredactie en hulpmiddelen voor het meten en volgen van sociale media zijn slechts enkele van de opties voor PR- en IR-professionals die tegenwoordig door Business Wire worden aangeboden.

Netwerkbeveiliging en bescherming van de vertrouwelijke informatie van cliënten is van het grootste belang. Het door Business Wire zelf ontwikkelde NX-netwerkplatform, dat door meerdere octrooien wordt beschermd, maakt gebruik van coderingstechnologieën voor de verspreiding van nieuwsberichten. Bovendien is Business Wire de enige serviceprovider in de commerciële nieuwsbranche die het Service Organization Control [SOC] 2 Type II-rapport heeft ontvangen. Dit is een onafhankelijke erkenning dat de interne beveiligingsmechanismen van het bedrijf voldoen aan de toepasselijke beginselen en criteria voor vertrouwelijke diensten van het American Institute of Certified Public Accountants.

De waarde van Business Wire sinds de oprichting in 1961 schuilt in hoogwaardige diensten voor een redelijke prijs. Dankzij de prestigieuze media-affiliaties met internationale nieuwsdiensten wereldwijd, zoals Agence France-Presse, Associated Press, Press Association en vele andere, alsmede haar mobiele apps, blijft Business Wire streven naar vergroting van de zichtbaarheid van het nieuws van haar cliënten via verschillende kanalen.

Over Business Wire

Business Wire, een onderdeel van  Berkshire Hathaway , is wereldwijd leider op het gebied van distributie van persberichten  en regulatieve bekendmakingen . Investor relations, public relations, public policy en marketing professionals vertrouwen op Business Wire als distributeur van belangrijke nieuwsberichten en multimedia , host van online nieuwsredacties  en  IR-websites , bouwer van platforms voor content marketing , en leverancier van analyses van de effectiviteit van sociale mediacampagnes en publieksprofielen die de interactie met specifieke doelmarkten verbeteren. Business Wire, opgericht in 1961, is een betrouwbare bron voor nieuwsorganisaties, journalisten, beleggingsspecialisten en regulatieve instanties. Business Wire levert nieuws rechtstreeks aan redactionele systemen en online nieuwsbronnen door middel van het door meerdere octrooien beschermd simultaan NX-netwerk. Business Wire beschikt over 32 kantoren verspreid over de hele wereld om op trefzekere wijze te kunnen voldoen aan de verschillende behoeften van communicatieprofessionals en nieuwsconsumenten.

Meer informatie is te vinden op BusinessWire.com en in het BusinessWired-blog ; volg de updates op Twitter:  @businesswire  of op  Facebook .

Klik hier om u te abonneren op mobile nieuwsalerts over Business Wire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Business Wire France & Southern Europe
Patrice Le Tulle, +33 (0) 1 56 88 29 40
france@businesswire.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr