10:36 uur 27-10-2015

Westinghouse verhoogt efficiëntie en veiligheid van energie in Oekraïne

KIEV–(BUSINESS WIRE)– Bestuursvoorzitter van Westinghouse Electric Company Danny Roderick heeft een ontmoeting gehad met president van Oekraïne Petro Porosjenko, premier Arseni Jatsenjoek en enkele parlementsleden van het land. De ontmoeting maakte deel uit van een officiële delegatie onder leiding van de Amerikaanse minister van handel Jenny Pritzker, die op 26 oktober Oekraïne bezocht. Roderick en Oekraïense ambtenaren steunen een uitgebreid programma voor verbeteringen die moeten leiden tot efficiëntere en veiliger kernenergie – een belangrijke bron van energie en veiligheid voor Oekraïne.

“Oekraïne is voor meer dan de helft van zijn energievoorraad afhankelijk van kernenergie. Succes in dit programma verhoogt het binnenlandse energieaanbod en versterkt de veiligheid van het land, waarmee het voorziet in de energiebehoefte van Oekraïne en integratie in de Europese energiemarkt”, liet Roderick in een verklaring weten.

 

Westinghouse Advances Energy Efficiency and Security in Ukraine

KIEV–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company President and Chief Executive Officer Danny Roderick met with President Petro Poroshenko and Prime Minister Arseniy Yatsenyuk, in addition to several cabinet members, as part of an official delegation led by U.S. Secretary of Commerce Penny Pritzker on October 26. Danny Roderick and Ukrainian officials support a comprehensive program to implement efficiency and safety improvements to the country’s nuclear fleet, which provide significant energy supply and security for Ukraine.

Danny Roderick stated, “Ukraine relies on nuclear energy for more than 50 percent of its power requirements today. Success in this program will increase Ukraine’s domestic energy output while enhancing security and safety, providing for Ukrainians’ electricity needs and the country’s energy integration into the European energy markets’ trading capabilities.”

Westinghouse is uniquely positioned as the most recognized technologically diverse global supplier of nuclear technology and has been working in the Ukrainian market since 1994, bringing diversification of fuel and equipment suppliers, global best practices and innovative technology. In December 2014, Westinghouse and the National Nuclear Energy Generating Company (NNEGC Energoatom) agreed to significantly increase fuel deliveries to Ukrainian nuclear power plants.

Westinghouse Electric Company, a group company of  Toshiba Corporation (TKY:6502), is the world’s pioneering nuclear energy company and is a leading supplier of nuclear plant products and technologies to utilities throughout the world. Westinghouse supplied the world’s first commercial pressurized water reactor in 1957 in Shippingport, Pa., U.S. Today, Westinghouse technology is the basis for approximately one-half of the world’s operating nuclear plants, including more than 50 percent of those in Europe.

Contacts

Westinghouse Europe, Middle East & Africa
Hans Korteweg, Communications Manager, +32 (0)2 645-7162 (office)
+32 (0)479-75-13-60 (mobile)
kortewh@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr