15:00 uur 27-10-2015

Land O’Lakes kiest Multi-Enterprise Demand Sensing van Terra Technology

NORWALK, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Land O’Lakes, Inc., een van de toonaangevende agribusiness- en voedselbedrijven in Amerika, heeft Terra Technology’s Multi-Enterprise Demand Sensing Software-as-a-Service oplossing aangeschaft. Land O’Lakes koos Terra na succesvolle pilots, waarbij aanzienlijke verbeteringen van de forecasting nauwkeurigheid werden bereikt door het modelleren van bestelpatronen van klanten en de integratie van retailer data in de forecast.

“Met Terra’s Multi-Enterprise Demand Sensing hebben we de doorbraak gezien in onze demand planning prestaties waar Land O’Lakes naar op zoek was”, aldus Yone Dewberry, Vice President, Supply Chain Planning & Logistics, van Land O’Lakes. “Uit de pilot resultaten bleek dat we alle data die beschikbaar was in onze supply chain konden gebruiken, inclusief winkelverkooppunten, om zo onze supply chain efficiency te verbeteren en forecastingfouten aanzienlijk te verminderen.”

“We zijn heel blij met Land O’Lakes als nieuwe klant,” zegt Robert F. Byrne, CEO van Terra Technology. “Hun gebruik van retailer data om de vraag te voorspellen onderstreept het streven van Land O’Lakes naar het toepassen van geavanceerde praktijken om het bedrijf beter te laten presteren en resultaten te boeken die voorheen niet mogelijk waren.”

Multi-Enterprise Demand Sensing verbetert de planningprestatie door supply chain beslissingen te synchroniseren met wat er in de winkel gebeurt. Dit is met name belangrijk in volatiele markten en voor de introductie van nieuwe producten, waarvoor de geschiedenis een slechte indicator van toekomstige prestaties is of waarvoor gewoon geen gegevens beschikbaar zijn. Door dagelijkse vraagvoorspellingen af te stemmen op de marktrealiteit kunnen fabrikanten hun klanten beter bedienen, de voorraad verlagen en werkkapitaal vrijmaken, dat weer in nieuwe groeikansen kan worden geïnvesteerd.

Over Land O’Lakes

Land O’Lakes, Inc. is een van de toonaangevende agribusiness- en voedselbedrijven in Amerika. Het is een coöperatie die eigendom is van haar leden, voorop loopt in haar bedrijfstak en wiens activiteiten het gehele spectrum omvatten van landbouwproductie tot aan consumentenvoeding. Met een jaaromzet in 2014 van USD 15 miljard is Land O’Lakes een van de grootste coöperaties en komt uit op plaats 203 op de Fortune 500-lijst. Met ruim 94 ervaring beschikt Land O’Lakes momenteel over sommige van de meest gerespecteerde merken in de agribusiness en voedselproductie, waaronder LAND O LAKES® Dairy Foods, Purina Animal Nutrition en WinField Solutions. Het bedrijf opereert in alle 50 Amerikaanse deelstaten en in meer dan 60 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor van Land O’Lakes, Inc. bevindt zich in Arden Hills, Minnesota.

Over Terra Technology

Terra Technology helpt bedrijven betere resultaten te bereiken in volatiele markten met geautomatiseerde en mathematisch geavanceerde supply chain software, waardoor de winstgevendheid wordt verhoogd, de aandeelhouderswaarde stijgt en de operationele efficiency wordt verbeterd.

Terra voorspelt de vraag, optimaliseert voorraden en voorspelt eisen voor het transport en voorraadbeheer in meer dan 160 landen voor sommige van ‘s werelds bekendste bedrijven, waaronder Shell, Procter & Gamble, Unilever, Mondelēz International, Kimberly-Clark, Kraft Heinz, General Mills, Kellogg, ConAgra Foods, AkzoNobel, Kellogg, Reckitt Benckiser en Campbell Soup. In 2002 vond Terra demand sensing uit, de eerste oplossing die klantgegevens systematisch gebruikt ter verbetering van de service, verlaging van de voorraden en vermindering van verspilling. Informatie over de manier waarop Terra een werkelijk geïntegreerde supply chain mogelijk maakt, vindt u op terratechnology.com.

Contacts

Perscontact
Effective Communications
Paul van de Braak, +31 (0)299 656404
effective-communications@planet .nl
of
Bedrijfscontactpersoon
Terra Technology
John Lash, +1-203-409-1407
john.lash@terratechnology.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr