15:20 uur 26-10-2015

Western Union introduceert het WU Connect Platform, zodat nu ook geld naar het buitenland gestuurd kan worden via mobiele apparaten en sociale media

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Het bedrijf The Western Union Company (NYSE: WU), toonaangevend waar het wereldwijde betaaloplossingen betreft, heeft vandaag WU ®Connect SM geïntroduceerd, een innovatief technologieplatform waarmee toonaangevende berichtsystemen en socialemediaplatforms geïntegreerd worden, zodat gebruikers snel en makkelijk overal ter wereld geld kunnen overmaken.

Met het WU Connect platform wordt de mogelijkheid voor het overmaken van geld geïntegreerd in digitale platforms van derden, zodat gebruikers meer manieren hebben om snel en gemakkelijk geld naar vrienden en familie te sturen. Consumenten kunnen voor het versturen van geld betalen met hun pinpas, hun creditcard of hun bankrekening. Vervolgens sturen ze het geld heel eenvoudig naar een lokaal Western Union-kantoor en, daar waar dat beschikbaar is, naar een mobiele portemonnee of een bankrekening.

In veel opzichten is het WU Connect-platform een natuurlijk gevolg van de strategie van Western Union om nieuwe klanten te bereiken die beschikken over smartphones en altijd online zijn. Het internationale platform van Western Union is voorzien van een toonaangevende mogelijkheid tot pay-in en pay-out, waarbij gebruik wordt gemaakt van technologie, valuta-omrekenmethodes en databeheer. Tevens heeft het infrastructuur om witwassen tegen te gaan en om in het naleven van regels en wetten te voorzien. Via het platform wordt gestimuleerd dat geld efficiënt en tijdig naar bijna overal ter wereld kan worden verzonden.

“Bij Western Union luisteren we actief naar de stem van consumenten en gebruiken die feedback als basis voor innovatie in alle internationale overboekingen en betalingsmogelijkheden”, zei Western Union President en CEO Hikmet Ersek. “Wij blijven voortbouwen op onze kernsterktes, breiden onze digitale zaken uit en investeren in technologie en nalevingsmogelijkheden om de digitale en fysieke wereld samen te brengen.”

David Thompson, EVP, Global Operations and Technology and CTO, Western Union, is zeer te spreken over de mogelijke impact die het nieuwe product zal gaan hebben: ‘Hiermee kan Western Union haar digitale platform uitbreiden naar netwerken, waarbij gebruikers graag eenvoudigere manieren willen om via een platform van hun eigen keuze wereldwijd geld te sturen en te ontvangen.”

Het WU Connect-platform zal beschikbaar worden gemaakt voor strategische wereldwijde berichtdiensten, sociale netwerken en andere digitale netwerken. Western Union kijkt uit naar de samenwerking met partners hierin.

Met WU Connect kan voor meerdere gebruikscasussen op efficiënte wijze geld worden overgemaakt, zodat het tijdig op de plek van bestemming is. Het WU Connect-platform is voorzien van een serie application programming interfaces (API’s) en is gebouwd op een schaalbare infrastructuur, zodat het versturen van geld zowel binnen de landsgrenzen als daarbuiten snel kan plaatsvinden. Het platform is probleemloos te integreren in interfaces of platforms van derden.

Als u meer informatie wilt over WU Connect of over de mogelijkheden tot samenwerking, stuur dan een e-mail aan WUConnect@wu.com.

Over Western Union

Het bedrijf The Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 juni 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. Ook de mogelijkheid om geld te versturen naar miljoenen bankrekeningen is hierin opgenomen. In 2014 handelde Western Union wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naar www.WesternUnion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

WU-F, WU-G

Contacts

Western Union
Media:
Dan Díaz, +1-303-547-2347
daniel.diaz@WesternUnion.com
of
Investeerdersrelaties:
Mike Salop, +1-720-332-8276
mike.salop@WesternUnion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr