04:56 uur 23-10-2015

Scepter Partners ondersteunt voormalig CEO van Santos met $ 5,1 miljard voor de privatisering van het bedrijf

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Scepter Partners, een bekend consortium van zeer vermogende particulieren en soevereine investeerders, bevestigt dat op 20 oktober 2015 het een niet-bindend indicatief voorstel (‘Indicatief voorstel’) heeft gedaan om 100% van Santos Limited (‘Santos’), een belangrijk onafhankelijk olie- en gasbedrijf in Australië, over te nemen. Het aanbod is voor een waarde van A$6,88 (US$4,97) per aandeel in contanten door middel van een akkoord (scheme of arrangement) dat, onderhevig aan een reeks van standaardvoorwaarden, een marktwaarde van het eigen vermogen van A$ 7,1 miljard (US$5,1 miljard) vertegenwoordigt.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151022006750/nl/

John Ellice-Flint (foto: Business Wire)John Ellice-Flint (foto: Business Wire)

Als het indicatieve voorstel wordt toegepast zou dit het volgende leveren aan de aandeelhouders van Santos:

  • 26% premie op de slotkoers van Santos op 19 oktober, de laatste handelsdag voordat het voorstel werd ingediend.
  • 38% premie op de volumegewogen gemiddelde prijs (Volume Weighted Average Price, VWAP) van Santos van 1 maand, tot 19 oktober.
  • 40% premie op de VWAP vanaf 21 augustus 2015, de dag waarop Santos zijn strategische heroriëntatie aankondigde

John Ellice-Flint creëerde als leider van het management van Santos tussen december 2000 en juni 2008 een waarde van meer dan A$8 miljard (US$ 5,8 miljard). Dhr. Ellice-Flint geniet grote naam als een van de belangrijkste topexecutives op het gebied van olie en gas in Australazië.

Dhr. Ellice-Flint zal vermoedelijk een functie gaan bekleden van Executive Chairman als een indicatief voorstel uiteindelijk slaagt en Santos privatiseert. Dhr. Ellice-Flint zei, “Onze visie is van Santos Aziatisch leider te maken in de olie- en gassector die vanuit zijn basis in Zuid-Australië de vaardigheden en ervaring van de werknemers van Santos benutten kan.”

Scepter heeft kantoren in New York, en filialen in Londen en Peking, en is opgericht door financier Rayo Withanage, met als doel een aanzienlijk bedrag aan activa te verwerven. Hierbij richt het zich met name op natuurlijke rijkdommen, infrastructuur, vastgoed en media, en telecommunicatie. De wereldwijde merchant banking-activiteiten van Scepter worden geleid door de veteraan in investment banking voor natuurlijke hulpbronnen, Anthony J. Steains, en zijn voormalig team van Blackstone Asia Advisory Partners.

Dhr. Steains verklaarde, “Scepter is van mening dat dit indicatieve voorstel, eenmaal uitgevoerd, de aandeelhouders van Santos een aantrekkelijke premie en de zekerheid van cash zal bieden te midden van de grote onzekerheid die er voor de toekomst bestaat. Scepter’s bedoeling is om een belangrijk olie- en gasbedrijf op te bouwen en te ontwikkelen dat de aanwezigheid van Australische bedrijven in Azië zal stimuleren.”

Scepter wordt als hoofdinvesteerder ondersteund door de discretionaire activa van een kernconsortium van beleggers die middelen hebben gecombineerd voor investeringen in grote transacties wereldwijd. Scepter wordt bij deze transactie vertegenwoordigd door Highbury Partnership en Gilbert & Tobin. Voor meer informatie ga naar www.scepterpartners.com.

Belangrijke juridische mededeling

Scepter Partners is een hoofdinvesteerder die geen toestemming vereist van de Financial Conduct Authority of de Securities and Exchange Commission of van enige regelgevende instantie voor financiële dienstverlening. Scepter is een particuliere investeerder die geen enkele regering vertegenwoordigt, waaronder, maar niet beperkt tot, Brunei, de Verenigde Arabische Emiraten of een ander lid van de Samenwerkingsraad van de Golf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
Australia Media: Domestique Consulting
Ross Thornton, +61 418 233 062
Lauren Thompson, +61 438 954 729
of
Global Media: Hill + Knowlton
Joe Millsap, +212 885 0464
of
Overheidsadviseur: Bespoke Approach
Ian Smith, +61 418 814 611

Check out our twitter: @NewsNovumpr