13:22 uur 22-10-2015

Kroll Ontrack breidt e-discoveryaanbod in Nederland uit

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Kroll Ontrack , de vooraanstaande wereldwijde leverancier van e-discovery -technologieën en -services voor bedrijven die verwikkeld zijn in rechtszaken en juridische onderzoeken, maakte vandaag bekend dat hun serviceaanbod in Nederland verder wordt uitgebreid.

Daarmee komt Kroll Ontrack tegemoet aan de toenemende vraag naar lokale e-discoveryservices van Nederlandse advocatenkantoren en bedrijven, die behoefte hebben aan lokale ondersteuning bij internationale onderzoeken en andere juridische kwesties. Het bedrijf levert al acht jaar datarecoveryservices in Nederland, en e-discoveryservices worden al sinds 2005 op afstand geleverd. Deze dienstverlening gaat worden uitgebreid met een lokaal gevestigd team van e-discoveryexperts in Amsterdam. Daarnaast verhuist Kroll Ontrack in november 2015 naar een nieuw pand in Amsterdam-Zuid, waar veel bedrijven en advocatenkantoren zijn gevestigd.

Bedrijven in Nederland kunnen niet alleen te maken krijgen met internationale onderzoeken, maar moeten ook rekening houden met een mogelijke inval door de plaatselijke autoriteiten, die zaken zoals kartelvorming en misbruik van computers onderzoeken. Die autoriteiten, waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM), zijn steeds actiever en gaan vaker onverwacht langs bij bedrijven om te controleren of die zich aan de regels houden. Het lokale e-discoveryteam van Kroll Ontrack zal de bedrijven en advocatenkantoren helpen te reageren op dergelijke onderzoeken en om te gaan met zowel nationale als grensoverschrijdende rechtszaken.

Nederlandse advocatenkantoren zijn zich in toenemende mate bewust van de voordelen van e-discovery bij rechtszaken, complianceonderzoeken en zaken die meerdere jurisdicties betreffen, met name wanneer die hun oorsprong vinden in het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. Volgens Kroll Ontrack worden e-discoverytechnologieën steeds gebruikelijker en zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van ultramoderne technieken zoals predictive coding. Daarmee wordt het documentreviewproces geautomatiseerd en gaan kosten van het reageren op informatieaanvragen aanzienlijk omlaag. Bovendien kunnen e-discoverytechnologieën ook proactief worden ingezet binnen bedrijven die door middel van audits controleren of hun systemen niet voor verkeerde zaken worden gebruikt.

Tim Phillips, Managing Director van Kroll Ontrack International Legal Technologies, zegt hierover: “Het nieuwe kantoor in Amsterdam zal een groter Nederlandstalig team van e-discovery- en forensicsprofessionals huisvesten, zodat onze klanten in Nederland de benodigde expertise op het gebied van rechtszaken en onderzoeken onder handbereik hebben. Daarbij zetten we in op langetermijnrelaties, met plaatselijke experts die kunnen beschikken over alle middelen die Kroll Ontrack als marktleider te bieden heeft.”

Tina Shah, Legal Consultant van Kroll Ontrack International Legal Technologies, voegt daaraan toe: “Het is voor klanten veel makkelijker om onze hulp in te roepen wanneer we een paar straten verderop zitten dan helemaal in een ander land. De race om clementie in concurrentiezaken zorgt ervoor dat timing van essentieel belang is bij een onderzoek of inval. Dan is het heel nuttig om met een e-discoverypartner te werken die vlakbij zit en snel te hulp kan schieten. Daarnaast genieten onze klanten nog steeds van de voordelen van onze internationale aanwezigheid, met datacenters in Londen, Parijs, Frankfurt en Tokyo, en kunnen ze gebruikmaken van de waardevolle documentreviewservices.”

De specifieke voordelen die het nieuwe Nederlandse kantoor biedt, zijn:

  • Werken met een wereldwijde e-discoverypartner via een plaatselijk Nederlands team
  • Beschikbaarheid van eigen datacenters in Europa voor verwerking van gegevens
  • Snel kunnen reageren op e-discoverykwesties in verband met interne onderzoeken en invallen
  • Uitgebreide ervaring met het verzamelen van forensisch bewijs van computers

De uitbreiding van de services op een nieuwe locatie in Nederland is een belangrijk onderdeel van de strategie van Kroll Ontrack om e-discoverysoftware en plaatselijke expertise te bieden waar en wanneer klanten die nodig hebben. Daartoe heeft het bedrijf in mei 2014 en begin 2015 nieuwe datacenters geopend in respectievelijk Frankfurt en Parijs, en een zeer succesvol en snelgroeiend documentreviewcentrum opgezet in het juridische hart van Londen in januari 2015.

Ga voor meer informatie over de e-discoveryproducten en -services van Kroll Ontrack naar http://www.ediscovery.com/nl. Ga voor meer informatie over datarecovery naarwww.ontrackdatarecovery.nl

Over Kroll Ontrack Inc.

Kroll Ontrack levert technologische services en software waarmee juridische instanties, bedrijven, overheidsinstellingen en consumenten data op efficiënte en kosteneffectieve wijze kunnen beheren, herstellen, doorzoeken, analyseren en produceren. Naast bekroonde software biedt Kroll Ontrack ook diensten op het gebied van dataherstel, datavernietiging, e-discovery en documentreviewservices. Ga voor meer informatie over de producten en diensten van Kroll Ontrack naar: www.ediscovery.com/nl of volg @KrollOntrackEU op Twitter.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Contactgegevens Citigate Dewe Rogerson:
Charlotte Pascal / Judith Massey / Camilla Medd
Tel: +44 20 7282 1021 / 2987 / 2846
E-mail: charlotte.pascal@citigate.co.uk / judith.massey@citigatedr.co.uk / camilla.medd@citigatedr.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr