09:21 uur 22-10-2015

Gilead geeft een update over het onderzoeksmiddel GS-5734 voor de behandeling van de ebolavirusziekte

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ:GILD) heeft vandaag bevestigd dat het bedrijf aan het verzoek heeft voldaan voor toegang ‘uit mededogen’ tot GS-5734, een nieuwe nucleotideanaloog in ontwikkeling voor de mogelijke behandeling van ebolavirusziekte (ebola virus disease, EVD). Het verzoek werd vorige week ontvangen en het geneesmiddel werd later die dag verzonden. Het middel wordt momenteel verstrekt aan een vrouwelijke patiënt in het Verenigd Koninkrijk, zoals eerder vandaag is beschreven door functionarissen van het Royal Free Hospital in Londen.

“Het is heel bemoedigend om te horen dat de patiënt in kwestie het beter doet en niet langer in kritieke toestand verkeert. Onze gedachten en wensen voor voortzetting van het herstel zijn bij haar, bij haar gezin en het uitstekende medische team bij Royal Free Hospital,” reageerde Norbert Bischofberger, PhD, Gilead’s Executive Vice President, Research and Development en Chief Scientific Officer. “Wij erkennen de dringende noodzaak aan behandelingen om ebola aan te pakken en wij werken samen met partners om zo snel als mogelijk is vorderingen te maken in de ontwikkeling van GS-5734.”

GS-5734 werd ontdekt als onderdeel van Gilead’s programma voor het screenen van samenstellingen in hun verzameling, op activiteit tegen een verscheidenheid van mogelijke opduikende virussen, waaronder ebola. In samenwerking met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) heeft het bedrijf in-vitro-activiteit van GS-5734 tegen het ebolavirus geïdentificeerd.

In dieronderzoeken uitgevoerd bij apen bij het USAMRIID resulteerde behandeling gestart op dag 3 na infectie, in 100% overleving. Gegevens uit deze onderzoeken werden onlangs gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Interscience Conference of Antimicrobial Agents and Chemotherapy / International Congress of Chemotherapy and Infection (ICAAC/ICC) en bij de ID Week. Gilead is onlangs gestart met een fase-1 klinisch onderzoek onder gezonde vrijwilligers om de veiligheid, verdraagbaarheid en farmacokinetiek van GS-5734 vast te stellen.

Ebola staat symbool voor een mondiale gezondheidscrisis en Gilead werkt met USAMRIID en een aantal private en publieke gezondheidsentiteiten om de volgende stappen te bepalen hoe de evaluatie van GS-5734 te bevorderen. Als bewezen wordt dat de samenstelling bij mensen veilig en werkzaam is, is Gilead van plan zo breed en zo snel mogelijk toegang tot het middel te bewerkstelligen. In de tussentijd zal het bedrijf verzoeken om toegang uit mededogen van geval tot geval beoordelen.

GS-5734 is een onderzoeksmiddel waarvan nog niet is bewezen dat deze veilig en werkzaam is voor EVD; daarnaast kan het klinisch effect bij deze specifieke patiënt niet worden vastgesteld.

Over Gilead

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve behandelingen ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor medische behoeften waar nog geen oplossingen voor zijn. De missie van het bedrijf is om wereldwijd de zorg te verbeteren voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden. Gilead heeft bedrijven in meer dan 30 landen wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in Foster City, Californië.

Toekomstgerichte verklaring

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen (forward-looking statements), in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die onderworpen zijn aan risico’s, onzekerheden en andere factoren. Deze risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten zoals die worden genoemd in de toekomstgerichte verklaringen. De lezer wordt gewaarschuwd zich niet te baseren op deze toekomstgerichte verklaringen. Deze en andere risico’s staan in detail beschreven in het kwartaalverslag van Gilead op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni 2015, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie waarover Gilead momenteel beschikt en Gilead neemt geen verplichting op zich om dergelijke toekomstgerichte verklaringen te actualiseren.

Ga voor meer informatie over Gilead Sciences naar de website van het bedrijf: www.gilead.com , volg Gilead op Twitter (@GileadSciences) of bel Gilead Public Affairs: 1-800-GILEAD-5 of 1-650-574-3000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gilead Sciences, Inc.
Patrick O’Brien, +1 650-522-1936
Investeerders
Sonia Choi, +44 208 587 2497
Media (Europa)
Amy Flood, +1 650-522-5643
Media (VS)

Check out our twitter: @NewsNovumpr