13:28 uur 19-10-2015

Coty Inc. kondigt overname aan van toonaangevend wereldwijd digitaal marketingplatform Beamly

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Coty Inc. (NYSE: COTY) heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Beamly, een geavanceerd digitaal marketingbedrijf gevestigd in New York en Londen. De belangrijkste focus van Beamly is op het bevorderen van de groei en de engagement van het publiek voor consumentenmerken via digitale media. Hoewel Beamly actief is op alle digitale mediagebieden, waaronder online video, draait haar suite met kerncapaciteiten om sociale media, waar het bedrijf consequent beter heeft gepresteerd dan de benchmarks van de markt. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Terwijl Beamly campagnes zal blijven uitbreiden voor andere klanten dan Coty, zal de overname zorgen voor een belangrijke stapsgewijze verandering in de eigen digitale engagement-mogelijkheden van Coty. Concreet zullen Coty en haar licentiehouders kunnen profiteren van Beamly’s suite van benchmarking van sociale gegevens, creatie en optimalisering van content, en tools voor consumenten-engagement om de merkstrategieën van Coty te verwezenlijken. Het team van Beamly zal nauw samenwerken in de gehele interne marketingorganisatie van Coty om verbeterde digitale marketingcampagnes in consumentensegmenten te verwezenlijken.

Beamly zal blijven worden geleid door CEO Jason Forbes, en wordt door Coty begeleid in de persoon van Camillo Pane, Executive Vice President, Category Development. Het New York-team van Beamly zal worden gevestigd in een speciaal gedeelte in het kantoor van New York van Coty, terwijl het team in Londen in het huidige hoofdkantoor blijft.

“De overname van Beamly zal tegemoet komen aan de versnellende verschuiving van de consument in tijdsbesteding van de traditionele media naar realtime digitale en sociale mediakanalen,” aldus dhr. Pane. “Jason en zijn team hebben bewezen capaciteiten en een eigen platform dat zich met succes richt op de Millennial-consument en deze geëngageerd houdt. Verder zal Beamly ons helpen de groei van onze e-commerce activiteiten te versnellen en een positieve bijdrage te leveren terwijl Coty vorderingen maakt in de richting van het worden van een zeer gerichte, ‘pure-play’ leider en uitdager in het beauty-segment.”

“We hebben gezien hoe ons platform verticale CPC/CPV-benchmarks disruptief verhoogt met 9x,” verklaarde dhr. Forbes. “Met Coty zullen we gebruik kunnen maken van de schaal om productinnovatie te versnellen, door uit te breiden naar klanten in een markt die op de eerste plaats mobiel is.”

Toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen geven de actuele kijk van Coty weer met betrekking tot de afronding van de overname van Beamly. Deze toekomstgerichte verklaringen worden in het algemeen aangeduid met woorden of zinnen zoals ‘kans,’ ‘potentieel,’ ‘kunnen,’ ‘van plan zijn,’ ‘zullen,’ ‘zouden’ en gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de voorspelde resultaten als gevolg van risico’s en onzekerheden, waaronder onjuistheden in onze aannames bij de evaluatie van de transactie, moeilijkheden bij de integratie van Beamly in Coty en andere moeilijkheden bij het bereiken van de verwachte voordelen van de transactie. Meer informatie over mogelijke risico’s en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op Coty’s zakelijke en financiële resultaten is opgenomen onder ‘Risicofactoren’ en ‘Bespreking en analyse van de financiële toestand en de bedrijfsresultaten door het management’ in het jaarverslag van Coty op Formulier 10-K voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2015 en andere periodieke verslagen die Coty heeft ingediend en van tijd tot tijd kan indienen bij de Securities and Exchange Commission. Coty neemt geen verantwoordelijkheid om de in dit document of anderszins gedane toekomstgerichte verklaringen bij te werken.

Over Coty Inc.

Coty is een toonaangevend beautybedrijf met een netto omzet van $ 4,4 miljard voor het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2015. Coty werd opgericht in Parijs in 1904 en is een ‘pure-play’ beautybedrijf met een portfolio van bekende geuren, decoratieve cosmetica en huid- en lichaamsverzorgingsproducten verkocht in meer dan 130 landen en gebieden. Het productaanbod van Coty omvat dergelijke wereldwijde merken als Adidas, Calvin Klein, Chloé, DAVIDOFF, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel en Sally Hansen.

Voor meer informatie over Coty Inc. kunt u terecht op www.coty.com.

Over Beamly

Beamly is een geavanceerd digitaal marketingbedrijf gevestigd in New York en Londen. Beamly beschikt over ‘s werelds grootste sociale ontdekkings- en engagementplatform, en haar bedrijfseigen volledige productsuite omvat benchmarking van sociale gegevens, creatie en optimalisering van content, en tools voor consumenten-engagement. Beamly wordt geleid door ex-Time Warner Cable Executive CEO, Jason Forbes. Het bedrijf is gevestigd in New York en Londen, en wordt ondersteund door BskyB, Comcast, NBCUniversal, Viacom en Netwerk TEN.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Coty Inc.
Beleggersrelaties
Kevin Monaco, 212-389-6815
of
Mediarelaties
Jessica Baltera, 212-389-7584
of
Mediarelaties voor Beamly
Sarra Mander, +44 207 434 550

Check out our twitter: @NewsNovumpr